Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: tonttu - heinäkuu 27, 2010, 15:54:16 ip

Otsikko: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: tonttu - heinäkuu 27, 2010, 15:54:16 ip
Tässä joku aika sitten ihmettelin, kun pakastetut nagat ei rääkännytkään ihmisiä entiseen malliin... nnnoh.
Eilen tulin kotia reissusta ja poikkeuksellisesti tyhjä talo tyhjine jääkaappineen venas perillä. Ei löytynyt muuta ruokaa, kuin viimevuotisia sadon korjuun ajoilta peräisin olevia täytettyjä jauhelihapaprikan puolikkaita. Nää oli jäänyt siitä syystä syömättä, että niiden valmistukseen käytettiin lähinnä, nagaa, savinaa ja scotch bonnettia. Tulihan niitä syötyä, mutta roffien jälkeen pelko jäi ja niin jäi ylimääräiset paprikatkin, siis pakkaseen.

Noh nyt pelonsekaisin tuntein otin ja vetäsin pari kolme tuommoista iltapalaksi ja wau. Tulisuus oli laskenut semmoiselle kaupan punainen jalapeno tasolle, mutta kaikki ne mahtavat maut mitä noissa tulisimmissa on, niin maistui vieläkin entiseen malllin ja ruokahetki oli lopulta mitä mainion.

Elikkäs vinkkinä, näin satokaudelle, jos joskus lähtee vähän kokilla keulimaan ja vieraat syö pelkkää leipää ja jugurttia, niin kannattaa pakastaa ne ruuat. Tulee sopivaa ja hyvää :-)
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: Minbaari - heinäkuu 27, 2010, 16:09:56 ip
Minun mielestä se tulisuus ei häviä siellä pakkasessa minnekkään. Ainoastaan chilien rakenne pehmenee hiukan, mutta tulisuutta löytyy silti normaaliin tapaan.
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: ottulo - heinäkuu 27, 2010, 20:12:10 ip
Tai sitten tulisuus ilmenee vasta ruoansulatuskanavan loppupäässä. Nyt kun ei suussa eikä vatsassa poltellut, tulee sitäkin maukkampi ROF?  ::)
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: tonttu - heinäkuu 27, 2010, 20:52:53 ip
Noh, oma kiistaton tieteellinen todistus kyllä tukee väitettäni :-P Oikeasti pakastamattomana tuote oli luokkaa suupala ja 3min rohkeuden keräämistä. Ja nyt kun söin, niin poppaa, mutta sopivaa.
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: Kadotus - heinäkuu 27, 2010, 23:05:28 ip
Entäs toleranssi, olisiko se voinut kasvaa sillä välin kun ruoka on ollut pakkasessa?
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: wille - heinäkuu 27, 2010, 23:29:14 ip
Jostain muistan lukeneeni että pakastettaessa chilin tulisuus tasaantuu pitkin koko chiliä eli malliin kärki on yhtä tulinen kuin kantakin. Tiedä häntä.
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: Kaltsu - heinäkuu 28, 2010, 08:34:40 ap
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 27, 2010, 23:29:14 ip
Jostain muistan lukeneeni että pakastettaessa chilin tulisuus tasaantuu pitkin koko chiliä eli malliin kärki on yhtä tulinen kuin kantakin. Tiedä häntä.


Samaa kirjoittaa Dewitt kirjassaan The Complete Chilli Pepper Book. Jäätyessään vesi rikkoo chilin soluseinämiä, joten kapsaisiini pääsee leviämään joka puolelle hedelmää.
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: tonttu - heinäkuu 28, 2010, 09:49:22 ap
Lainaus käyttäjältä: Kadotus - heinäkuu 27, 2010, 23:05:28 ip
Entäs toleranssi, olisiko se voinut kasvaa sillä välin kun ruoka on ollut pakkasessa?


No loppukaudesta tolet oli varmasti kyllä korkeammalla tasolla, kuin nyt :-) Päivittäistä itsensä rääkkäämistä taas tulossa jahka sato kypsyy.

Tuo leviäminen voi hyvin olla kyllä totta myös, kun nagaviipaleet tuoreeltaan on aika tulisia. Mutta silti väittäisin, että myös kokonaiset pakastamani nagat on lähes sellaisenaan syömiskelpoisia, mitä ne ei kyllä tuoreeltaan olleet. Tai söinhän mä sen yhden isoimman punaisimman ja komeimman. Jätin siihen yhteen :-)
Otsikko: Vs: Pakastamalla saa popan pois.
Kirjoitti: wille - heinäkuu 28, 2010, 09:52:44 ap
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - heinäkuu 28, 2010, 08:34:40 ap
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 27, 2010, 23:29:14 ip
Jostain muistan lukeneeni että pakastettaessa chilin tulisuus tasaantuu pitkin koko chiliä eli malliin kärki on yhtä tulinen kuin kantakin. Tiedä häntä.


Samaa kirjoittaa Dewitt kirjassaan The Complete Chilli Pepper Book. Jäätyessään vesi rikkoo chilin soluseinämiä, joten kapsaisiini pääsee leviämään joka puolelle hedelmää.


No sieltähän se tosiaan olikin! Dänks!