Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: MasaT - tammikuu 30, 2010, 23:54:43 ip

Otsikko: chili-pelmenit
Kirjoitti: MasaT - tammikuu 30, 2010, 23:54:43 ip
En nyt ole ihan varma miten nämä oikein valmistetaan, mutta periaatehan on, että kaulitaan vehenäjauhoseos littanaksi ja liha/chili seos kökkö keskelle. Leikatan ympäriltä taikinaa pois sen verran, että saadaan kierrettyä seoksen ympärille sipulin muotoinen yhdistelmä. Sen jälkeen keittää vedessä n. 15 min. - Tsattsatsaa.!

Otsikko: Vs: chili-pelmenit
Kirjoitti: chilimieli - tammikuu 31, 2010, 22:18:18 ip
Voita ei mikään voita, itse kypsyttelisin rasvassa pinnan, jonka jälkeen uunissa kypsytys loppuun.

Tollaisiahan voisi kokeilla joku päivä, itselle ei vain maistu nuo keitetyt taikinat muuten, kuin pastan muodossa.. ::)
Otsikko: Vs: chili-pelmenit
Kirjoitti: jortikka71 - helmikuu 01, 2010, 20:42:28 ip
siis pelmenithän ovat periaatteessa täytettyjä pastanyyttejä..ovat vaan tuosta itärajan tuoltapuolen. enpä suosittelisi mitään uunikypsennyksiä, vaan keittämistä esim. vahvassa lihaliemessä..