Olen koittanut ohjeita joilla pitäisi syksyllä tehdä bonsai. Aika riskaabelia. Jos haluaa varmistaa ettei chili menehdy (ainakaan annuumi), kannattaa syksyn lähestyessä chiliä leikata varoen ja pikkuhiljaa. Kuudesta annumistani yksi selvisi näin: syksyn saapuessa katkaisin rungon ja jätin jäljelle jääneet "oksat" rauhaan ja samalla pienensin juuristoa ja huuhtelin sen ja istutin vähän pienenpään ruukkuun hiekka multa seokseen. Sen jälkeen odotin, että chili toipuu ja rupeaa kasvattamaan uutta versoa katkaistun latvan tilalle. Sen jälkeen lyhensin oksat ja pienensin taas juuristoa sekä istutin matalaan mutta laakeaan ruukkuun hiekka multa seokseen. Sitten katkoinkin latvoja koko talven ja lannoitin puutarhan punaisella. Nyt se kasvattaa jo yli metrin mittaisia sivuversoja ja raakileitakin on jo jokunen. Vaikka chilini on vasta vuoden vanha...