Taannoin lueskelin maustekirjaa etsiessäni muuta tietoa ja samalla huomasin kirjassa olevan chili-osionkin. Uteliaisuudesta lueskelin senkin ja kirjassa oli eksoottiselta vaikuttanut chilibalsamico-resepti. Onko kukaan kokeillut maustaa balsamicoa? Itse käytän balsamicoa aktiivisesti mm. salaatin päällä ja into kokeilla heräsi. Koska tuoretta satoa tai kuivattuja chilejä ei ole saatavilla, niin täytynee vierailla paikallisessa K-Kaupassa ja katsoa olisiko siellä jotain sopivaa lajiketta, minkä voisi kuivata balsamico-pulloon. Toinen vaihtoehto olisi tilata Chilikaupalta valmiiksi kuivattuja chilejä muutama.
Olen kerran tai kaksi tehnyt vaaleaa balsamicoa haballa. Toisella kerralla sotkin sekaan oliiviöljyä, yrttejä, hunajaa ja käytin salaatinkastikkeena. Kait se ihan hyvää oli mutta tapaa siitä ei tullut.
Valkoinen balsamico taas sopii habasalsan etikkaosioon. Rajamäki valmistaa valkoviinietikkaa jossa vaaleaa balsamicoa. Siis homma meni nyt toisinpäin, balsamico chiliin eikä chiliä balsamicoon. Täytyypä kokeilla noilla kuivatuotteilla miten uuttuu eri etikoihin. Maku liukenee varmasti helpommin kuin öljyyn.