kesäkuu 17, 2024, 05:05:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - teppo42

1
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Kivekset!
tammikuu 25, 2014, 18:52:33 ip
Itselläni kaikkein vaikeimmin alas saatava ruoka lienee ollut joskus 2000-luvun alussa Thaimaassa tarjottu joku soppa jossa oli sammakonpoikasia. Osa ihan nutipäitä mutta osalla oli pienen hännän lisäksi neljä raajaa ja aika hyvin erottuva pää. Sopan tekstuuri aika paksua, ei ihan viillokkitasoa mutta ehkä niitä kiinalaisten ravintoloiden alkuruokakeittojen suurustettua paksuutta.
Voipi olla että olen tämän tarinan kertonut täällä jo aiemmin. :-\
2
Lainaus käyttäjältä: bluesman - tammikuu 22, 2014, 01:57:28 ap
Unohtui raportoida Jouluna nautitusta hapanherkusta. No tietenkin surströmmingistä l. hapansilakasta.
Meillä oli joulpöydässä hapatettua kurkkua (siis venäläistä suolakurkkua), hapankaalia, hapanchiliä ja hapansilakkaa.
Jälkimmäinen tuotepurkki avattiin ulkona ja syystä. Aromi oli hurjempi kuin Ruotsissa kesäduunissa ekaa kertaa tuotetta maistaneena muistinkaan. Tai siis lemu, löyhkä. Pitihän sitä myös maistaakin mutta vain ansioituneet chiipäät isä ja jr. kokeilivat makuhermojaan. Ihan OK paitsi yksi silakka/koemaistaja tuntui riittävältä määrältä.
Loppuviikon odotti purkki maistajia mutta turhaan. Voin kyllä todeta että Bluesfarmin ulkovessan tyhjennys ei yökötä läheskään yhtä paljon kuin tämä länsinaapurin herkku.


Ehkä jo tiesitkin, mutta Koillis-Thaimaassa ja Laosissa on omanlaisensa tuollainen mätä kala, joka ilmeisesti kuitenkin jotenkin tuosta surströmmingistä eroaa koska ei mielestäni haise ihan järkyttävälle. Vapaaehtoisesti en kuitenkaan sitä syö.
Mutta ehkä tähän ketjuun sopivammin, heillä on myös jollain tavalla laimeammin hapatettu (käsittääkseni) kala josta tulee todella hyvää. Tuota pidetään jossain liemessä ihan vain joitakin päiviä, eikä sitä syödä raakana vaan vielä valmistetaan joko paistamalla tai uppopaistamalla. Ihan mielenkiintoinen oma makunsa siinä on, kannattaa kokeilla jos jostain onnistuu saamaan. Isäni vaimo sitä joskus tekee, itse en toki osaa tehdä mutta syön mielelläni. Thaikuksi(tai Isaaniksi) Plaa Som tai sinnepäin, tarkoittanee lähinnä etikkaista/hapanta kalaa (en osaa thaikkua kovin hyvin).
3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Kivekset!
tammikuu 25, 2014, 16:01:01 ip
En ole (tietääkseni) kiveksiä koskaan ruuaksi nauttinut, mutta toki kokeilisin jos tarjottaisiin. Jotenkin ekana välähti mieleen että noita voisi valmistaa kuten kieltä, mutta toisaalta en tiedä sitten kun kieli kuitenkin lienee lihas kun taas kivekset ei. Ellei ole bodarin kivekset sitten. :P
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Kalakeitto
tammikuu 25, 2014, 15:58:08 ip
No juu mulla meni pupu pöksyyn ton keiton kanssa, joten laitan nyt perinteisesti ton lohenpuolikkaan vaan uuniin. Josko sitten seuraavasta saisi keiton aikaiseksi.
Eli edelleen jos joku löytää itseltään tuon alkuperäisen postaamani reseptin niin se minua vielä kiinnostaisi.
5
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Kalakeitto
tammikuu 24, 2014, 17:16:25 ip
Kiitos, vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Ei kyllä ole se resepti jota hain, siinä oli muistaakseni ihan vain muutama aines. Tuossa reseptissä luetelluista mulla ei ole puoliakaan käytettävissä täällä. Jos joltakulta ei satu tämän illan aikana tuota reseptiä löytymään niin täytynee huomenna sitten yrittää tuurilla vaan viritellä jonkunlanen kalakeitto kasaan. Veikkaan että huonosti käy (en osaa tehdä ruokaa) mutta katsotaan...
6
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Kalakeitto
tammikuu 23, 2014, 18:23:50 ip
Morjens! En ole täällä vähään aikaan käynyt, mutta jostain muistini kätköistä kaivoin tiedon että olen jonkunlaisen kookospohjaisen kalakeiton joskus tehnyt, ja lopulta jäljitin itseni tänne kun tuota reseptiä haeskelin. Valitettavasti tuota ei nyt näköjään enää tuossa näy, joten pitää kysäistä että oiskohan joku tuon ottanut aikoinaan talteen ja voisi nyt sen tähän laittaa. Ostin nimittäin jo kalaakin mutta en löytänytkään tuota reseptiä enää muualta kuin tästä langasta, tai siis nähtävästi en tästäkään.
Mutta siis jos joltakulta tuo löytyisi nyt parissa päivässä niin olisin kiitollinen.
7
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Lihasipulileipä
tammikuu 26, 2010, 01:00:47 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 24, 2010, 11:10:21 ap
"Liikaa valkosipulia" on mahdoton tilanne tietääkseni  ;)


Muistaakseni joskus paistoin sellaisen normin 400 gramman jauhelihapaketin ja heitin
sekaan kolme kokonaista valkosipulia. Taisin todeta että nyt tuli liikaa. Toki mä sen
siis söin, mutta olisi maistunut paremmalta esmes kahdella valkosipulilla.
8
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chiliöljy
syyskuu 12, 2009, 01:58:38 ap
Miten se näkyy että se vesi on kiehunut pois?  ???

Tarkoitettiinhan reseptissä sitten todellakin kahta kokonaista valkospulia eikä pelkkiä
kynsiä? Tuppaa joissakin resepteissä menemään noi sekaisin (tosin itse kun tuosta
aineksesta tykkään niin tapana on muutenkin jos resepti pyytää kynsiä niin laittaa
saman verran kokonaisia sipuleita...)
9
Kävin maistamassa ja tykkäsin. Jätti kielen kivasti lämpimäksi. Olisin mielelläni maistanut tuossa vielä tosiaankin sen suolakurkun. Veikkaisin että on tavalliselle hampparinpurijalle vähän liikaa ytyä tuossa hampurilaisessa,mutta toivottavasti ei. Saisi jäädä vakioburgeriksi mielellään kyllä.
10
Tai mieluummin lisää sieniä, mutta kunnon sieniä. Herkkusienet on vähän sellaisia nojoo-sieniä. Ellei sitten ajatuksena ollut toi ravintola-annoksen tekeminen, jossa pääasia nykyään näyttääkin olevan se näyttävyys eikä maku. Pöh. Se eka kuva oli herkullisen näköinen, tosin perunoita olisin minäkin kaivannut.
11
Joo mullakin ois tota Daves Insanity Private Reserveä, vuosikertaa 2004. Mahtaneeko olla vielä käyttökelpoista (avattu varmaankin joskus 2005?) Jotenkin kuvittelisin itsekin että tuo ei mene ikinä miksikään... Pullostakaan en löydä mitään parasta ennen -merkintää tai vastaavaa.
12
Niin ja tietysti periaatteessa tullit ja alvit pitäisi maksaa vaikka se paketti ei "jäisikään" tulliin. Kukaan järkevä ei niin varmaankaan koskaan tee, mutta noin niinkuin periaatteessa pitäisi.
13
Kodin mausteinen kokkaus / Pirkan(?) habanerot
heinäkuu 14, 2007, 00:34:18 ap
Tosta K-supermarketista löytyi esipakattuina habanero-chilejä. Varoituksena lukee että polttavan tulisia, ja sen alla että www.plussa.com. Mahtaako olla Pirkkaa sitte?

Kohtalaisen tulisia on kyllä. Yksi suullinen (yksi puraisullinen) riittää ihan sopivaan polttoon. Onko sitten oikeita haboja? Mulle ainakin tuntuu riittävän. Ja hintakin on ihan riittävä, kun tollanen sadan gramman paketti oli yli kolme euroa.

Maistuu kyllä aika lailla normaalilta paprikalta aluksi, ja sitten tulee se polte. Mitähän ihmettä noi "tavalliset" ihmiset voi näillä tehdä?
14
Erikoisuudet / Harssi
toukokuu 31, 2007, 01:03:57 ap
Nyt kun tuli kuminasta puhe, niin pitää oikein kysyä että eikö se kaikkien mielestä maistu kumilta? Nimittäin kun minusta se maistuu (okei no siltä miltä kuvittelee kumin maistuvan kun esmes haistaa palavaa kumia) ja näin ollen en voi millään ymmärtää miksi KUKAAN haluaa käyttää sitä MISSÄÄN. Siis miksi kukaan haluaa minkään maistuvan palavalta kumilta?

Juustokuminahan on sitten taas ihan niitä parhaita mausteita ikinä, eikä näiden samantyyppisesti nimettyjen mausteiden maku ole edes lähellä toisiaan (miksi ne on sitten nimetty noin samoin, onko ne jotain sukulaislajeja vai?)

Ihan järkyttävää että joutuu aina leipää tai makkaraa ostaessaan tarkistamaan ettei aineksissa ole mainittu kuminaa, koska joku aivoton idiootti on keksinyt niitä joihinkin tuollaisiin tunkea. Ja lisäongelmana sitten se että joskus se kuminaksi mainittu onkin juustokuminaa, joten välillä pitää riskillä ostaa sellaistakin jossa on mainittu kumina, koska jos se onkin juustokuminaa niin se onkin hyvää eikä pahaa. Höh.
15
Erikoisuudet / Harssi
toukokuu 29, 2007, 01:09:50 ap
Näistä määristähän mä jo kerran kitisin. Olen siis samaa mieltä kuin ARSE tässä. Eli mistä mä tiedän pitääkö tuota tomaattipyrettä laittaa vaikka puolitoista kiloa tuohon? Tai meneekö viinietikkaa kaksi tippaa vai neljä desiä? Ihan oikeasti voisi niitä jotenkin järkeviä määriä mainita. Pliis.
16
Että suola peittäis muita makuja? Öh joo nyt on kai sitten kuultu ihan kaikki...  :shock:
17
Kodin mausteinen kokkaus / Hakaniemen maustekaupat
maaliskuu 03, 2007, 20:50:54 ip
Joo mä ostan kaiken riisini Vii Voanista. Ja taikkurehut on hyviä, tosin tuppaavat aina loppumaan kesken. Ja mistä muualta saa sieni-soijakastiketta tai osterikastiketta? Jee!
18
Erikoisuudet / jauhelihamakaroonimössö
helmikuu 20, 2007, 12:27:24 ip
Mitähän toi makaronipussi ja kermapurkki on kooltaan? (Viitaten aikaisempiin kitinöihini...)  :oops:
19
Noita kokkiohjelmia kun katselee (esmes BBC Food) niin "creamy" ei ollenkaan välttämättä anna ymmärtää että ruuassa olisi kermaa. Näyttävät tarkoittavan sillä jonkinlaista sopivan paksuhkoa juttua josta tulee sellainen olo (kun sitä katsoo tai maistaa) että siinä olisi voinut olla kermaa. Siis sen tekstuuri voi olla kermainen vaikka siinä ei ole kermaa. Öh. Jotain tuonnepäin kuitenkin.
20
Testasin kanatortillan. Ei ollu tulisuutta yhtään, enkä tykännyt muutenkaan. Edelleen valtikkaa kantaa noista se GrandeChiliMcFeast.

Täytynee ensi kerralla ostaa sekä toi GrandeChili että KanaElMaco, ja katsoa kummasta tykkää enemmän kun peräkkäin syö.  :D