Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 17, 2012, 18:52:30 ip
Kaksi uutta tuli testattua. Molemmat made in Costa Rica.
Naga Jolokia on tehty oikeista asioista, kuten nagasta ja habanerosta. Ei keinotekoista potkua - ja hyvä niin, sillä kyllä tämäkin potkii ja pierettää, maistuen samalla paljon esim. Blairsin liemiä paremmalta. Maussa on tiettyä etikkamaista terävyyttä, mikä tekee siitä jännällä tapaa vähän Tabascomaista, mutta toki paljon vahvempaa ja chinensen aromilla. Kilpailee keittiössäni nyt huomiosta lähinnä habanerotabascon kanssa keittojen ja kastikkeiden maustajana. Vaatii lisää käyttöä ennen lopullisempaa tuomiota, muttei ainakaan huono iloliemi.
Barbados edustaakin sitten aivan erilaista soosia. Habaneropohjaisessa jutussa on paljon sinappia, tuloksena aika Mama Africamainen... tulos.Potkua on selvästi edellistä vähemmän, juuri sopivasti esim valmisruokia tehostamaan. Käyttötapa sikäli sama kuin habatabascolla, vaikka maun sinappisävy onkin hyvin erilainen. Ehkei täysin yleispätevä mauste, mutta jos melko erikoinen, voimakas maku kolahtaa, voi hyvin olla yksi keskitulisten soosien parhaita.
Tuo Naga Jolokia on oma suosikkini! Nagassa on todella hyvä maku ja pirullisen mukava poltto!


