tammikuu 09, 2025, 12:37:56 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - SapeMies^

1
Kiitos vastauksista! :)

Ehkäpä mä meen enemmän nyt "business as usual" menetelmällä, koska varsinkin tällähetkellä tuo kasvi imee sellaista tahtia vettä, että ei kyllä kerkeä biobizzit haisemaan tai limaantumaan astian pohjalle. Jostain kumman syystä en ole silmiini saanut oikein mistään tuota puutarhan kesää, vaikka sanotaan, että sitä kaikkialta saa. (itä-helsingissä asustelen). Ehkä kuitenkin jaan lannoite vedet enemmän yläkautta annosteltaviksi ja enemmän pelkkää vettä alakautta.
2
Lainaus käyttäjältä: sorrii - elokuu 05, 2014, 13:48:44 ip
LainausNyt kävi näin...


Mä en menisi tässä kohtaa vaihtamaan ruukkua ollenkaan! Panisin takasin samaan ruukkuun ja antaisin vesisäiliöön kunnolla ravinteita vaan, tarpeen mukaan. Edellyttää tiet että on mahdollisuus kastella riittävän usein. Varmaan vettä menee näillä helteillä ~litra päivässä ...

Vesiviljelyravinteita tai vaan Puutarhan Kesää, tai jotain Nutriforten settiä. Annostusta samaan tapaan kuin vesiviljelyssä, passiivihydrolla. Jos on pelkoa juurimädästä niin välillä vesisäiliöön vähän vetyperoksidia: Liquid Oxygen tai Oxy Plus -valmisteet toimii esim passiivihydroilussa erinomaisesti ja ohjeita löytyy pullosta sekä netistä.
Noilla 17% H2O2-valmisteilla se annostus kasteluveteen rutiinikastelussa on ½ml/l [tai 1ml/l] Apteekin tavaralla voi itse laskea sopivan annoksen noiden perusteella. Mä suosittelisin tuota alempaa ½ml. Kasvi ja juuret kestää tuon 1ml/l myös.
Juurimädän iskiessä sitten laitetaan 2ml/l josta kasvi vielä toipuu hyvin ... Se on kuitenkin jo hätähoitoa!

Moni kasvattelee passiivihydroja ilman mitään peroksidiakin tietysti. Nuo juuret ovat kuitenkin selvät vesijuuret ja silloin voi kasvia ruokkia vesisäiliön kautta kuin olisi hydrossa. Peroksidin käyttö on ollut mulla rutiini monta vuotta, kun ei ole kallista, eikä suuri vaiva käyttää. Vaikea sanoa hyödystä, kun en ole yrittänytkään koskaan niitä hydroja ilman ...  8) ...eikä kotona sisällä ole multaa näkynyt juurikaan pariin vuoteen ...


Kuulostaa kyllä aika järkevältä, itselläni on käytössä biobizzin Bloom ja alg-a-mix ja eivät kyllä pitkäksi aikaa jää sinne pauliinan pohjalle. Päivässä menee helposti reilusti litrakin vettä. Onko tuossa hydrotamisessa sitten lannotteiden määrää kasvattettava, vai miten niiden annostelu menee?
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
elokuu 05, 2014, 12:12:52 ip
Lautapelit ja LoL vievät nykyisin aikaa  8)
4
Nyt kävi näin...



Huomasin kun tuuli oli chilin yöllä kaatanut, että kaveri on ihan tosissaan kasvattanut juuret tuonne pauliinan vesitilaan ja sulauttanut koko vesitilan kannen itseensä. Ajattelin tänään käydä hakemassa hieman isomman ruukun kaverille, niin mitä olette mieltä kun ajattelin että jätän vaan tuon pohjan tuonne juuriin kiinni. Kasvi on siis itsessään n. 1,5m korkea ja melkolailla täynnä hedelmää.
5
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 09, 2014, 08:59:02 ap
Käyttämäsi lannoitteet on nimenomaan tarkoitettu kukille ja perenoille. Ohjeen mukaan annettuna tarkoitettukin siihen. Siirtyminen bonsairavinteeseen on meno kolme kertaa miedompaan lannoitteeseen jos olet ohjeen mukaan sitä antanut.
Todettava että hyvin puska on kasvanut silläkin. Chileillä on podien "liimamiseen" jotkut käyttäneet sitä, että lannoitevahvuus tiputetaan alas hetkeksi,ehkä pari viikkoa. Ehkä se ei toimi nyt, koska olet tavallaan tehnyt sen bonsairavinteella.
Puutarhan kesä 13-7-20 on täällä usealla kasvattajalla käytössä, ja todettu toimivaksi.
Numerot perässä tarkoittaa esim. tässä 100g kohden on typpeä 13g, fosforia 7g ja kaliumia 20g.



Toki tiedän mitä nuo numerot tarkoittavat, oon käyttänyt noin 2,5 kertaista annosta juurikin tuon aineen laimeuden takia. Lähinnä tuota podien "liimautumista" olen ihmetellyt.
6
Nyt vähän hämmentää, kun oma nagani on vaan toista kuukautta puskenut kukkia niin maan pirusti, mutta ei ole vielä saanut kuin pari hämmentävän miniatyyripodia aikaan. Muutama kääpiökokoinen vihreä on ilmaantunut, mutta nyt on tullut esiin esim. kaksi jo punaista vain hädintuskin kukasta ulos tulevaa podia, missähän lienee pulma? Kasvit on parvekkeella lasien takana johon paistaa nätisti aurinko koko päivän ja on reilun kokoisessa altakasteluruukussa. Lannoitteina käytin kasvuvaiheessa Nekon kasviravinnetta 7-2-2 ja kukkimisen alkaessa siirryin saman puljun bonsairavinteeseen 1-1-3. Muuten kasvi on oikein terveen oloinen, mitä nyt välillä muutaman lehden tiputtaa.



kuvassa "iso" podi.





kuva kesäkuun viileämmiltä illoilta sisätiloista, ulkona kukinta on vielä reilumpaa.