heinäkuu 05, 2024, 16:11:18 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - zzzz

1
Erikoisuudet / haba-hamppari
lokakuu 01, 2007, 12:55:25 ip
Hampurilaiset ovat aika nopea ja pienitöinen ruoka, paljon vaivattomampi kuin esim. pizza. Pizzasta on myös hankala saada hyviä ravintolapizzoja parempaa, kun hampurilaisista tulee helposti ja vaivattomasti paljon parempia kuin missään matalalle vajonneissa hampurilaisravintoloissa. Itse tykkään että paras ja vahvin maku on pihveissä eikä lisukkeissa.

Pihvejä varten 400g naudan paistijauhelihaa (riittää 4 hampurilaiseen mikä on yhdelle syöjälle sopiva annos).
1-2 kpl tuoreita habaneroja jotka silputaan saksilla, siemenkodat voi ottaa talteen ja kuivata kevättä odottamaan.
Habanerosilppu puristetaan valkosipulinpuristimella naudanlihan sekaan, perään 2kpl kuorittuja valkosipulinkynsiä. Lisäksi 1tl suolaa ja 1tl cayennepippuria ja/tai mustapippuria sekaan. Pihvitaikinaa vaivataan tehokkaasti ja pitkään kunnes se pysyy hyvin kasassa, ja siitä muotoillaan 4 ohutta isoa pihviä. Paistettaessa pihvit vetäytyvät ja paksunevat jonkin verran, ja niistä kannattaa muotoilla paljon sämpylöitä leveämpiä.
Kananmunaa, jauhoja tms. ei pidä lisätä sekaan, pihvit pysyvät hyvin kasassa eivätkä murene paistinpannulla jos niitä on vaivattu tarpeeksi kauan.

Sämpylöiden väliin voi pihvien lisäksi laittaa esim. majoneesia, suolakurkkua, tomaattia, salaattia, cheddar-juustoa yms.