Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: - tammikuu 01, 1970, 02:00:00 ap

Äänestys
Kysymys: Mikä maku kiinnostaisi?
Vaihtoehto 1: minttu ääntä: 14
Vaihtoehto 2: toffee ääntä: 6
Vaihtoehto 3: likööri / alkoholi, mikä? ääntä: 10
Vaihtoehto 4: pähkinä ääntä: 9
Vaihtoehto 5: joku muu, mikä? ääntä: 7
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: Janne - marraskuu 19, 2008, 10:07:35 ap
Ehdotuksia, mitä makua haluaisitte chilin lisäksi suklaaseen?
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: MikaK - marraskuu 19, 2008, 12:50:21 ip
Joku muu, mikä eli kunnon tumma suklaa missä olisi sopiva tulisuuden aste. Mieluiten syön mahdollisimman tummaa suklaata palan tai kaksi hyvän kahvin kanssa.

Tampereella tuli testattua chilikahvia Koskikeskuksessa ja ei ollut mikään ihan älytön juttu, joten kahvi sekä tulinen suklaakin voisi hyvinkin toimia.
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: Tepi - marraskuu 19, 2008, 13:01:32 ip
Samaa mieltä MikaK:n kanssa. Tummasuklaa (>70%) ja kahvin- mielellään vielä voimakas sellainen iskee- ja uskoisin sen toimivan myös jonkin, ei kauhean makea-aromisen scilinkin kanssa. Mikään mättöherkkuhan tämä ei olisi...siihen tarkoitukseen on sitten nuo vähemmen kaakaota sisältävät.
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: hyeena - marraskuu 19, 2008, 14:30:01 ip
Pitaisi kokeilla noita kaytannossa, hyvalta kuulostava yhdistelma ei valttamatta sita ole ja toisinpain..

Mittusuklaan viileys yhdistettyna chilin tulisuuteen vaikuttaa akkiseltaan kierolle, mutta voisi toimiakkin..

Tuliliemi taytteinen suklaa voisi kanssa olla mielenkiintoinen..
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: Tapolan Tulikeppi - marraskuu 19, 2008, 17:50:36 ip
Saksanpähkinä on testattu hyväksi tumman chilisuklaan kanssa. Minttu maku kuulostaa hyvältä, kun kuvittelee after eightin jossa lopuksi minttuisan raikkaan jälkimaun lisäksi tulee "keskikova" polte.
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: Volitans - marraskuu 19, 2008, 17:59:52 ip
marachino + kirsikka + starfish

zabaglione + manteli + lemon drop
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: hyeena - marraskuu 19, 2008, 19:30:15 ip
Tein muutaman testin fazermintilla ja chileilla..

Ripaus savucristallia puolikkaan fazermintin paalle (siihen minttumonjan sekaan), ei mitaan vaikutusta..

Tippa habatabaa samalla tavalla tarjottuna, mintun maku viela voimissaan, chili ei maistu, mutta pieni kipakka polte jai kielen paalle..

Ripaus Devil Dustia samaan tapaan, talla kertaa maistoin muutakin kuin minttusuklaan, kielelle jai kiva pieni polte.

Ikava kylla oli tullut jo aiemmin tyhjennettya tuo pakkaus joten minttusuklaat loppui..
Mutta arvioisin etta pienimaara habaneroa mintun seassa on toimiva (joskin mieto) yhdistelma.
Mitaan habaneroa heikompaa ai valttamatta edes huomaa joukossa , olettaen siis etta tarkoitus on maustaa se suklaa chililla, eika pain vastoin..  :D
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: wille - marraskuu 19, 2008, 19:32:00 ip
Kiukku-Chili-Salmiakki-Suklaa?  :wink:
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: Hombre - marraskuu 19, 2008, 19:37:02 ip
rommi-chili-suklaa kuulostaisi hyvältä
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: e-Boy - marraskuu 20, 2008, 16:55:14 ip
Äänestin minttusuklaata, mutta myös Chili-Rommi("rusina")-maitosuklaa olis kova juttu. :)
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: juustohöylä - marraskuu 20, 2008, 21:29:25 ip
mahollisimman tumma suklaa naga nano  hiukkasilla ja hiukan konua.
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: hessi - marraskuu 20, 2008, 22:54:09 ip
YES !
Vähintään 70 % tummaa suklaata, hitunen savunagaa ja konjakkia!
taidan tehdä huomenna testi erän heti!


hyvä yhdistelmä olis kyllä mielestäni, karpalo, rocoto, ja 70% suklaa :wink:
ja sen kanssa hyvää vahvaa punkkua! Hmmmm....
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: nebulus - marraskuu 21, 2008, 09:07:57 ap
Lainaus käyttäjältä: "wille"Kiukku-Chili-Salmiakki-Suklaa?  :wink:

Ääni tälle.
Teen itse suklaata, jossa on murskattuja turkinpippureita ja chipotle-jauhetta sekoitettuna tummaan suklaaseen. On muuten tosi jees!
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: Jägermeister - marraskuu 21, 2008, 09:38:17 ap
Lainaus käyttäjältä: "hessi"YES !
Vähintään 70 % tummaa suklaata, hitunen savunagaa ja konjakkia!
taidan tehdä huomenna testi erän heti!


Tällainen tuote kun löytyisi markkinoilta niin taatusti lähtisi mukaan ostosreissulta.
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: MikaK - marraskuu 21, 2008, 13:45:59 ip
Innostuisikohan Fatalii tekemään seuraavaksi tummaa chilisuklaata? Ehken tänään on kotona odottamassa tilaamani chilisuklaat häneltä. Otin tosin mediumia, kun aiemmat hot-maistiaiset olivat jo liian hot nautiskelumielessä.
Otsikko: Chili & suklaa
Kirjoitti: Riiviö - marraskuu 21, 2008, 22:11:29 ip
Varmaan se konjakkisuklaatryffeli jossa olis reilu ripaus habaa olis tosi hyvä. Ystäväni Virpi myrkyttää lähimmäisiään chilisuklaalla johon käyttää maitosuklaata ja tummaa suklaata ja itse kasvattamiaan haboja ja nagoja ja jalluja yms... "Ja lopussa seuraa yllätys" kun on reilun kimpaleen imenyt suklaata ja porot jää suuhun... :shock:
 Lasse Lundqvistilta tilasin supertummaa yli 80% suklaata, se on liian "kuivaa" mutta sellainen trinidadilais-suklaa 67% oli hyvin hedelmä-marjaisaa eli jonkun maukkaan herkullisen chilin kaveriksi varmasti SUPERB
 Meillähän oli siis Marttakerhossa suklaailta jossa väänsimme jos jonkinlaista konvehtia...
 Laitanpa mielenvirikkeeksi tryffeliohjetta
3-4rkl kermaa/100g tummaa suklaata
7g   voita/-"-
1rkl viinaksia/-"-
Mausteita Oman maun mukaan
Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää mausteet sekaan. Anna hautua  hetki kannen alla ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi pieninä nokareina ja sekoita sekaan... anna sitten jäähtyä noin puoli tuntia ja lisää viunat sekaan... vatkaa kauhalla kuohkeaksi ja jäähdytä sitten jääkaapissa pari tuntia. Pyöritä massasta palloja kahdella lusikalla ja kieritä kaakaojauheessa. Ehkä tulee hyvää... :lol:
Edit 25.11.
Otsikko: Vs: Chili & suklaa
Kirjoitti: Endalion - huhtikuu 28, 2009, 07:10:36 ap
Kaupassa huomasin, että Fazeriltakin on tullut chilisuklaata Fazer Maya-nimellä. Mm. vanilijaa siinä oli chilin lisäksi. Chili ei tuntunut hirveän selvästi palasta maistaessa, mutta palan syömisen jälkeen kohtuullisen mieto capsicumin polte levisi tasaisesti koko suuhun.
Otsikko: Vs: Chili & suklaa
Kirjoitti: wille - huhtikuu 28, 2009, 10:40:45 ap
Lainaus käyttäjältä: Endalion - huhtikuu 28, 2009, 07:10:36 ap
Kaupassa huomasin, että Fazeriltakin on tullut chilisuklaata Fazer Maya-nimellä. Mm. vanilijaa siinä oli chilin lisäksi. Chili ei tuntunut hirveän selvästi palasta maistaessa, mutta palan syömisen jälkeen kohtuullisen mieto capsicumin polte levisi tasaisesti koko suuhun.


Onhan tota Mayaa ollut jo vaikka kuinka pitkään...  ;) Ihan pätevä pikkumakea.
Otsikko: Vs: Chili & suklaa
Kirjoitti: massmur - huhtikuu 28, 2009, 11:16:28 ap
Mayassa on kyllä parasta maissihiutaleet, jotka tuovat hyvää lisärakennetta.
Otsikko: Vs: Chili & suklaa
Kirjoitti: naga morich - huhtikuu 28, 2009, 21:51:58 ip
maya oli mielestäni erittäin hyvää. maku oli loistava ja tunsi kumiski suussa chilin mauan ja pienene pienen poltteen. ei kaupan chilisuklaalta voi odottaa enempää
Otsikko: Vs: Chili & suklaa
Kirjoitti: hessi - toukokuu 02, 2009, 22:16:08 ip
no maistakaapa nyt ihmeessä Chilikaupan savunagamaitosuklaata :)
mistäköhän johtuu, mutta tämä on lähellä sydäntäni ;)
ja jos on liian tuhtia, niin sulattakaa pala fazerin maitosuklaan kanssa(muutamapalanen)
varovasti mikrossa ja sitten dippaatte vaikka mansikkaan Hmm.... on sitten niin hel--tin hyvää !
just testasin ihanien italialaisten tuoreiden mansikoiden hera hmm.............
ja ens viikkolla menen torille ja syön muuten lisää.....
Otsikko: Vs: Chili & suklaa
Kirjoitti: pak - toukokuu 02, 2009, 22:36:48 ip
Lainaus käyttäjältä: hessi - toukokuu 02, 2009, 22:16:08 ip
no maistakaapa nyt ihmeessä Chilikaupan savunagamaitosuklaata :)


On muuten loistava tuote.
Lyö lauteilta pepper kingin vastaavan mennen tullen.