Ihka ensimmäiset jalapeñoni alkavat olla syömistä vaille valmiita, ja ajattelin tehdä niistä alkupalat pienelle porukalle. Olen innoissani etsinyt täältä ja muualta hyviä täytettyjen jallujen ohjeita; itselleni maistuisi juustotäyte ja pekonikääre.
Ongelmana on nyt siis se, että porukassa on yksi vege (syö kyllä juustoa ym. eläinkunnan tuotteita) jolle pekoni ei käy. Taikinakuorta/ leivitystä en haluaisi tehdä, mutta jollain koko komeus kai pitäisi päällystää ettei täyte valu ulos?
Ideoita?
Laita jallun ympäri vaikka kaali lehti niin varmasti maistuu. Terv. Pena
Kaali ja chili ei kyllä kuulosta kovin hyvältä yhdistelmältä ainakaan omaan makuuni..
Kellään muita ideoita?
Lainaus käyttäjältä: Evilyn - elokuu 04, 2010, 07:34:13 ap
Kaali ja chili ei kyllä kuulosta kovin hyvältä yhdistelmältä ainakaan omaan makuuni..
Kellään muita ideoita?
Älä maistele korvilla. Kaali sopii kaikenlaisiin ruokiin. Kaalihan on esim. aasialaisen keittiön perus kasviksia, jota laitetaan monenlaiseen wokkeihin, tietysti chilin kera. :)
Ja tuohan on lähinnä vegetaristin ongelma ;D
Raasta perunaa, pese raaste ja valuta se. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sitten yhdistä litraan perunaraastetta pari kananmunaa.
Tämmösen täytteen sisään rullattiin paistettua poron sisäfilettä, miksei toimisi chilillä. Peruna on kuitenkin perusneutraali, mutta tuolla tavoin paistettuna rapea ja pelaa hyvin yhteen juuston kanssa.
ps. Niin, pitää paistaa pannulla runsaassa öljyssä, mutta loppukypsennyksen voi hoitaa grillissä.
Tuota perunaahan voisi kokeilla, kiits!
Ihan hyvin saatiin täytettyä jalluja (oli kyllä isoja, Penalta tilattuja), kun vaan koverrettiin ontoiksi, ei siis halkaistu. Grillattiin folioon käärittynä.