Pääsiäisen kunniaksi blogista poimittu karitsaresepti. Chiliä ei ole mutta v alkosipulia senkin edestä.
* 1.3 kg karitsan luutonta paistia
* 25-30 valkosipulin kynttä (3 kokonaista valkosipulia)
* 10 pientä punasipulia
* 5 pientä shalottisipulia
* kuivattua salviaa
* kuivattua rosmariiniä
* kuivattua persiljaa
* suolaa
* mustapippuria
* 3 dl punaviiniä
* 2 tl kasvisliemijauhetta
* voita
* 1 rkl vehnäjauhoa
* vettä
Puhdista paistista enimmät kalvot. Pieni liha reilun kokoisiksi paloiksi- tennispallo lienee hyvä kokoluokka. Irrota valkosipulin kynnet kannasta, laita kynnet kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna kynsien kuoren pehmetä minuutin, laske vesi pois...valkosipulin kynsien kuori lähtee nyt helposti pois. Kuori sipulit valmiiksi.
Ruskista lihat 2-3 palaa kerrallaan, käytä paistamiseen voita. Kun kaikki lihat on ruskistettu niin lisää pataan kokonaiset sipulit, valkosipulin kynnet ja mausteet. Lisää 2 dl vettä ja anna kiehahtaa. Lisää viini ja lisäksi vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta- tai paremmin anna poreilla kaksi tuntia välillä sekoittaen. Sekoita vehnäjauho tilkkaan kylmää vettä ja sekoita se pataan. Anna hautua vielä puolisen tuntia.
Tarjoa pata vaikka keitetyn hirssin ja salaatin kera.