Tässä mainio resepti erityisesti grillatun kalan tai äyriäisten lisäkkeenä. Sopii hyvin uunissa paistetun tai grillatun lohen tai turskan höysteeksi.
4 chiliä
1 fenkoli
1-2 sitruunan mehu
1 kourallinen fenkolin lehtitupsuja
8rkl olliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
puhdista fenkoli ja säästä vihreät lehtitupsut. poista fenkolista kanta ja irrota uloimmaiset sitkeät kerrokset. Halkaise fenkoli pitkittäin ja leikkaa puoliskot 2cm:n paksuisiksi tiukuiksi. Viipaloi ne vielä toisin päin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sen jälkeen pieniksi kuutioiksi. Hienonna fenkoli lehtitupsut.pane kaikki ainekset kulhoon, purista joukkoon sitruunan mehu, valuta pinnalle öljy ja sekoita. Mausta salsa lopuksi suolalla ja pippurilla.
(http://files.sharenator.com/bitch_please_obama_1_RE_How_To_Get_A_Letter_From_Greenday-s483x340-176358-580.jpg)
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V000256 (http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V000256)