Kasvatus ja yleinen chilitieto => Chililajikkeiden arvostelut => Aiheen aloitti: jortikka71 - heinäkuu 08, 2010, 22:39:40 ip

Otsikko: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: jortikka71 - heinäkuu 08, 2010, 22:39:40 ip
Tämähän on hemmetin hieno, mutta maistuuko millekkään, vai onko ainoastaan koriste. Itsellä puska alkaa olla täynnä violetin ja vihreän sävyisiä panoksia..muuttunee varmaankin punaisiksi?? korjatkaa jos olen väärässä, ja kommentoikaa reippaasti, onko tästä minkäänlaiseen göyrmet-herkkuun.. ;)
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: blarney - heinäkuu 08, 2010, 23:23:51 ip
Mulla nuo marjat muuttuu violetista valkoisen kautta punaiseksi. Koristechiliiksi yllättävän hyvän makuinen, tykkään.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Julli- - heinäkuu 09, 2010, 15:16:47 ip
Lainaus käyttäjältä: blarney - heinäkuu 08, 2010, 23:23:51 ip
Mulla nuo marjat muuttuu violetista valkoisen kautta punaiseksi. Koristechiliiksi yllättävän hyvän makuinen, tykkään.

Komppaan.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: jortikka71 - heinäkuu 09, 2010, 15:39:07 ip
Kiitti tiedoista.ootteko kuivattaneet vai ihan tuoreeltaan mussuttaneet iltapalaksi..?
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Julli- - heinäkuu 09, 2010, 15:56:17 ip
Tuoreeltaan on tullut käytettyä. Suosittelen myös tuorejuuston maustamista tällä, toimii.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: jeQQ - heinäkuu 11, 2010, 10:26:08 ap
Mulla on mennyt värivaihtelut valosta hieman riippuen.. Auringossa ensi alkuun vihreä, siitä lilaksi, siitä vihreän kautta oranssin kautta punaiseksi. :)
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: jortikka71 - heinäkuu 19, 2010, 22:16:21 ip
sen verran vielä utelias olen, että laittakaas huvikseen erilaisia käyttö- ja säilytystapoja tuosta mustasta scorpparista. itse sekoitin yhden kypsän podin rucola-basilika-persilja-valkosipuli-öljy tahnaan, jonka survoin menemään kivihuhmareessa. sitä kun pyyhkäs grillipihvin niskaan, niin johan toimi. en siis välttämättä kaipaa reseptejä, vaan kuivaatteko podit vai miten käsittelette ne..selkeetä eikö totta?
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: jeQQ - heinäkuu 19, 2010, 22:17:23 ip
Tuoreena parhaimmillaan. ;)
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: hoffi - syyskuu 01, 2010, 17:58:15 ip
Onks joku tehny kattavaaki maistelua siitä miten maku muuttuu eri kypsyyasteilla, jos muuttuu olleskaa?
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Lassi-s - kesäkuu 08, 2013, 23:29:59 ip
itse pääsin omasta sadosta maistelemaan. kitkeriä ja oikeastaan suorastaan pahanmakuisia. ollakseen keskitulinen, poltteli niin pirusti. varmaan johtui siitä että podeja ei ole kuin muutama hassu vasta tuossa puskassa. en itse keksi muutakuin savustaa ja pistää jauheeksi. etikka/valkosipuli säilöntään ajattelin kans kokeilla ainakin yhden purkillisen tehdä jos siten sais mukavamman makuisen. en jallustakaan tykkää sellaisenaan mut etikka/valkosipuli säilykkeenä aivan mahtava, joten jos tästäkin sais syötävän sellaisenakin.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Feint - heinäkuu 06, 2013, 21:15:18 ip
Mitenkäs BST:n väri vaihtuu? Mulla oli alussa vihreitä, josta sitten tummuivat hieman violetimmaksi, mutta olivat kuitenkin jotain vihreän ja violetin välillä. Nyt podit ovat vaalentuneet ja palanneet takaisin vihreää... :o?
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Kajban - heinäkuu 07, 2013, 11:57:34 ap
Mulla taas ollut alussa mustia ja nyt n.50-70mm pitkiä ja violetin/mustan välimaastossa mennään...
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Feint - heinäkuu 15, 2013, 18:35:15 ip
Sain juuri maistaa ensimmäisen oman BST:n podin! Polte oli napakka ja iski samantien kovana, mutta ERITTÄIN miellyttävänä. Luulin hetken, että lähtee henki, mutta polte olikin pehmein ikinä kokemani. Maku oli kuin kaupan paprika ilman pienintäkään kitkeryyttä. Toistaiseksi paras maistamani chili. 8/10
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: JN - heinäkuu 16, 2013, 21:03:10 ip
Lainaus käyttäjältä: Feint - heinäkuu 15, 2013, 18:35:15 ip
Sain juuri maistaa ensimmäisen oman BST:n podin! Polte oli napakka ja iski samantien kovana, mutta ERITTÄIN miellyttävänä. Luulin hetken, että lähtee henki, mutta polte olikin pehmein ikinä kokemani. Maku oli kuin kaupan paprika ilman pienintäkään kitkeryyttä. Toistaiseksi paras maistamani chili. 8/10


Oli niin kova mainos puhe, että taidan korvata BR:n ensikaudella tällä lajikkeella :)
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Feint - heinäkuu 16, 2013, 21:36:28 ip
Lainaus käyttäjältä: JN - heinäkuu 16, 2013, 21:03:10 ip
Lainaus käyttäjältä: Feint - heinäkuu 15, 2013, 18:35:15 ip
Sain juuri maistaa ensimmäisen oman BST:n podin! Polte oli napakka ja iski samantien kovana, mutta ERITTÄIN miellyttävänä. Luulin hetken, että lähtee henki, mutta polte olikin pehmein ikinä kokemani. Maku oli kuin kaupan paprika ilman pienintäkään kitkeryyttä. Toistaiseksi paras maistamani chili. 8/10


Oli niin kova mainos puhe, että taidan korvata BR:n ensikaudella tällä lajikkeella :)


Jos syötävät chilit ovat tavoitteena, niin suosittelen ehdottomasti! Aika pieniä näistäkin tulee, mutta saa niistä sentään maistiaisia. Näissä yhdistyy mielestäni nätti ulkomuoto ja kohtalainen/riittävä tulisuus ja maku. Aivan varmasti löytyy satoja paremmalta maistuvia chilejä, mutta tämä on ihan hyvä kompromissi.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: KP78 - heinäkuu 19, 2013, 09:34:19 ap
Mulla noi on koko ajan ollu violetteja, mahtaa ne punasiks muuttua kun ovat kypsiä? Vieressä BR on muutaman marjan väriä vaalentanut ja jopa yksi todella pieni oranssi löytyy.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Minbaari - heinäkuu 19, 2013, 12:09:28 ip
Noiden ylläolevien mainospuheiden jälkeen, huitaisin ekan punaiseksi kypsyneen BST:n kokonaisena huiviin. Perus annuumin nopeasti häviävä kitkerä polte, joskaan ei kovin voimakas(n.5/10). Ei kovin maukas minun mielestäni, mutta jauheena saattaa toimia.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Althalus - huhtikuu 12, 2015, 11:02:58 ap
Ensimmäinen kypsä marja poimittu ja maisteltu eilen. Reilut 90 päivää idätyksestä.
Marja pari senttiä halkaisijaltaan ja ehkä 2,5 senttiä pitkä. Lähes täynnä siemeniä.
Haukkasin päädystä palasen ja polte alkoi heti. Pistävä yllättävän voimakas "kipu" lähinnä suun takaosissa nousten nenään. Kesti muutaman minuutin. Paremman makuinen kuin vaikkapa Bolivian Rainbow, mutta ei mitään herkkua. Loput pilkoin paahtoleivälle antamaan lähinnä lämpöä. Polte ehkä 5-6/10 tässä yksilössä, tosin todella lyhyt. Maku 3/10.
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: Viheriäinen - tammikuu 25, 2016, 09:17:49 ap
Onkohan tässä lajikkeessa vähän vaihtelua vai mistä lienee erot johtuvan? Omani kypsyy vihreävioletista tai hailakan violetista aika suoraan punaiseen. Se elää lounaisikkunalla ilman lisävaloa eli värin vaaleus ei yllätä, mutta olen silti ajatellut kasvattavani verrokin, kun ei näytä samalta kuin mainoskuvassa. Maku on joka tapauksessa mun mieleen. Käytän puolikkaan keitoissa ja ai kun on hyvää! Kivan pehmeä polte ja maku neutraali tai makea. Lemppari!
Otsikko: Vs: Black Scorpion Tongue
Kirjoitti: svalli - helmikuu 18, 2016, 09:34:27 ap
Kasvatan vasta ekaa kertaa kyseistä chiliä, mutta kokemukseni kaikista muista violeteista ja ns. koristechileistä on, että mitä enemmän suoraa oikeaa auringon valoa ne saavat, niin sitä tummempia niistä tulee. Violetti tai miltei musta väri tulee antosyaaneista, jotka toimivat kasvilla ikäänkuin aurinkosuojana.