Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Tyräkki - helmikuu 02, 2003, 09:51:14 ap

Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - helmikuu 02, 2003, 09:51:14 ap
Chiliä voi tietysti lisätä melkein mihin tahansa. Tälle palstalle toivoisin kuitenkin sekä yleisimmin käyttämiänne "chililisättyjä" arkiruokia, että parhaimpia gourmetoivalluksianne samalla saralla. En siis tarkoita parhaimpia reseptejänne, vaan valmiita ruokia ja eineksiä joita "aateloitte" chilillä.

Esimerkiksi minä itse valmistan einespitsan kelvolliseksi ateriaksi veistelemällä terävällä fileointiveitsellä jäisestä habanerosta paperinohuita siivuja. Noita habasiivuja ja valkosipulia pitsalle ehjä kate, ja päälle uusi runsas juustokerros (auraa ja mustaleimaemmentalia) ja uuniin. Annostus on sopiva silloin, kun puolentusinaa ensimmäistä haukkausta panee ulvomaan ja murisemaan kuin susi :)

Antaapa tulla ideoita ja kokemuksia niin pannaan ne jakoon ja kiertoon itse kunkin suun nautinnoksi/kärsimykseksi :D
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Carve - helmikuu 02, 2003, 15:35:51 ip
Eilen lisäsin Scotch Bonnettia perussavolaiseen lanttukukkoon. Oivallinen yhdistelmä.  :;):
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Leero - helmikuu 04, 2003, 19:46:06 ip
Laitan chiliä ihan kaikkeen, jopa joulutorttuihin. Perinteiset letut on hyviä kun niihin laittaa riittävästi habaneroa... myös kaupan kuralätkä oli aika hyvää kun laitoin siihen pari tuoretta hapsua ja muutaman valkosipulin kynnen puristimella.  :p
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Janne - helmikuu 04, 2003, 20:57:29 ip
Helppo ja nopea "salaatti":

purkki tonnikalaa öljyssä, sipulisilppua, valkosipulia, chiliä, mustapippuria, sitruuna/limettimehua ja thaimaalaista kalakastiketta.

Ainekset sekaisin ja haarukalla ääntä kohti. Ruisleipä sopii hyvin oheen.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: SickBoy - helmikuu 04, 2003, 22:01:23 ip
Itse olen ihastunut jo muistaakseni tällä palstalla mainostettuun hernekeittoon jota terästetään yhdellä habanerolla. Kyllä on tämä jalo perinneruokakin noussut aivan uuteen kukoistukseen tämän neuvon avulla.

Kyllä tuota herkkua tulee ainakin kerran viikossa syötyä!
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 05, 2003, 19:25:49 ip
Joo, kyllä tuo habanero hernekeitto on omiaan!!

Itse en välittänyt hernekeitosta ennen ollenkaan, mutta nyt maistuu ihan eri tavalla!
Melkoinen ero omissa ja kaupan habaneroissa tässäkin tapauksessa, sekä MAKUA että poltetta on paljon enemmän itsekasvatetuissa.

Pienenä vinkkinä kerrottakoon ettei habanero ole chinenseistä edes paras tuohon hommaan, koittakaa rohkeasti muitakin!

Myös baccatumeista voisi saada melko hyvän lisän hernekeittoon, itse olen koittanut baccatumeista vain omnicoloria ja lemon droppia hernekeittoon, täytyypä koittaa aji rojoa, aji amarilloa, aji cristalia, tai tai.... :D

Itse pyrin koittamaan mahdollisimman paljon erilaisia lajikkeita mahdollisimman monilla ruokalajeilla...

Kummasti saa eloa valmisruokiin, ravintolaruokiin, pizzoihin, tortilloihin jne jne vain lisäämällä herkullisia tuoreita chilisiivuja ruokaa kuin ruokaan, kannattaa vain pitää huolta siitä että lajikkeissa löytyy valinnan varaa, suosittelen ;)
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - helmikuu 05, 2003, 20:21:06 ip
Roima tujaus chilijauhetta valmiiseen suklaakastikkeeseen, ja jätskin niskaan koko komeus. Todella hyvää, vaikka ei oma ideani olekaan.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - helmikuu 20, 2003, 15:17:33 ip
Eilen sain aika erikoista herkkua Eestintuliaisina kaverilta. Hän oli jossain paikallisessa kaupassa kysellyt tulisia herkkuja, ja ostanut sitten tuliaiseni kauppiaan suosituksen mukaan itse maistamatta. Viisisenttinen (paksuus) vahakuorinen pötkö muistutti ensinäkemällä erehdyttävästi makkaraa, ja semmoiseksi sitä luuli lahjan antajakin. Kun sitten leikkasin päästä reilun pätkän, niin pääsin tarkastelemaan leikkauspintaa. Chilinpunaista tasaista massaa, kuin muovailuvahaa. Varovainen maistaminen antoi aluksi luulla, että potku on hillittyä laatua, mutta hetken odottelu paransi sen harhan. Polte tuli nimittäin viiveellä, mutta olikin sitten todella vahva. Itse perusmassan määrittelin maistelemalla/haistelamalla ja kopeloimalla yms. keinoilla silkaksi sianrasvaksi. Siis sulatettua ihraa johon sekoitettu perkeleellinen chilipaukku. Ei mitään terveysruokaa, mutta kelvollista evästä esim. leivän päällä (korvaa voin). Jos joku kuitenkin tietää mihin veli Eestiläinen moista käyttää, niin olisin kiitollinen vihjeistä. Itse arvelen sen varmaankin olevan kenties tarkoitettu mausteeksi ruuanvalmistuksessa?
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Janne - helmikuu 20, 2003, 15:22:21 ip
Laardia ja chiliä, naminami :)

Houkutteleva yhdistelmä, ei siinä mitään nimeä ollut että tietäisi kysellä kun sattuu Tallinnassa käymään?
Rasvainen ruoka kun sattuu olemaan heikkouteni, käristetty siankylki + chili on melkoista herkkua aamiaisleivän päällä :p
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - helmikuu 20, 2003, 17:42:30 ip
No eipä valitettavasti ollut kuin se vahakerros patukan päällä (samanlaista vahaa kuin pallojuustossa ainakin ennen), eikä mitään etikettejä tai tekstejä. Minäkin niitä kyselin, ja olivat kuulema patukat olleet tiskillä suuressa pahvilaatikossa jonka kylki oli täynnä tekstiä, joten myyntitiedot olivat kai siellä. Pötkylä oli ostettu jostain Tallinnan ulkopuolelta pienestä kyläkaupasta. Harmi, sillä hyvää tämä kyllä on. Tein äsken tuhdin pyttipannun jossa käytin paistinrasvana tätä laardia, jesh, perkeleen hyvää :O
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - helmikuu 22, 2003, 13:28:07 ip
Kinuskikastike ohjeen mukaan sokerista ja  kermasta, ja sekaan kunnon pläjäys kuivattua chilirouhetta. Kinuskin hampaita vihlova makeus yhdistettynä chilin jälkijunassa hiipivään poltteeseen, ja vielä jäätelön kylmyyteen, on kokeilemisen arvoinen juttu. Pidin tästä oikeastaan enemmän kuin chilisuklaakastikkeesta.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 25, 2003, 12:27:39 ip
Nuo on vielä koittamatta, hyvältä kuulostaa!

Moni on naureskellut kun olen puhunut habanero-suklaakakusta... nauru loppuu kyllä maistamiseen, siksikö että se on niin tulista vai hyvää..? Ottakaa itse selvää ;)

Sitä on tullut sentään maistettua, EDES ;)
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Hessu - helmikuu 25, 2003, 16:16:08 ip
Viime syksyn hyvän pihlajanmarjasadon innoittamana tein pihjalajanmarjahilloketta, jossa oli lisänä pari omenaa ja chiliä. Käytin hyytelöivää säilöntäainetta. Tuosta tulee mm. erinomainen vispipuuro!
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - helmikuu 25, 2003, 17:47:41 ip
Hessun vinkki kuulostaa nannalta, täytyy kokeilla :O
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - maaliskuu 03, 2003, 18:01:11 ip
HK:n herkku

Tulipa juuri äsken puhtaasta mielenkiinnosta maistettua HK:n valmista mikroateriaa "Chili Con Carne", vaikka yleensä en moisiin sekoakaan. *Huokaus* Tosi syvällä mauttomuuden suossa seisoo tämä kansa, mikäli tuo oli chiliä. Ymmärrän kyllä, että valmisruokaa ei saisi myytyä monellekaan härmäläiselle mikäli se maustettaisiin meidän chilipäiden mieltymysten mukaan, mutta kyllä tuokin viritys lähenteli oikeastaan jo petosta. Jos etiketissä kerran lukee, että chili, niin kai sitä pitäisi olla itse tuotteessakin edes jotenkin aistittavissa oleva määrä. Tuskin minä saisin myydä soppaakaan esim. lohikeiton nimellä, mikäli tuotteessa olisi lohen aromia vain sen verran, kuin kattilan kylkeen langenneesta lohen varjosta irtoaa. Sitä paitsi karkottaa tuo chili jo paketin päälle kirjoitettuna sanana ne ihmiset, jotka eivät siedä lainkaan tulista sapuskaa. Edelleen voisi olettaa suurimman osan tuollaista tuotetta ostavista asiakkaista odottavan edes jonkinlaista poltetta pöperössään, kun kerran chiliä ostivat. En siis tiedä erehtyykö tässä nyt HK:n asiakastutkimus, vai meikäläisen kiukun siivittämä logiikka. No tulisuuden puutehan oli meikäläisen taloudessa helppo korjata, mutta tästä "ruuasta" kokonaan puuttuvaa makua ei suussa riehuva kapsaisiini-infernokaan saanut tuohon kokkareiseen riisipuuroon luotua. Annoskokokin (300g) lienee tarkoitettu lähinnä alle kouluikäisille tai laihduttajille. (laihdutukseen ehkä hyvääkin, sillä vaikka nälkä ei lähtenytkään, niin ruokahalu kyllä meni) Varokaa paskaa.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Aji Inferno - maaliskuu 03, 2003, 22:58:20 ip
Kaiken alku ja loppu: kokonainen Rocoto hernesoppaan... Ei jää todistajia. Mutta sen aikaa kun lysti kestää, eipä puutu makua!!!

Erinäisiin grillattaviin kanankappaleisiin kuten esim. barbecue-maustettuihin siipipaloihin voi paiskata päälle tuhdin kerroksen itsejauhettua chiliä, tai vaikkapa montaa laatua alueittain. Kyllä maistuu. Vatsa voi kyllä protestoida jälkikäteen. ;)

Katkarapukeitto + tabasco on aika taivaallinen yhdistelmä.

Ainoa mikä EI toimi, on: maksalaatikko + tabasco. Ei kokeilun väärtti... Toisaalta, chiliketsupin kanssa se voisi olla... :)
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Janne - maaliskuu 04, 2003, 06:31:30 ap
Minkä kanssa maksalla ja rusinoilla höystetty riisipuuro oikeastaan voisi edes periaatteessa toimia?  :D

Siivistä tuli mieleen että viikonloppuna jalostimme hornetteja huuhtaisemalla alkuperäistä marinadia pois, paistamalla siivet upporasvassa ja kaatamalla päälle voi-viinietikka-chililiemen. Tulee aika lailla saman tyylistä kuin siipiravintoloissa.

Lisukkeena oli cheddarilla täytettyjä ja myöskin upporasvassa paistettuja jalapenoja, jotka olivatkin jälleen kerran aivan tolkuttoman hyviä :).

Olen kerran nähnyt noita kaupan pakastealtaassa, mutta tukusta saa ainakin. Hinta on aika suolainen, 15 euroa kilo, mutta verrattuna ravintolan hintaan silti aika kohtuullinen. Muistaakseni raflassa lusikallinen ranskankermaa ja 3-4 jalapenoa maksaa viitisen euroa.



Edited By Janne on 1046752323
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Pacsu - maaliskuu 04, 2003, 15:43:31 ip
Jouluna testattu:
oma chilisoosi+kinkku= sopii hyvin, korvaa sinapin  :laugh:
oma chilisoosi+lipeäkala= tämä on ainut tapa syödä lipeässä lillutettua fisua.
oma chilisoosi+perunalaatikko=ei tiedä mutta tökkäsi pahasti. se imelyys ei sopinut, tosin pikkuveljeni veteli tätäkin :)
oma chilisoosi+muut låådat=ihan ok, mutta en niitä pahemmin muutenkaan syö.
kalojen kanssa en kehdannut kokeilla :D
oma chilisoosi koostuu purkillisesta tomaattimurskaa, suolaa, sipulia, yksi valkosipuli ja sauvapäristintä. Lopuksi tilkka etikkaa ja hapsuja maun/saannin mukaan.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Fatalii - maaliskuu 06, 2003, 04:40:22 ap
Hmmh... tulipa noista kaloista kesämökkeily mieleen; Habanero & Lemon drop-ahven, njam!
Kaikki muutkin maistaneet tykkäsivät PALJON, jopa sellaisten mielestä jotka eivät tulisesta ruuasta pidä... :)

Paras oli ihan sellaisenaan pilkotut chilit kokonaisen ahvenen (perattu kuitenkin!) sisään ja sitten paisto muurikalla, maku leviää joka puolelle.

Tuskin maltan odottaa että pääsee kokeilemaan muilla chileillä, varsinkin baccatumeilla! :D
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tekla - maaliskuu 13, 2003, 13:16:16 ip
Pacsu, chili sopii erinomaisesti myös joulukaloihin... Teimme viime jouluna järkyttävän hyvää chiligraavattua siikaa.

- Chili maustaa hyvin kalan, kasvisten ja lihan friteeraustaikinan.
- Suklaajäätelö habanerolastuilla maistuu mainiolta (jokohan tämä oli listattu).
- Hedelmäsalaatin voi maustaa habanerolla sekä marinoida vaniljasokerilla ja rommilla. Oheen kookosmaitojauheella maustettua kermavaahtoa.
- Habanero-appelsiini-sitruunamarmeladi on herkullista paahtoleivän päällä
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - maaliskuu 20, 2003, 19:20:37 ip
Appiukon kellaria siivotessa löytyi makkarantekokone. Siis vehje jolla se mämmi tungetaan suoleen. Koska suvussa on ollut aikanaan jopa makkaratehdas, niin heräsipä ajatus kysellä vanhalta kaartilta hiukan ohjeita ja... Niitähän voisi perhana vielä savu-uunissakin hiukan viimeistellä, sillä sen minä osaan jo ennestään. Ans kattoo ny, jos kesemmällä tosiaankin tartun toimeen, niin raporttia seuraa.

Vinkkejä projektiin otetaan kiitollisuudella vastaan.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tepi - toukokuu 13, 2003, 15:37:14 ip
Oheista Habanero Tabascolla tulistettua flunssa lääkettä tuli menestyksekkäästi testattua kuluneen talven aikana.
Paukku menee vapaasti mukautten näin:
-Strohhia 8cl, hunajaa pari ruokalusikallista, kuumaa vettä 1,5 dl päälle, lopuksi kolme tippaa Habanero Tabascoa.
----------------------------------------------------
Tyräkille vinkkejä makkaraprojektiin.
Dippa-Daidaa juttua...
http://www.koff.fi/omaailma/oma_ruoka_makkara.htm (http://www.koff.fi/omaailma/oma_ruoka_makkara.htm)
Keskiaikaisia reseptejä, seassa pari makkaraan liityvää
http://rieska.oulu.fi/~pkeisane/sivut/kokkaus.html (http://rieska.oulu.fi/~pkeisane/sivut/kokkaus.html)
Upeiden "Raholan Syötävät Sanat" sivuilla on suorastaan loistava makkara osio. :p
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/makkara.html (http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/makkara.html)

Ai niin...Viime syksynä julkaistu "Nakit ja Muusi" makkarakirja on makkaraan maailmaan tutustumisessa hyvä apu. Itse kirjan jutut nyt ei gastromian historiaa mullista MUTTA itse tehtyjen makkaroiden reseptit ovat hyviä (niitä soveltamalla saa varmaan mitä tahansa aikaan....)
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tyräkki - toukokuu 13, 2003, 16:25:38 ip
Hei mutta kiiiiitos Tepi :D
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: canapa - tammikuu 11, 2005, 17:39:29 ip
ostin ananas-jalopeno-kurkkusalaattia ja eilen boostasin sitä hieman sekoittamalla siihen chilisilppua. nyt sitä voi jo kutsua tuliseksi  :twisted:  nähtäväksi jää miten tulista siitä vielä tulee kun saa maustua lisää muutaman päivän.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: noora - tammikuu 11, 2005, 17:55:56 ip
Kyllästyin ajat sitten hilloon lättyjen mausteena, joten olen kokeillut vähän joka soosia mitä jääkaapista löytyy. Viimeksi laitoin Atrian valmiiden lättyjen päälle chilikastiketta ja juustonsiivun. Hyvää tuli.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Krootoni - tammikuu 14, 2005, 21:57:03 ip
Juusto ja chili matsaavatkin tosi hyvin yhteen. :D

Omista kokkailuistani pitää mainita suuri herkkuruokani, juustoinen kaalilaatikko, johon olen lisännyt punaisia jalapenorenkaita (ihan kaupan purkista, aloittelija kun olen...). :oops:  Tähän minun versiooni (6-8:lle) ei tule riisiä ollenkaan, vain about kilo kaalia, 3 isoa tavallista paprikaa ja reilusti sipulia, jotka suikaloidaan ja paistetaan ensin pannulla (kaalit saa ruskistua). Kipataan puolet silpusta vuokaan ja laitetaan väliin reippaasti paistettua jauhelihaa, pari pussia juustoraastetta (olennainen maun kannalta, ei pihistellä), valkosipulia ja niitä chilirinkuloita. Sitten loppu kasvissilppu ja päälle vielä kerros tomaattilohkoja ja loppu juustoraaste sekä harkinnan mukaan lihalientä nesteeksi. Mausteeksi maun mukaan suolaa, mustapippuria ja loraus siirappia ken tykkää. Sitten 175-asteiseen uuniin tunniksi tai kunnes kaalipalat on pehmenneet. Sopii hyvin pakastettavaksi. Paljon parempaa kuin perinteinen riisikaalilaatikko, vaikka itse sanonkin! 8)

Laihduttajan lounas (tai normaali-ihmisen iltapala): Näkkärin päälle tonnikalaa, pizzamaustetta, jalapenorinkuloita (ja juustoa). Sitten mikroon puoleksi minuutiksi ja ah, täyttävä ateria on valmis! Sopii "pappilan" hätävaraksikin jos tulee yllärivieraita. :wink:
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Krootoni - tammikuu 20, 2005, 16:45:33 ip
Jaahas... Nyt luin sitten tuon otsikonkin..  Mihin valmiiseen ruokaan...   :oops:  :oops:  :oops:
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Masse - tammikuu 22, 2005, 13:55:03 ip
Uncle Ben`s ateriakastikkeista saa aivan loistavaa syötävää, kun lisää reippaasti chiliä joukkoon. Alunperin niissä ei ole chiliä nimeksikään, vaikka nimi kyllä antaa ymmärtää... Esimerkkinä "Oriental Chili", tuoteseloste paljasti soosin sisältävän huikeat 01, % chilipuretta. :mrgreen:
Kuluttajan kusettamista, tuolla määrällä ei saisi nimessä käyttää sanaa "chili".
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: canapa - tammikuu 28, 2005, 11:02:54 ap
yleensäkin kaikki kaupasta saatava "tulinen" on useimmiten parahimmillaankin keskivahvaa. luultavasti niistä tuotteista yritetään tehdä kuitenkin sellaisia "jokapojan"-tulistuksia ennemmin kuin yritettäisiin miellyttää aitoa tulisen ruuan ystävää.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Bläästinraasti - tammikuu 31, 2005, 13:24:43 ip
karjalanpiirakkaan on pakko aina tunkea tulista mukaan.
Otsikko: chiliä
Kirjoitti: brutalis - maaliskuu 06, 2005, 15:09:15 ip
Tuhti chilimössö (es harissa tai sambal oelek) digestiivi-keksillä tai varrasleivällä! Oiva retkieväs tai kahvitauon herkku, kun muut syö eltaantunutta pims-keksiä.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Wiski - kesäkuu 17, 2005, 11:43:00 ap
Täytyy itsekin kehua tuota chilihernekeittoa. On kyllä todella namia, ja avovaimokin kehui todella paljon, vaikka monesti protestoi näitä experimenttejä.

Yksi reilunkokoinen chinense (ilman siemeniä, mutta tulinen väliseinä-osuus mukaan), ja paljon raakaa sipulia pilkottuna.

Danone vitaline äänellä: "Niin helppoa.. niin hyvää..  mutta niin tulista!" :)
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Amd - marraskuu 01, 2005, 23:14:28 ip
Lainaus käyttäjältä: "Masse"Uncle Ben`s ateriakastikkeista saa aivan loistavaa syötävää, kun lisää reippaasti chiliä joukkoon. Alunperin niissä ei ole chiliä nimeksikään, vaikka nimi kyllä antaa ymmärtää... Esimerkkinä "Oriental Chili", tuoteseloste paljasti soosin sisältävän huikeat 01, % chilipuretta. :mrgreen:
Kuluttajan kusettamista, tuolla määrällä ei saisi nimessä käyttää sanaa "chili".


tuossa oli mielestäni jo hieman yritystä verratuna muihin sarjan kastikkeisiin.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: puolivege - helmikuu 05, 2006, 00:06:21 ap
Mä keitin tänään ruusukaaleja al dente, siis ei vetiseks mössöks vaan silleen että ne puhdistetaan huolella kaikesta siitä hiekasta, päällimmäiset lehdet pois ja kanta vek;-   sitte HALKASTAAN KAHTIA, tää on tärkeetä, koska muuten ne ei kypsy nopeesti kauttaalta, yleensähän Suomessa ruusukaalit keitetään kokonaisina 10-15 minuuttia j a sit ne on sellasia kokonaisvaltasia vetisiä mollukoita.

No sitte siis kiehumaan vähäseen vesimäärään, (ne voi myös höyrystää) tollaset 3-4 minuuttia. Mukaan valkosipulia, vähän pippuria ja jotain yrttimaustetta, sen jälkeen vesi pois ja sekaan voita, ei margariinia.

Latoin lautaselle ja chilipippuria päälle ja samalle lautaselle raikasta raejuustoa. Olipa hyvää!

Myös hedelmien päälle ripoteltuna chili on hyvää. Chilijauhe tai tuore chili.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Horst - helmikuu 05, 2006, 08:14:19 ap
Paistelin äsken pekonia ja heitin sekaan habajauhetta ja valkosipulijauhetta. Kahvin kanssa aamupalaksi, kyllä toimi!
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: miikkah - helmikuu 05, 2006, 12:30:59 ip
Lainaus käyttäjältä: "Horst"Paistelin äsken pekonia ja heitin sekaan habajauhetta ja valkosipulijauhetta. Kahvin kanssa aamupalaksi, kyllä toimi!


Posted: Sun Feb 05, 2006 6:14 am :shock:
Hyvä jos olin itse päässyt edes nukkumaan tuolloin ja joku vääntä jo aamiaista..  :)
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: tsili - helmikuu 20, 2006, 10:16:09 ap
Pakastemansikat ja chilijauhe, nam.
Tänään testaan hillat ja pakastetun Lemon Dropin.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Pertsa - toukokuu 02, 2006, 17:03:41 ip
maustoin juuri euroshopperin hernekeiton savustetulla paprikalla ja cayennejauheella, voi vain kuvitella kuinka namia olisi ollut jos keitossa olisi uiskennellut muutama reiluhko läskin pala :P  retkieväänä olisi lyömätöntä, taidanpa nakata purkillisen rokkaa kuivumaan ja retkellä keitellessä voisi vielä vuolla itse kuivatusta chilijerkystä lastuja. jääkaapille..........

(http://s46.photobucket.com/albums/f105/pertsa1981/PICT0569.jpg)
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tepi - kesäkuu 06, 2006, 13:34:18 ip
Kalapuikkojen kuorrutusta voi ennen uuniin laittoa parannella jollakin käsiin sattuvalla jauheella...hyvällä tsäkällä tuon terästyksen on vielä kerennyt unohtaa kun puikot ottaa uunista  8) . *tuli viime viikolla testattua*
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tupakka - kesäkuu 07, 2006, 18:23:56 ip
Lainaus käyttäjältä: "Tepi"Kalapuikkojen kuorrutusta voi ennen uuniin laittoa parannella jollakin käsiin sattuvalla jauheella...hyvällä tsäkällä tuon terästyksen on vielä kerennyt unohtaa kun puikot ottaa uunista  8) . *tuli viime viikolla testattua*


Pitääkö olla niin vahvaa jauhetta, että käsiin sattuu?? Pärjääkö miedommallakin??  :wink:
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Amd - kesäkuu 10, 2006, 21:35:59 ip
ei pärjää, kipu kasvattaa.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Kanto - kesäkuu 11, 2006, 11:31:59 ap
Munavoihin sopi hyvin chili :D
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: arsoo - kesäkuu 20, 2006, 00:29:27 ap
hesen juustohampurilaiseen. chilijauhetta.
tulloo niin perkeleen hyvää.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Sahkolaite - kesäkuu 20, 2006, 13:21:20 ip
otetaan aivan kaikkea, ja lisätään siihen chiliä.

Avot.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Tupakka - kesäkuu 20, 2006, 15:40:46 ip
Lainaus käyttäjältä: "arsoo"hesen juustohampurilaiseen. chilijauhetta.
tulloo niin perkeleen hyvää.


Parempaa tulee kun laittaa mäkkärin juustiksen väliin.
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: the m - kesäkuu 29, 2006, 11:28:37 ap
Kermainen kanapasta on jumalaisen hyvää, kun kermakastikkeen sekaan heittää savuchilijauhetta!!
Otsikko: Terästyksiä - Mihin "valmiiseen" voi chiliä lisätä
Kirjoitti: Poterha53 - marraskuu 03, 2006, 21:30:51 ip
Shakira is having sex!
http://shakiranudeworld.info/movies/28742