tammikuu 10, 2025, 12:32:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - El Rejo

1
Edistyneempi chilinkasvatus / Red Squash
elokuu 24, 2003, 03:43:25 ap
Noniin, kypsyihän ne lopultakin...
Maistoin ensin kärjestä pienen palasen, noo, suhteellisen loivaa, maku huomattavan paprikamainen, makeus puuttui kuitenkin kokonaan. Viipaloin sitten n puolikkaan verran leivän päälle, kierroksia alkoi olla vähän enemmän, mutta pettymys alkoi vallata mieleni, tässäkö kaikki.
Kaiken itsesuojeluvaistoni menetettyäni haukkasin jäljelläolevaa puolikasta reippaamanlaisesti, kun SE iski.
Tuo kiero kasvi oli kerännyt (ihan kun en olisi sitä vanhasta muistista tiennyt, menin vaan samaan vanhaan...) tulisuutensa juuri tuohon kannan viereen, loppu on varmaan monelle tuttua kertomaa. Kyynelten suihkutessa silmistäni, löysin tieni jääkaapille, join litran verran maitoa ja sivussa meni useampi siipale paahtoleipää. Noin puolen tunnin kuluttua saatoin jälleen tuntea kieleni olemassaolon (helpottuneena, luulin sen olevan jo mennyttä kalua) suussani!

Mieletön kokemus taas!  :p
Huomenna uusiksi!!!

T:E.R
2
Edistyneempi chilinkasvatus / Red Squash
heinäkuu 15, 2003, 22:13:36 ip
Tuuppasinpa keväällä kourallisen Red Squash:n siemeniä itämään, hyvällä menestyksellä!
Jakelin taimia duunikavereille ja sukulaisille runsain mitoin, itselleni jätin kolme yksilöä ikkunalaudalle aurinkoa paistattelemaan... (eilen yhden niistä "varasti" yksi keväällä ilman jäänyt ystäväni!!!).
Chilit on nyt n. 50 cm korkeita, kukkiminen alkoi muutama viikko sitten, ristiinpölytystä muitten chilien kanssa ei ole tapahtunut, siitä pidin huolen. Tänään tehty karkea arviolaskenta kertoi n. 30 hedelmän olemassaolosta, lisää kukkia ja nuppuja tulee koko ajan, ensimmäiset alkanee kohta olevan kypsiä.
Mutta uskaltaisiko maistaa jo raakana?

Iloista kesänjatkoa, t: E.R  :cool:
3
Avaanpa minäkin sanaisen arkkuni... (Pitkään jo olenkin sivusta seurannut keskusteluita!)
Ravintoloiden täytyy tehdä (vielä nykyään) ruokaa siten, että kaikki pystyy sitä syömään, keskimäärin vähänkään tulisempi ruoka jää keskivertokansalaiselta syömättä. Siinä ei paljon auta espanjan tai kreikanmatkailu, joissa käydään koti-ikävää potien syömässä suomalaisessa ravintolassa lihapullia ja ruisleipää. Niin kauan kun lapsemme elävät chilittömyyden synkässä maailmassa, ei tulne muutosta myöskään ravintoloitten ruokalistoille.
Itse olen kahden pojanviikarin isä, ja pikkuhiljaa olen lisännyt tulisuusastetta kotiruo'assamme. Pojat kestää jo aika hyvin, mutta esimerkkinä eräs heidän ystävänsä, joka oli meillä yökylässä. Valmistin lasten lempparia, spaghettia ja jauhelihakastiketta, hyppysellinen cayennea, vähän mustapippuria, kenellekään meille ei edes tulinen, vieraamme pyyhki hikeä otsaltaan ja ihmetteli miten muut pystyy syödä tätä.
Mutta jos kotona on ainoat mausteet suola ja valkopippuri (jota sitäkin käytetään säästeliäästi), ei mikään ihme että petymme kaikki kerta kerran jälkeen ravintola-annoksiin, siis tulisuuden puutteeseen!


Kiitokset muuten ylläpidolle mahtavasta sivustosta, tää on täyttä rokkia!

T: E.R  :)