Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: nakamorri - kesäkuu 12, 2010, 15:30:38 ip

Otsikko: paholaisen patonki
Kirjoitti: nakamorri - kesäkuu 12, 2010, 15:30:38 ip
onko muut maistaneet citymarketin paholaisen patonkia? ainakin oulun kaakkurin citymarketista löytyy. leipovat omassa leipomossa. harmi vaan että monesti loppu kun iltäpäivästä käy kaupassa ja ilmeisesti aika suosittu tuote  :) omaan makuun ainakin erittäin hyvän makuinen ja yllättävän tulinen "normaalille" ihmiselle  ;D
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: MrFrost - kesäkuu 13, 2010, 12:16:02 ip
Taitaa olla Kärkkärin kaltainen paikallisherkku?

-Timo
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: nakamorri - kesäkuu 13, 2010, 14:23:00 ip
ite oon enemmänkin kabanossi miehiä.  ;D mut saattaapi tuota löytyä muualtakin cittareista jos on oma leipomo.
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: muur - kesäkuu 29, 2010, 22:42:44 ip
Kyllähän tuota oli tarjolla myös kuopiolaisessa Citymarketissa. Mainio patonki on, tosin ei kovinkaan tulinen. Chili on kuitenkin maun ja patongin värin perusteella havaittavissa.
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: chilimieli - heinäkuu 02, 2010, 09:39:40 ap
Mites siellä oulussa muuten cittarin chilivalikoima yleensä? Sinne kun syksyllä muutan, niin tietää millaisen arsenaalin sitä mukanaan roudaa eri sooseja. ;D
Täytynee käydä Turun cittareista vilkuilemassa tätä patonkia, olisi kyllä loistavaa vaihtelua aamupöytään..
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: nakamorri - heinäkuu 02, 2010, 10:01:33 ap
Lainaus käyttäjältä: muur - kesäkuu 29, 2010, 22:42:44 ip
Kyllähän tuota oli tarjolla myös kuopiolaisessa Citymarketissa. Mainio patonki on, tosin ei kovinkaan tulinen. Chili on kuitenkin maun ja patongin värin perusteella havaittavissa.

niin sehän maku kysymys. omaan makuun ei kovinkaan tulinen mutta vaimon mielestä...huh huh onpa tulista mutta hyvää ja erään toisen henkilön mielestä liian tulista  ;D eilen  suunnistin ostaaman sitä mutta loppuhan se oli niin piti tyytyä aurajuustopatonkiin hyvää sekin. mukaan tarttui myös habanero sipsejä ja jälkipalaksi fataliin aji cristalleja.  :)
Lainaus käyttäjältä: chilimieli - heinäkuu 02, 2010, 09:39:40 ap
Mites siellä oulussa muuten shittarin chilivalikoima yleensä? Sinne kun syksyllä muutan, niin tietää millaisen arsenaalin sitä mukanaan roudaa eri sooseja. ;D
Täytynee käydä Turun cittareista vilkuilemassa tätä patonkia, olisi kyllä loistavaa vaihtelua aamupöytään..

ainakin oulun kaakkurin cittarissa on oma chili hylly joka on kyllä piiloitettu sellaiseen paikkaan ettei sinne löydä jos ei tiedä missä se on tai vahingossa eksy. ja kyllä sieltä löytyy chilituotteita ihan kivasti. itsellä kyllä tulee enimmäkseen tilattua chilikaupasta. jos tämä ensimmäinen chilinkasvatus kausi tuottais sen verran satoa että vois itse valmistaa chili soosit niin se ois enemmän ku sata jänistä.  :)
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: Kilp - heinäkuu 02, 2010, 10:11:51 ap
Onko kenelläkään kokemusta omien chilipatonkien vääntämisestä?
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: MikaK - heinäkuu 02, 2010, 10:33:34 ap
Hessihän on nagasämpylöitä tehnyt ja itse olen patonkeja tehnyt muutaman kerran. Ensi viikolla voisikin yksin kotona ollessa kokeilla chilileivän tekoa. Uskoisin, että chiliä saa laittaa aika vapaalla kädellä, että maistuisi. Varmaan kaupan versioissa paprikajauhekin suosiossa, että saadaan näkyvämmin punertavaa väriä.

Hesarissa oli taannoin patonkipelti esittelyssä, mutta itse olen nostattanut patonkeja 2-3 rinnakkain ja leivinpaperia taivutellut siten etteivät nousevat patongit kosketa toisiinsa.
Otsikko: Vs: paholaisen patonki
Kirjoitti: Chilivaari - heinäkuu 02, 2010, 11:03:32 ap
Lainaus käyttäjältä: Kilp - heinäkuu 02, 2010, 10:11:51 ap
Onko kenelläkään kokemusta omien chilipatonkien vääntämisestä?

On, mutta sittemmin olen todennut paremmaksi ratkaisuksi chilivoin patongin päällä tai välissä. Jokainen saa annostella mielensä mukaan.  http://chilivaari.blogspot.com/2009/05/chili-oltermanni-makua-voileivalle.html