Jostain lueskelin että aasialainen keittiö käyttää myös chilikasvien lehtiä ruoanlaitossa (keitot, tee...ym). Onkohan kyseessä joku tietty chililajike, koska ainakin koristepaprikan lehdet mainittiin myrkyllisiksi "me" lehden viimeisimmässä numerossa (1/2006). Vihreissä osissa on Solaniini nimistä glykoalkaloideihin kuuluvaa myrkkyä joka aiheuttaa eriasteisia myrkytysoireita kuten kivun tunnetta mahassa tai suolistossa, pahoinvointia, ripulia, oksentelua, usein yhdessä päänsäryn ja kuumeen kanssa, verenpaineen laskua sekä iholaikkuja. Hermosto-oireita on uneliaisuus, apaattisuus/rauhattomuus, täriseminen, sekavuus, depressio, harhanäyt, näkökyvyn heikkeneminen. :? Moisen listan jälkeen ei itsellä ainakaan tee mieli kokeilla Chilinlehti teetä. Muilla kokemuksia/ tietoa aiheesta?
http://www.switcheroo.com/HerbsAsian.html
http://www.switcheroo.com/HerbsAsian.html