Lehdessä oli eilen juttu näin joulun kunniaksi piparin valmistuksesta. Artikkelissa mainittiin chilimaustetut piparit.
Tuli mieleen onko kukaan täällä testannut ja toimiiko ?
Tietysti reseptin saa laittaa mukaan , jos löytyy.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1621.0
ja jos itse leipoo niin kannattaa tehdä iso satsi :)
on sen verran koukuttavia, että kun yhden syö niin kymmenen menee ;)
Nostampa ajankohtaisen aiheen ...
Mä ajattelin kokeilla valmistaikinalla, kun tuli kokeiltua jo tavallisia pipareita IKEA'n takinalla: Täytyy sanoa että Ruåttalaiset osaa nuo piparihommat ...
[ei Suomalaisten valmistajien pitäisi musta yrittääkään tehdä pipareita, näkkileipää, lihapullia eikä maksapasteijaa ... {sori provosta :-\}]
Meininki olisi tehdä oikeesti tulisia, mutta kuitenkin sellaisia että niistä voi itse nauttia huutamatta: Arvaisin että 500g taikinaan voisi heittää 1-2tl nagajauhetta/rouhetta. Teen pienillä muoteilla ja ehkä osaan sokeri-koristeluakin ...
Toinen satsi pitäisi olla normaalinkin ihmisen kauhisteltavaksi ilman pelkoa että saan turpiini: Ajatus oli laittaa 1-2tl rocotojauhetta/rouhetta ... muuten sama.
Mitenkäköhän toimisi muuten tuo rocoto jos laittaisi taikinaan pieneksi silputtuna tuoretta ylikypsää Rocoto Red Peruviania !? Niitä rocotoja voisi vielä vähän etukäteen marinoida lime-siirppi-litkussa ja antaa kuivahtaa nahkeiksi ... Vaikeus voi tulla kait lähinnä kaulitsemisessa?
Kommentteja :) ?
Lainaus käyttäjältä: sorrii - joulukuu 13, 2014, 12:42:56 ip
Nostampa ajankohtaisen aiheen ...
ÄÄÄH!! Olet muutaman päivän myöhässä! Millä mä enää ehdin huomisaamuksi uutta satsia leipomaan? Edellisestä kun jäi chili pois kokonaan! :'(