Ja toistamiseen olen keittelemässä Naga glögi pohjaa, on poijat mahtavat tuoksut talossa :)
laitan sen tännekkin ja kun kyseessä on Hessin keitos, niin määrät on aina noin! ;)
2 litraa vettä kattilaan
ja sinne sekaan heitellään
n 8 dl sokeria (itse käytän osan tummaa raakaruokosokeria)
n.60 neilikkaa
n. 15-20 vihreää kokonaista kardemummaa tai sitten n.100 sellaisesta mauste pötköstä(ei jauhettua)
hmm 2-3 kanelitankoa (riippuu koosta)
kaksi kokonaista tähti anista
palanen tuoretta inkivääriä pilkottuna (sen mukaan miten tykkää inkivääristä)
ja jos haluaa niin appelsiinin raastettua kuorta
ja sitten se Naga ! itse olen laittanut n. vajaan puolikkaan naganpalan pakkasesta. (muun nagat oli vissiin vähän isonpuoleisia)
mutta miksei jokin muukin chili käy !
keitellään hellästi poristen n. 2 tuntia!
siivilöidään
ja sitten nautitaan mieleisesti
eli joko
1 osa glögiä 2 osaa kuivaa valkkaria ja 1 osa kirkasta ( tämä mun alkuperäinen ohje)
tai 1 osa glögiä 1 osa kirkasta ja loput vettä tai mustaherukka mehua
tähän sopii myös hyvin omena mehu
testattiin punkulla ja ei tykätty! mutta punkuissa on eroja :)
testaile oma suosikkisi!
kannattaa tehdä :) mielestäni on parempaa kuin yksikään kaupan glögi
ja glögipohjasta on helppo jättää jotain pois jos jonkun mausta ei tykkää!
tähtianis on kyllä ehdoton!
hyvää joulun odotusta kaikille " tontuille"
Kuulostaa hyvältä ja tähtianis ON ehdoton. Naapuri vaan ei tykännyt siitä, sanoi että maistuu yskänlääkkeeltä ;D Sain eilen chileläistä valkkaria joka vois olla hyvää just tuossa, en vaan nyt muista mitä se oli. ::)
Lähti 3 l satsi Naga-glögiä porisemaan :)
illalla pääsee nautiskeleen ;)
Lainaus käyttäjältä: hessi - joulukuu 14, 2008, 17:50:06 ip
Ja toistamiseen olen keittelemässä Naga glögi pohjaa, on poijat mahtavat tuoksut talossa :)
laitan sen tännekkin ja kun kyseessä on Hessin keitos, niin määrät on aina noin! ;)
2 litraa vettä kattilaan
ja sinne sekaan heitellään
n 8 dl sokeria (itse käytän osan tummaa raakaruokosokeria)
n.60 neilikkaa
n. 15-20 vihreää kokonaista kardemummaa tai sitten n.100 sellaisesta mauste pötköstä(ei jauhettua)
hmm 2-3 kanelitankoa (riippuu koosta)
kaksi kokonaista tähti anista
palanen tuoretta inkivääriä pilkottuna (sen mukaan miten tykkää inkivääristä)
ja jos haluaa niin appelsiinin raastettua kuorta
ja sitten se Naga ! itse olen laittanut n. vajaan puolikkaan naganpalan pakkasesta. (muun nagat oli vissiin vähän isonpuoleisia)
mutta miksei jokin muukin chili käy !
keitellään hellästi poristen n. 2 tuntia!
siivilöidään
ja sitten nautitaan mieleisesti
eli joko
1 osa glögiä 2 osaa kuivaa valkkaria ja 1 osa kirkasta ( tämä mun alkuperäinen ohje)
tai 1 osa glögiä 1 osa kirkasta ja loput vettä tai mustaherukka mehua
tähän sopii myös hyvin omena mehu
testattiin punkulla ja ei tykätty! mutta punkuissa on eroja :)
testaile oma suosikkisi!
kannattaa tehdä :) mielestäni on parempaa kuin yksikään kaupan glögi
ja glögipohjasta on helppo jättää jotain pois jos jonkun mausta ei tykkää!
tähtianis on kyllä ehdoton!
hyvää joulun odotusta kaikille " tontuille"