Jäi muutama "ylimääräinen" habanero (5kpl) ja pari birds-eyetä (~10) viime sadosta niin pistin sitten hyvin pieneksi silpuksi kaikki ja tungin puolitäyteen ketsuppipurkkiin tavarat. Hetken ne siellä muhivat ja tuli aika tulista soossia kaikin puolin :) saa aika varovasti heittää esim. ranskalaisten päälle...
Kokeilin samaa joskus cayenne jauheella, se oli ihan hyvää, mutta totuin tulisuuteen aika nopeasti ja se ei enää riittänyt. Joku tulisempi chilijauhe voisi toimia paremmin, mutta mistäs sitä saisi?
Uunissa kuivatut Habanerot huhmareeseen tms. ja pölyksi, siinäpä sitä :O
Puoli kiloa ketsuppia ja pari habaneroa. Sauvasekoitinta kehiin kunnes massa on homogeeninen Vettä pitää lisätä muutama ruokalusikallinen, että juoksevuus säilyy. Täytyypi sanoa, että on napakkata kamaa vaikkapa makaronilaatikon kanssa, tai lämpimien voileipien ainesosana. Ei tainnut olla viimeinen kerta, kun Habatschuppia valmistin.
Koukkaappa Epsi vielä marketissa sinne lastenruokahyllylle ja nouki kyytiin jotain eksoottista hedelmäsosetta, mango, banaani, kiiwi yms. ja lisää vielä sitä siihen ketsuppiisi, ja ehkä tilkka hyvää viinietikkaa ja hienonnettua valkosipulia sekä korianteria yms. Johan rupeaa olemaan "ketsupissasi" tropiikin aromia :p Lopuksi lisää vielä pari habaneroa entisten lisäksi :angry:
Tässä minun "tuliketsuppini"
- 2dl tomaattiketsuppia
- puolikas sipuli
- 2 rkl kuivattuja african devilejä
- 1 rkl jalapenojauhetta
- 2 tl suolaa ja sokeria
Tuoreeltaan ei maistunut kovinkaan erikoiselta, mutta päivän muhittuaan tuota tekee mieli laittaa jopa kaurapuuroon :D
Tein vähä laiskemmalla oman ketsuppini ;)
Kaupasta Mexican ketsuppia pullollinen
Kaadetaan ne johonki sopivaan astiaan,
Lisätään Sopiva määrä chiliä (6 fataliita meni omaan)
ja eiku sauvasekottimella soseeksi ja pulloon takas.
Täytyy kyllä myöntää että potkua löytyy :angry:
Edellinen kokeilu:
Heinzin Mexicania
2x Habanero
1x Scotch bonnet
4cl Habanero Strohia (tarpeeksi kauan muhinutta 2xHaba/2dl Stroh)
1 rkl Piri piri chili-valkosipuli mössöä
chilit tuli pilkottua leikkuuveitsellä ja aineiden sekoituskaan ei noudattanut mitään hienoa ohjetta. Aineet pulloon ja minuutti-pari ravistelua. Lopputuloksena ketsuppi, jota ei tarvitse litrakaupalla yhteen lautaselliseen ruokaa. Sopii kohtuullisen hyvin ruuanlaittoon eivätkä pienet chilinpalat mitään haittaa.
Nyt kun pullo on vajunut niin saatankin vain tyytyä jatkamaan ja hienosäätämään vanhaa soossia. Eli lisään ketsuppia, Haba-rommia ja muita aineita entisen sekaan.
Ai että hyvää tuli :)
Vajaa puoli kiloa kaupan halpisketsuppia.
n. 1dl Haba-rommia.
1rkl Piri piri chili-valkosipuli mössöä.
Jotenkin pukkasi jo pikkuisen hikeä pintaan :)
Ja ei suositella syötäväksi kilotolkulla ennen auton rattiin tarttumista :)