Kysymys (tai oikeastaan kaksi) kahvin kasvattajille, erityisesti siinä onnistuneille. Olen nyt viettänyt useamman tunnin hankkimassa tietoa kahvipensaan kasvattamisesta. Mulla on keväällä lahjaksi saatu kahvin taimi, jonka oon todennäköisesti nyt (kun saan kasvivalon) vaihtamassa pienestä muovisesta taimiruukusta hivenen isompaan ruukkuun.
Ensimmäinen kysymys: kannattaisiko minun sittenkin odottaa kevääseen?
Ja toinen kysymys:
En ole löytänyt varmistusta, onko kahvin kalkkiherkkyys, mihin kaikkialla törmää (esim. "Arabiankahvin luontaisilla kasvualueilla ei ole ollenkaan kalkkia. Tämän vuoksi kahvipensas tulee istuttaa kalkittomaan multaan sekä sen kastelussa tulee käyttää kalkitonta vettä, jos mahdollista.") oikeasti kalkkiherkkyyttä vai onko se kasvuympäristössään vain tottunut happamampaan maaperään kalkinpuutteen vuoksi. Parhaillaan minulla on taimimultaa, jonka pH on 6, kaktusmullassa pH olisi suurempi mutta siinä ilmoitettu kalkkipitoisuus (muodossa Mg-pitoinen kalkkikivijauhe kg/m³) on pienempi kuin taimimullassa. Tiedot optiimi-pH arvosta vaihtelevat eri nettilähteissä, mutta tuo 6 sijoittuu useimmin keskivälille. Kysymys vielä selkeyden vuoksi:
mitä mieltä olette, onko kahvin kohdalla kysymys happamasta vai kalkittomasta kasvuympäristöstä?
yt
Kaarlo
Ensimmäinen kysymys: kannattaisiko minun sittenkin odottaa kevääseen?
Ja toinen kysymys:
En ole löytänyt varmistusta, onko kahvin kalkkiherkkyys, mihin kaikkialla törmää (esim. "Arabiankahvin luontaisilla kasvualueilla ei ole ollenkaan kalkkia. Tämän vuoksi kahvipensas tulee istuttaa kalkittomaan multaan sekä sen kastelussa tulee käyttää kalkitonta vettä, jos mahdollista.") oikeasti kalkkiherkkyyttä vai onko se kasvuympäristössään vain tottunut happamampaan maaperään kalkinpuutteen vuoksi. Parhaillaan minulla on taimimultaa, jonka pH on 6, kaktusmullassa pH olisi suurempi mutta siinä ilmoitettu kalkkipitoisuus (muodossa Mg-pitoinen kalkkikivijauhe kg/m³) on pienempi kuin taimimullassa. Tiedot optiimi-pH arvosta vaihtelevat eri nettilähteissä, mutta tuo 6 sijoittuu useimmin keskivälille. Kysymys vielä selkeyden vuoksi:
mitä mieltä olette, onko kahvin kohdalla kysymys happamasta vai kalkittomasta kasvuympäristöstä?
yt
Kaarlo