heinäkuu 03, 2024, 08:49:09 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - chuu

1
Kodin mausteinen kokkaus / Chilin lehdet syötäviä?
tammikuu 04, 2006, 12:00:36 ip
Jostain lueskelin että aasialainen keittiö käyttää myös chilikasvien lehtiä ruoanlaitossa (keitot, tee...ym). Onkohan kyseessä joku tietty chililajike, koska ainakin koristepaprikan lehdet mainittiin myrkyllisiksi "me" lehden viimeisimmässä numerossa (1/2006). Vihreissä osissa on Solaniini nimistä glykoalkaloideihin kuuluvaa myrkkyä joka aiheuttaa eriasteisia myrkytysoireita kuten kivun tunnetta mahassa tai suolistossa, pahoinvointia, ripulia, oksentelua, usein yhdessä päänsäryn ja kuumeen kanssa, verenpaineen laskua sekä iholaikkuja. Hermosto-oireita on uneliaisuus, apaattisuus/rauhattomuus, täriseminen, sekavuus, depressio, harhanäyt, näkökyvyn heikkeneminen.  :? Moisen listan jälkeen ei itsellä ainakaan tee mieli kokeilla Chilinlehti teetä. Muilla kokemuksia/ tietoa aiheesta?

http://www.switcheroo.com/HerbsAsian.html