Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Lucyfer - elokuu 01, 2010, 17:42:37 ip

Otsikko: La costeña "Rajas rojas" -säilyke
Kirjoitti: Lucyfer - elokuu 01, 2010, 17:42:37 ip
Tällaisia löytyi Lahdesta Prismasta:

http://www.mymexicanpantry.com/rajas-rojas-de-chiles-jalapeamp241os-la-costea.html

Onko kukaan kokeillut? Aika maukas liemi mielestäni, ja sinänsä suht tulistakin, vaikken tosin mikään extreme-chilipää olekaan  ;). Onkohan tällaiset "pikkelssit" tarkoitus syödä ihan sellaisenaan, vai tietääkö joku, miten niitä voisi hyödyntää ruoanlaitossa? Liemessä on tosiaan porkkanaviipaleita, sipulia, punaisia jalopenoja, etikkaa, mausteita... Liemi on mielestäni hyvää ja haluaisin laittaa hyötykäyttöön senkin, mutta mitenköhän etikkalientä voisi hyödyntää?
Otsikko: Vs: La costeña "Rajas rojas" -säilyke
Kirjoitti: MV - elokuu 12, 2010, 18:19:21 ip
Mie kaadoin liemet lavuaariin ja muun sisällön blenderiin. Vähän tomaattipyreetä sekaan ja pizzakastike oli valmis. Hyvää tuli ja sopivan tulistakin omaan makuun. Illemmalla pizzan tekoon  :)
Otsikko: Vs: La costeña "Rajas rojas" -säilyke
Kirjoitti: Tomppa - elokuu 12, 2010, 19:42:58 ip
Koitappas tätä  8)

Tuo on todella hyvä pohja vaikka risottoon tai wok vihanneksille!   vähän ananasta pannulle noitten kanssa..

Liemen voit parhaiten hyötykäyttää  ostamalla paprikaa ja kurkkua ( ihan normaalia tuoretta)

Sitten viipaleiksi kyseiset aineet ja lasipurkkiin viikoksi!

On muuten herkkua!    Jos oikeen ruvetaan kulinaristeiksi niin porkkanaakin toki voit laittaa mukaan  8)
Otsikko: Vs: La costeña "Rajas rojas" -säilyke
Kirjoitti: Quini - elokuu 29, 2010, 19:55:22 ip
Mun mielestä nämä ovat ihan jees. Nää käy kyllä aikalailla mihin tahansa - porkkanat voi napsia leivälle tai sellaisenaan ja loput vetäistä pizzan päälle tai kastikeaineksiksi. Sopivat hyvin myös useimpiin meksikolaisiin eväisiin. Itse vedän tölkillisen joskus ihan sellaisenaankin. Tuovat ainakin talvi-iltoihin mukavaa lämpöä...