Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Tapolan Tulikeppi - tammikuu 06, 2010, 12:22:45 ip

Otsikko: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Tapolan Tulikeppi - tammikuu 06, 2010, 12:22:45 ip
Seuraavan oloista naposteltavaa on tullut tehtyä useampaan kertaan ja toimii sen verran hienosti pikkuvaivalla että täytyy tännekkin ohjeistaa tämä..

Tarvitaan:
Patonki
Aurinkokuivattua tomaattia
Valkosipulia
Chiliä
Metwurstia
Savupaprikaa tai hyvää chippeä
Juustoa raasteena

Työstö lähtee liikkeelle sillä että suikaloidaan metukka sopiviksi roiskeiksi, aurinkokuivattu tomaatti silvotaan myös saman oloiseksi silpuksi, sakset tässä hyvä työkalu..

Seuraavaksi valkosipulia 2-3 kynttä murskaksi ja sitten sitä chiliä maun tai toleranssin mukaan.. Itse olen käyttänyt Jalapenoa, 1 iso podi tai pari pienempää, tämänkin saa hakata veitsellä 1cm x 1cm paloiksi, ei kannata viivottimen kanssa mittailla vaan tehdä suurpiirteistä haketta, sattumat sopii hienosti.

Nyt kaikki roiskeet laitetaan kulhoon johon ripotellaan savupaprikaa tahi chipotlea niin että varmasti tulee savun maku esille. Sekoitetaan roiskeet sekaisin ja jätetään pöydälle patongin siivutuksen ajaksi.

Patongista tehdään "kolikoita", noin 2cm paksuisia, tässäkään ei viivottimen kanssa tarvitse olla mittailemassa vaan tehdään mutulla siivut.

Siivut ladotaan tämän jälkeen uunipellille vierekkäin makoilemaan ja aletaan räiskimään päällisiä tasaisen varmasti ja harhailevasti siivujen päälle, kun kaikki seos on patonkisiivujen päällä otetaan juustoa joka toivottavasti on raaste muodossa ja tätä levitellään komeuden kruunuksi.

Uunipelti uuniin ylös, lämpöä 175C ja aikaa n 5-10mins, kunnes juustoraaste näyttää hyvältä, rapea ja kullanruskea ovat hyvä merkki siitä.

Jälleen kerran naposteltava joka katoaa nopeammin kuin on tehty, itse valmistuksessa ja odottelussa menee n. 20mins.. Yhdestä pitkästä patongista riittää napostelua kolmelle ihmiselle tai kahdelle normaalille ihmiselle.

Patonkisiivujen päällysteitä tilanteen mukaan voi ja kannattaakin muokkailla ja vaihdella niin ei ole aina saman makuista huttua. Esimerkiksi savusalsaa muutama ruokalusikallinen täytteiden sekaan tekee varsin hyvän koostumuksen tuolle seokselle.

Ruokajuomaksi suosittelen lager tyyppistä olutta kuten Lapin Kulta - mielellään koko mäyräkoira tai isommalla porukalla tietysti enemmän.
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Jonsku - helmikuu 16, 2010, 15:46:03 ip
Tätä on nyt viikon sisään tullut tehtyä kahdesti, aivan mahtavaa mättöä. Itse käyttänyt täytteenä kylläkin metwursti + kinkkusuikale + valkosipuli (puristettuna) + normi tomaatti + reilusti chiliä
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Linda - helmikuu 16, 2010, 17:22:07 ip
Oijoi, tota täytyy kyllä kokeilla. Hitto kun loppujen lopuks noin yksinkertanen ohje eikä tarvikkeetkaan montaa euroa maksa, mutta siltikään ei oo käyny edes mielessä. Noh, täytyy käydä kaapit läpi ja kattoa mitä puuttuu, vois tässä joku ilta olympiakisojen pikkunaposteltavaks väsätä ;D Tuo ohjeen loppuosa kyllä edellyttää, ettei seuraavana aamuna tarvii herätä viideltä töihin ;D
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Kaltsu - helmikuu 16, 2010, 17:49:00 ip
Viellä kun lisää tonnikalaa ja homejuustoa niin NAM! :P
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Aji Inferno - helmikuu 25, 2010, 07:34:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 16, 2010, 17:49:00 ip
Viellä kun lisää tonnikalaa ja homejuustoa niin NAM! :P


Eiih... homejuuston voisi kieltää, koska sitä paskaa on vähän kaikessa muutoin hyvässä! No, ei maar - makunsa mukaan jokaiselle. :) On muuten harvinaisen mielipiteitä jakavaa tavaraa! Tonnikala kyllä rokkaa turbona...
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Ryhis - helmikuu 25, 2010, 09:37:25 ap
Homejuuston voisi kyllä kieltää. Eihän sitä voi syödä muuta kuin yösyömmellä, pizzan päällä ja aivan hirvittävässä humalassa!

Edit: Puhun siis sinihomejuustosta! Valkohomejuustot on hyviä  ;D

ruokanatsi.  ;D
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Kaltsu - helmikuu 25, 2010, 11:00:54 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - helmikuu 25, 2010, 09:37:25 ap
Homejuuston voisi kyllä kieltää. Eihän sitä voi syödä muuta kuin yösyömmellä, pizzan päällä ja aivan hirvittävässä humalassa!

Edit: Puhun siis sinihomejuustosta! Valkohomejuustot on hyviä  ;D

ruokanatsi.  ;D


Ette näköjään ymmärrä hyvän päälle. :D Sinihometta, piparkakkua, suolakeksiä ja pottu vinsterii, niin avot! Ei ole MITÄÄN ruokalajia löytynyt mihinkä sinihome ei kävisi. Valkohomeen makuun en ole koskaan päässyt. Ei vaan kolahda.

Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Linda - helmikuu 25, 2010, 11:10:15 ap
Ja mä kun oon pitäny mutsia sekopäänä, kun sen mielestä suurinta herkkua on piparkakku, jonka päällä on sinihomejuustoa :D Mä en oo ikinä oikein oppinut tykkäämään homejuustoista, jotenkin se haju ja ulkonäkö yhdistettynä tökkii vastaan niin pahasti, ettei tulis mieleenkään laittaa sitä suuhun :)
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Julli- - helmikuu 25, 2010, 11:28:18 ap
Kyllä kunnon aurajuusto piparin päällä on aivan ässää. Tai pastasoossissa, tai... No missä vaan.
Otsikko: Vs: Patonkia chilillä ja vähän muullakin
Kirjoitti: Viltsu777 - maaliskuu 23, 2010, 09:30:16 ap
Amen to that!!