tammikuu 10, 2025, 23:39:50 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - hapani_mela

1
Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 07, 2015, 03:44:15 ap
Vie viikoksi kellariin ja sitten maakellariin. Kaalin minimiprosessiaika on 4-5 viikkoa.


Ok. Näin teen.
2
Valmisruoat / Vs: Chilimakkarat
joulukuu 07, 2015, 00:20:39 ap
Lainaus käyttäjältä: ottulo - elokuu 17, 2015, 17:08:36 ip
Lainaus käyttäjältä: La Bruja - elokuu 23, 2013, 18:49:48 ip
Grillimaisterin chili-cheddar on ollut kesän paras maistamani chilimakkara.


Tää taitaa olla lähes samaa kuin Lidlin Urho-merkkinen Chili-juustomakkara.


Kyseessä sama tuote. Poutun valmistamaa Lidlille. Nimi vaihtui Grillimaisteri Chili-cheddarista Urhoksi reilu vuosi sitten. Tykkään kovasti. Uunissa laittelen. Pakettia ostaessa kannattaa tarkastaa, että makkarat on kauniin ruskeita ja tasapitkiä, solakoita. Kerran satuin ostamaan jotain hätäisesti valmistettua erää mitkä oli vaaleita ja pulleita. Ei ollut ollenkaan yhtä hyviä.
No, valitin asiasta ja palkitsivat lahjakortilla millä ostin tietysti samaa makkaraa. Muutkin Urho-makkarat on hinta-laatu suhteeltaan erinomaisia.
3
Lainaus käyttäjältä: ¨Rähinä-Reetta - joulukuu 04, 2015, 18:19:11 ip
Lähinnä tuoksu kertoi, että toimintaa on.


Kun kantta raotin reilu viikko takaperin, ei ainakaan mitään mädäntyneen hajua pöntöstä noussut. Nyt viimeisen viikon aikana ainoa efekti on, että kansi on nyt vetäytynyt sisään päin kun se aikaisemmin oli pullollaan.
Pönttö oli viikon kylppärissä ja nyt on ollut kaksi viikkoa keittiössä. Kannattaako vielä viedä se kellariin +14 asteeseen vai suoraa maakellariin missä arviolta jääkaappi lämpötila?
4
Kiitokset vinkistä. Pitää käydä noutamassa testeri heti alkuviikosta.
5
Mulla on nyt ihka ensimmäinen hapankaali satsi hapantumassa. Ensin se oli viikon kylppärissä +24 asteessa. Silloin siellä usein "tuoksui" nestekaasulta. Nyt pönttö on ollut keittiössä viikon ja hajua ei tule enää. Ainoastaan jos pöntön kantta painaa.
Epäilin, että onko pilaantunut ja raotin kantta ihan pikkuisen ja siellä se massa on edelleen leivinpaperin ja painojen alla. Jos olisi pilaantunutta niin luulisi, että viimeistään kantta raottaessa sen olisi aistinut? Ohjeissa sanotaan, että pitää olla ilmatiivis mutta martta-ohjeissa kuitenkin kehotetaan keräämään jotain vaahtoa pois aika-ajoin. Sitä en ymmärrä.
Vesilukko ei vaan koko aikana ole pulputtanut ilman kannen painelua. Ensi viikon alusta ajattelin viedä pöntön kellariin, jossa 13-14 astetta. Siellä saa olla pari viikkoa ja sen jälkeen pienempiin astioihin ja maakellariin.

Projektina on myös tehdä pienempi hapatusastia kurkkupurkista ja vesilukosta ja kokeilla hapanchilin tekoa jostain lajikkeesta mitä kaupasta löytyy.

Päivitän tätä pikkuisen. Olin aikeissa napata ph-paperia ohimennen apteekista mutta kerrottiin, että ei oo. Syyksi mainittiin hinta n. 50€ rulla. Eli paljonko tuota ph-paperia tarvitaan, onko riittoisaa ja onko tuolle jotain vaihtoehtoja?
6
Uusien jäsenten esittelyt / Moro
marraskuu 22, 2015, 21:11:24 ip
Moro vaan, en ole vielä chilikasvatuksia kokeillut mutta ehkä joskus sitten...   ...juuri nyt suurin mielenkiintoni kohdistuu kaalin hapatukseen. Jatkossa jos saan hyviä tuloksia, kokeilenhapattaa myös muita kasviksia, tietysti myös chilejä.
Lisäilempä tähän vielä, että tietysti ole chilin ystävä vaikka köyttö on huippuvuosista paljon hiipunut. Osittain sisuskalujen vastustuksen takia.