INKIVÄÄRITOFU
4-6 annosta
- 500 g kiinteää tofua
- muutama sipuli
- rasia herkkusieniä
- pieni pullo osterikastiketta (muutama desi)
- keskikokoinen kesäkurpitsa
- reilu pala tuoretta inkivääriä (pari kourallista pilkottuna)
- n. 100 g cashew-pähkinöitä
- tuoretta chiliä
- oljyä paistamiseen
Leikkaa tofu kuutioiksi, pilko kesäkurpitsa, silppua chili paloittele sienet ja hienonna sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi pitkulaisiksi tikuiksi.
Paista sieniä kuivassa pannussa kunnes neste on kiehunut pois. Lisää oljyä, tofu ja kasvikset. Paista juuri ja juuri pehmeäksi. Sekoita joukkoon osterikastike ja pähkinät. Kuumenna hetki.
Tarjoa basmati- tai jasmiiniriisin kera.
Tofun sijasta voi käyttää kanaa tai muuta lihaa, mutta mielestäni tofu sopii tähän ruokaan erinomaisen hyvin.
4-6 annosta
- 500 g kiinteää tofua
- muutama sipuli
- rasia herkkusieniä
- pieni pullo osterikastiketta (muutama desi)
- keskikokoinen kesäkurpitsa
- reilu pala tuoretta inkivääriä (pari kourallista pilkottuna)
- n. 100 g cashew-pähkinöitä
- tuoretta chiliä
- oljyä paistamiseen
Leikkaa tofu kuutioiksi, pilko kesäkurpitsa, silppua chili paloittele sienet ja hienonna sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi pitkulaisiksi tikuiksi.
Paista sieniä kuivassa pannussa kunnes neste on kiehunut pois. Lisää oljyä, tofu ja kasvikset. Paista juuri ja juuri pehmeäksi. Sekoita joukkoon osterikastike ja pähkinät. Kuumenna hetki.
Tarjoa basmati- tai jasmiiniriisin kera.
Tofun sijasta voi käyttää kanaa tai muuta lihaa, mutta mielestäni tofu sopii tähän ruokaan erinomaisen hyvin.