Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: maroon - elokuu 23, 2010, 12:02:48 ip

Otsikko: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: maroon - elokuu 23, 2010, 12:02:48 ip
selasin sivuja läpi muttei ainakaan silmään osunut mitään reseptiä..
Onko kellään kokemusta, kuinka saisi aikaseksi jonkinlaista chili-tomaatti pyreetä?
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: linker - elokuu 23, 2010, 13:05:03 ip
mulla on sellainen pyreekokemus, että menin kauppaan ja ostin jokusen purkin pyrettä.
Paiskasin kippoon, lisäsin 5% painosta chilijauhetta ja tilkan (pienen) Megadeathia ja annoin sauvasekoittimen laulaa.
Sitten koko hoito viikoksi purkkiin tekeytymään ja vot.
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: Kaltsu - elokuu 23, 2010, 14:50:32 ip
Tai jos haluat hifistellä niin ostat setin mahdollisimman kypsiä tomaatteja ja laitat ne kattilaan veden kanssa niin että ne juuri peittyvät. Lisäät valkosipulia, sokeria, suolaa, tuoretta chiliä, sipulia ja omenasiiderietikkaa. Jos haluat savun makua niin muutama tippa nestesavua. Keittelet miedolla lämmöllä noin 1,5-2 tuntia tai kun koostumus on sopiva. Loppuksi vielä poraat.
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: Sinttis - elokuu 23, 2010, 15:48:40 ip
Vettä ei välttämättä tarvitse lisätä, tomaateista irtoaa paljon nestettä keitettäessä.
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: Ryhis - elokuu 23, 2010, 20:22:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Sinttis - elokuu 23, 2010, 15:48:40 ip
Vettä ei välttämättä tarvitse lisätä, tomaateista irtoaa paljon nestettä keitettäessä.


Eikös niitä silloin paisteta, jos niitä "keitetään" ilman lisättyä vettä? D-oh?
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: Sinttis - elokuu 24, 2010, 15:53:29 ip
No totta joo, mut pointin varmaan kukin tajusi.
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: Ryhis - elokuu 24, 2010, 21:15:36 ip
Itse asiassa en. Siis tuleeko sitä vettä vai ei? Vai tuleeko sitä vähän? Häh? Kyllähän tomskuissa vodaa piisaa, mutta senhän varmaan kaikki tiesi?
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: Sinttis - elokuu 25, 2010, 20:47:48 ip
Tomaateista siis saa hyvää sosetta niin, että pistää palasiksi ja pannulle, ihan semmosenaan ilman vettä. Nestettä irtoaa sen verran et melko nopeesti tomaatit on mössöä. Sit vaan mausteet ja haudutellaan kunnes koostumus on sopiva. Voi soseuttaakin jos tasaisemmaksi haluaa.
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: hessi - elokuu 31, 2010, 22:24:32 ip
jaa... kyllä mun sivuilla jollain vuodella on ohjetta tomaatti mössöön, ei ihan pyreeseen kylläkään...
nopea ohje
mahdollisimman kypsiä tomaatteja, kaltat ne (eli viilto tomaattiin, kiehuvaa vetää päälle, odota hetki ja kuori tomaatit)
laita tomaatit pilkottuna kattilaan(kannat tietysti pois) ja sitten keittelet hitaasti, kun alkavat olemaan tasaista mössöä,
siivilöit ne, eli sihtaat siemenet pois, se muu mössö talteen tietysti ja tähän lisäät sitten oman makusi mukaan yrttejä ja tietysti jos minulta kysyt niin Nagaa!
tätä keittelet hyvin hitaasti ja pitkään! eli nesteet haihtuu loppupuolella lisäät sitten etikkaa, suolaa ja hitunen vaikka hillosokeria.
ja mössöstä tulee sitä paksumpaa mitä kauemmin jaksat keittää kasaan.
ja jos haluat enemmän ketsuppimaisempaa, niin sokeri enemmän ja keität vähemmän.
itse lisään usein valkosipulia, mustaapippuria hitusen vain ja tuoretta oman maan oreganoa reilusti!

toki jos olet laiska, niin ostat valmista pyreetä ja lisäät siihen sopivassa suhteessa makusi mukaista chilijauhetta, mielummin savustettuna,
tämä ei säily, mutta sitä voi tehdä juuri sen määrän kuin sillä hetkellä tarvitsee.s
Otsikko: Vs: chili-tomaatipyree?
Kirjoitti: bluesman - syyskuu 06, 2010, 00:55:28 ap
Lainaus käyttäjältä: hessi - elokuu 31, 2010, 22:24:32 ip

toki jos olet laiska, niin ostat valmista pyreetä ja lisäät siihen sopivassa suhteessa makusi mukaista chilijauhetta, mielummin savustettuna,
tämä ei säily, mutta sitä voi tehdä juuri sen määrän kuin sillä hetkellä tarvitsee.s

Just tein tomaattipyré/savunagasekoitusta. 2tl savunagajauhetta/140g pyrettä, sipulia ja valkosipulia. Ja nyt toilettiin ; tehokasta vatsalääkettä.