Tähän käytin siikaa.
Fileroi siika, tarvittaessa poista nahka (ei tarpeen jos on suomustettu) ja ruodot mahdollisimman tarkkaan.
Liemi:
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1-1½ dl sokeria
1-2 punasipulia
1 porkkana
maustepippuria
chiliä
Kiehauta ja jäähdytä liemi. Siianpalat, viipaloitu porkkana, renkaiksi leikattu sipuli ja pippurit lasitölkkiin kerroksittain. Kaada liemi päälle. Anna maustua muutama päivä.
Sokerin tilalla voisi käyttää myös hunajaa(?). Liemi kannattaa maistaa makeuden suhteen ennen purkkiin kaatamista, voipi vielä säätää itselle sopivaksi.
Ja tietenkin, tölkkiin kuuluu myös erilaista chiliä, maun mukaan.
Pitääkö tämän olla kahen kilon siika? ;D
Mikä tahansa lötky käy :P