Mulle kans seuraavaan satsiin 5 pakettia varaukseen, kun nyt meni ohi.
Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.
Lainaus käyttäjältä: ottulo - joulukuu 12, 2012, 01:55:53 ap
Kaveri mainitsi tänään keinosta "skannata" vanhoja negoja koneelle järkkärillä (tai muullakin digillä, kunhan makroilu onnistuu).
Lyhyesti: nega jonkin valonlähteen ja kameran väliin, mahdollisimman suuri kuva negasta (jotta saadaan kunnon kuvakoko lopputulokseen) ja sitten koneella croppaus ja värien kääntö + säätö.
Kokeilin itse vasta yhtä, ja käytin näyttöä valkoisella taustalla valonlähteenä. Muuten hyvä, mutta pikselit aiheuttivat kuvaan ruudukon, eikä pienemmistä yksityiskohdista siten pääse nauttimaan... Kannattaa siis käyttää mahdollisimman tasaista valonlähdettä. Tarkempia ohjeita löytyykin netistä, josta kaveri oli tämän jipon bongannut: http://www.petapixel.com/2012/05/18/how-to-scan-film-negatives-with-a-dslr/
Lainaus käyttäjältä: juksu - maaliskuu 14, 2013, 20:21:01 ipLainaus käyttäjältä: akselsson1 - maaliskuu 14, 2013, 19:41:43 ip
ISo arvoa ja valotusaikaa olen jo oppinut säätämään jotenkuten, mutta osaako joku lyhyesti selittää mistä on kyse valoaukon säätämisessä, mihin se vaikuttaa o.O
Aukon säätäminen vaikuttaa siihen kuinka paljon päästetään valoa sinne kennolle, mitä isompi aukko (pienempi f-arvo sitä suurempi on se aukko). Aukon valinta vaikuttaa myös kuvan syväterävyyteen, eli siihen kuinka suuri ala kuvasta on tarkka. Yleensä parhaimmat tulokset useimmilla kakkuloilla saadaan siinä kun f-arvo on abbauttia 8, tällee hätäsesti heitettynä.
Lainaus käyttäjältä: IceQueen - heinäkuu 06, 2013, 00:26:42 ap
Mä oon kyllä niin vanhanaikainen, etten ymmärrä tommosten nykyajan hömpötysten, kuten e-kirjojen päälle.
Paljon luen, mut kyl siin on jotain tuntua, kun lukee kunnon paksua, paperista kurjaa. Viel kun on joku oikein luettu versio, mis sivuista näkee, et on luettu niin hyvä.