Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Tepi - syyskuu 10, 2008, 09:38:07 ap

Otsikko: Valkosipuli-Pippuri kermakastike
Kirjoitti: Tepi - syyskuu 10, 2008, 09:38:07 ap
Olen joskus etelänmaissa käydessä saanut kalan kanssa voimakasta valkosipuli kermakastiketta. Eilen iski inspis ja yhden ihan maistuvan version kehittelinkin...joka menee näin:

-5 kynttä valkosipulia erittäin ohueksi siivutettuna
-n.1/2 rkl pippurisekoitusta (myllystä)
-1-2 rkl chilioliiviöljyä (käytin asialliseksi todettua, länsirajan toiselta puolen ostettua, nimestä ei ole mitään muistikuvaa)
-2dl kermaa
-ripaus suolaa

Kypsennä, älä ruskista valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pippurirouheen kera~ n. 10-15min. Lisää kerma ja anna hautua ~15minuuttia.

YKsinkertainen ohje joka toimii...kastike tuli katkarapu-savulohi pastan kyytipojaksi. Lasten makutottumuksista johtuen kastike oli erillinen- jos pelkästään itselle olisin laittanut safkaa niin katkaravut ja lämminsavulohi olisi yhdistetty jo haudutusvaiheessa.