Oma versioni eräästä egyptiläisestä herkusta. Ihan perushuttua ja halpaa kuin hammastahna.
Tee leipätaikina johon tulee 1/3 durumvehnäjauhoja ja 2/3 hiivaleipäjauhoja (ja suolat, sokeri, hiiva, öljy yms). Taikinaan saa veivata oikein reilun sitkon, mieluiten antaa vielä levätä yön yli kylmässä. Itse olen käyttänyt noin puolta litraa vettä nesteenä.
Pyörittele taikinasta pizzakokin varmoin ottein pari pyöreää levyä ja heitä leivinpaperin päälle turpoamaan.
Täyte:
400g jauhelihaa
2 isoa sipulia (sipulia saa ja pitää olla melkein saman verran kuin lihaakin)
5 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä
curryä
helvetisti mustapippuria
suolaa
Pilko kasvikset hienoksi silpuksi, heitä kuumalle pannulle oliiviöljyn kera. Freesaa kunnes kaunista, älä polta. Siirrä lautaselle jäähtymään.
Paista lihat pannulla parissa erässä, jottei liha kuivuisi kasaan. Nakkaa sipuleitten päälle sitä mukaan kun homma etenee. Kippaa lautasen sisältö viimeisen lihaerän niskaan ja mausta. Curryn lisäksi kannattaa laittaa jotain muutakin mausteita. Itse käytän ras-el-hanout (jos muistan nimen oikein) jotain marokkolaista maustetta ja jotain cajun-rub maustetta härskistä tässä. Mustapippuria pitää olla juuri-ja-juuri-melkein liikaa, sen ja sipulin pitää todella maistua tässä.
Siirrä syrjään jäähtymään. Itse otan yhden oluen ja menen tuijottamaan seinää ja miettimään fiksuja.
Heti kun liha-sipuliseos on niin viileää, että voit sitä paljain käsin mättää taikinalle, mätä. Laita täytettä vain "puolikkaalle" kiekolle ja käännä toinen puoli päälle. Anna seistä vielä hetken aikaa ja nakkaa sitten 220-asteiseen uuniin. Pizza- tai leipäkivestä on suuri apu eli käytä sellaista jos on. (Itseasiassa sellainen kannattaa ostaa jokatapauksessa koska perussähköuunissa ei kunnon leipää voi ilman sitä paistaakaan.)
Paista kunnes kauniin ruskea, minulla siihen kuluu n.10 min.
Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista, leikkaa pariin isompaan osaan ja tarjoa tsatsikin kanssa. Tsatsikin ohje on karvanaamajugurttipurkin kannessa.
Naaaaaaaam! Nyt tuli nälkä :P
Äkkiä leipomaan. Kyllä se siitä. ;)
Italian suunnalla kyseinen ruoka tunnetaan nimellä stromboli, tosin eri täytteillä.
Laitan sen tähän perään:
1. -Pizzapohja kaulittuna
2. -Salamia, juustoa (maun mukaan joukkoon oregano/basilica seosta) ja sipulihaketta
3. - TAITETAAN RÄYHÄKKÄÄN TAVAN MUKAAN "täytetyksi leiväksi"
Tarjoillaan kastikkeen kanssa joka on seuraavanlaista:
-Purkki taikka pari tomaattimurskaa, pari ruokalusikkaa tomaatti pyrettä
-Hemmetisti valkosipulia (vähintään kaksi yksikyntistä)
-Revittyä basilikaa
-Mustapippuria, suolaa ja hyvää oliiviöljyä noin ruokalusikka
kiehauta ja kaada leikatun strombolisiivun päälle. :P
Tähän jokainen sitten voi lisätä joko leivän sisään, taikka kastikkeen joukkoon chiliä oman maun mukaan.
Tota on pakko kokeilla. Kuullosti niin yksinkertaiselta ku minäkin!
Hawawshi on se aito ja alkuperäinen egyptiläinen. Löysin jonkinlaisen "virallisen" reseptinkin. (http://www.orble.com/hawawshi/)
Oikeaan hawawshi pitäisi tulla hawawshi-maustetta jota toistaiseksi tekee ilmeisesti vain joku pikkufirma kaukomailla.
(http://www.kamena.com/images/hawawshi_12.jpg)(http://www.kamena.com/images/hawawshi_11.jpg)
Voi vit.. minkä näköinen sälli. Vähemmän happoa kaveri!!
Järkyttävän hyvää!!! Itse laiton tohon ohjeeseen 1,5 Nagaa ja 2 Lemon Droppia. Helvetisti sitä mustapippuria ei ole liikaa, eikä myöskään helvetisti valkosipulia. 8)
"Liikaa valkosipulia" on mahdoton tilanne tietääkseni ;)
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 24, 2010, 11:10:21 ap
"Liikaa valkosipulia" on mahdoton tilanne tietääkseni ;)
Muistaakseni joskus paistoin sellaisen normin 400 gramman jauhelihapaketin ja heitin
sekaan kolme kokonaista valkosipulia. Taisin todeta että nyt tuli liikaa. Toki mä sen
siis söin, mutta olisi maistunut paremmalta esmes kahdella valkosipulilla.
Oli pakko kokeilla tänään tätä räyhis-spesiaalia. Durumjauhot eivät kuulu ruokakaappimme perus aineisiin ;) joten ihan vaan normi jauhoilla mentiin ja nekin ottivat ja loppuivat joten heitin ohrajauhoa pari desiä lisäksi. Täytyy kyllä sanoa, että olipas hyvää! Pilkoin sekaan pari habaneroa, mutta maku katosi jonnekin, kuten monesti ruokaa kuumentaessa.
Lapsetkin tykkäsivät, tosin ilman sipuleita ja habaa.
Kuumana maistuivat aavistuksen tasapaksuilta, mutta jäähdyttyään pääsivät maut paremmin esiin. Tsatsikisoosia laitettiin vielä lusikalla leipien päälle sitä mukaan kun söimme. Sopi todella hyvin. Myös punaset pirkka-säilykejalapenot antoivat kivan lisän makuun.
Näitähän voi tehdä joskus joihinkin illanistujaisiin tms. tapahtumaan.
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 05, 2010, 11:27:31 ap
Hawawshi on se aito ja alkuperäinen egyptiläinen. Löysin jonkinlaisen "virallisen" reseptinkin. (http://www.orble.com/hawawshi/)
Oikeaan hawawshi pitäisi tulla hawawshi-maustetta jota toistaiseksi tekee ilmeisesti vain joku pikkufirma kaukomailla.
(http://www.kamena.com/images/hawawshi_12.jpg)(http://www.kamena.com/images/hawawshi_11.jpg)
Voi vit.. minkä näköinen sälli. Vähemmän happoa kaveri!!
Jätkälle 10 nagaa peräaukkoon niin johan ilme muuttuu!! 8)
Jos sil on jo jos tota ilmettä oikein tulkitsin ;D