Äänestys
Kysymys:
Mikä maku kiinnostaisi?
Vaihtoehto 1: minttu
ääntä: 14
Vaihtoehto 2: toffee
ääntä: 6
Vaihtoehto 3: likööri / alkoholi, mikä?
ääntä: 10
Vaihtoehto 4: pähkinä
ääntä: 9
Vaihtoehto 5: joku muu, mikä?
ääntä: 7
Ehdotuksia, mitä makua haluaisitte chilin lisäksi suklaaseen?
Joku muu, mikä eli kunnon tumma suklaa missä olisi sopiva tulisuuden aste. Mieluiten syön mahdollisimman tummaa suklaata palan tai kaksi hyvän kahvin kanssa.
Tampereella tuli testattua chilikahvia Koskikeskuksessa ja ei ollut mikään ihan älytön juttu, joten kahvi sekä tulinen suklaakin voisi hyvinkin toimia.
Samaa mieltä MikaK:n kanssa. Tummasuklaa (>70%) ja kahvin- mielellään vielä voimakas sellainen iskee- ja uskoisin sen toimivan myös jonkin, ei kauhean makea-aromisen scilinkin kanssa. Mikään mättöherkkuhan tämä ei olisi...siihen tarkoitukseen on sitten nuo vähemmen kaakaota sisältävät.
Pitaisi kokeilla noita kaytannossa, hyvalta kuulostava yhdistelma ei valttamatta sita ole ja toisinpain..
Mittusuklaan viileys yhdistettyna chilin tulisuuteen vaikuttaa akkiseltaan kierolle, mutta voisi toimiakkin..
Tuliliemi taytteinen suklaa voisi kanssa olla mielenkiintoinen..
Saksanpähkinä on testattu hyväksi tumman chilisuklaan kanssa. Minttu maku kuulostaa hyvältä, kun kuvittelee after eightin jossa lopuksi minttuisan raikkaan jälkimaun lisäksi tulee "keskikova" polte.
marachino + kirsikka + starfish
zabaglione + manteli + lemon drop
Tein muutaman testin fazermintilla ja chileilla..
Ripaus savucristallia puolikkaan fazermintin paalle (siihen minttumonjan sekaan), ei mitaan vaikutusta..
Tippa habatabaa samalla tavalla tarjottuna, mintun maku viela voimissaan, chili ei maistu, mutta pieni kipakka polte jai kielen paalle..
Ripaus Devil Dustia samaan tapaan, talla kertaa maistoin muutakin kuin minttusuklaan, kielelle jai kiva pieni polte.
Ikava kylla oli tullut jo aiemmin tyhjennettya tuo pakkaus joten minttusuklaat loppui..
Mutta arvioisin etta pienimaara habaneroa mintun seassa on toimiva (joskin mieto) yhdistelma.
Mitaan habaneroa heikompaa ai valttamatta edes huomaa joukossa , olettaen siis etta tarkoitus on maustaa se suklaa chililla, eika pain vastoin.. :D
Kiukku-Chili-Salmiakki-Suklaa? :wink:
rommi-chili-suklaa kuulostaisi hyvältä
Äänestin minttusuklaata, mutta myös Chili-Rommi("rusina")-maitosuklaa olis kova juttu. :)
mahollisimman tumma suklaa naga nano hiukkasilla ja hiukan konua.
YES !
Vähintään 70 % tummaa suklaata, hitunen savunagaa ja konjakkia!
taidan tehdä huomenna testi erän heti!
hyvä yhdistelmä olis kyllä mielestäni, karpalo, rocoto, ja 70% suklaa :wink:
ja sen kanssa hyvää vahvaa punkkua! Hmmmm....
Lainaus käyttäjältä: "wille"Kiukku-Chili-Salmiakki-Suklaa? :wink:
Ääni tälle.
Teen itse suklaata, jossa on murskattuja turkinpippureita ja chipotle-jauhetta sekoitettuna tummaan suklaaseen. On muuten tosi jees!
Lainaus käyttäjältä: "hessi"YES !
Vähintään 70 % tummaa suklaata, hitunen savunagaa ja konjakkia!
taidan tehdä huomenna testi erän heti!
Tällainen tuote kun löytyisi markkinoilta niin taatusti lähtisi mukaan ostosreissulta.
Innostuisikohan Fatalii tekemään seuraavaksi tummaa chilisuklaata? Ehken tänään on kotona odottamassa tilaamani chilisuklaat häneltä. Otin tosin mediumia, kun aiemmat hot-maistiaiset olivat jo liian hot nautiskelumielessä.
Varmaan se konjakkisuklaatryffeli jossa olis reilu ripaus habaa olis tosi hyvä. Ystäväni Virpi myrkyttää lähimmäisiään chilisuklaalla johon käyttää maitosuklaata ja tummaa suklaata ja itse kasvattamiaan haboja ja nagoja ja jalluja yms... "Ja lopussa seuraa yllätys" kun on reilun kimpaleen imenyt suklaata ja porot jää suuhun... :shock:
Lasse Lundqvistilta tilasin supertummaa yli 80% suklaata, se on liian "kuivaa" mutta sellainen trinidadilais-suklaa 67% oli hyvin hedelmä-marjaisaa eli jonkun maukkaan herkullisen chilin kaveriksi varmasti SUPERB
Meillähän oli siis Marttakerhossa suklaailta jossa väänsimme jos jonkinlaista konvehtia...
Laitanpa mielenvirikkeeksi tryffeliohjetta
3-4rkl kermaa/100g tummaa suklaata
7g voita/-"-
1rkl viinaksia/-"-
Mausteita Oman maun mukaan
Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää mausteet sekaan. Anna hautua hetki kannen alla ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi pieninä nokareina ja sekoita sekaan... anna sitten jäähtyä noin puoli tuntia ja lisää viunat sekaan... vatkaa kauhalla kuohkeaksi ja jäähdytä sitten jääkaapissa pari tuntia. Pyöritä massasta palloja kahdella lusikalla ja kieritä kaakaojauheessa. Ehkä tulee hyvää... :lol:
Edit 25.11.
Kaupassa huomasin, että Fazeriltakin on tullut chilisuklaata Fazer Maya-nimellä. Mm. vanilijaa siinä oli chilin lisäksi. Chili ei tuntunut hirveän selvästi palasta maistaessa, mutta palan syömisen jälkeen kohtuullisen mieto capsicumin polte levisi tasaisesti koko suuhun.
Lainaus käyttäjältä: Endalion - huhtikuu 28, 2009, 07:10:36 ap
Kaupassa huomasin, että Fazeriltakin on tullut chilisuklaata Fazer Maya-nimellä. Mm. vanilijaa siinä oli chilin lisäksi. Chili ei tuntunut hirveän selvästi palasta maistaessa, mutta palan syömisen jälkeen kohtuullisen mieto capsicumin polte levisi tasaisesti koko suuhun.
Onhan tota Mayaa ollut jo vaikka kuinka pitkään... ;) Ihan pätevä pikkumakea.
Mayassa on kyllä parasta maissihiutaleet, jotka tuovat hyvää lisärakennetta.
maya oli mielestäni erittäin hyvää. maku oli loistava ja tunsi kumiski suussa chilin mauan ja pienene pienen poltteen. ei kaupan chilisuklaalta voi odottaa enempää
no maistakaapa nyt ihmeessä Chilikaupan savunagamaitosuklaata :)
mistäköhän johtuu, mutta tämä on lähellä sydäntäni ;)
ja jos on liian tuhtia, niin sulattakaa pala fazerin maitosuklaan kanssa(muutamapalanen)
varovasti mikrossa ja sitten dippaatte vaikka mansikkaan Hmm.... on sitten niin hel--tin hyvää !
just testasin ihanien italialaisten tuoreiden mansikoiden hera hmm.............
ja ens viikkolla menen torille ja syön muuten lisää.....
Lainaus käyttäjältä: hessi - toukokuu 02, 2009, 22:16:08 ip
no maistakaapa nyt ihmeessä Chilikaupan savunagamaitosuklaata :)
On muuten loistava tuote.
Lyö lauteilta pepper kingin vastaavan mennen tullen.