Puhdasta ammoniumkloridia ("salmiakkia") hommasin käsiini ja väsäilin chilisalmiakkijauhetta itse.
Resepti esim. seuraava: 1 osa ammoniumkloridia, 4 osaa tomusokeria, 4 osaa Sallisen lakritsijauhetta ja 1 osa Meiran 60 000 scovillen chilijauhetta.
Meiran chilijauhe on ehkä tylsä ja triviaali, mutta sitä saa käsiinsä helposti ja se on tosiaan oikeasti tulinen jauhe, kuten luvataan, ja hyvin hienojakoinen. Mutta toki vielä äkäisemmällä voisi saada enemmän poltetta vähemmällä sivumaulla.
Ainekset mitataan esim. ruokalusikkamitalla ja siitä ruokalusikkamitasta ripotellaan vaikka leivinpaperille, jota sitten "huljutellaan" niin että eri ainekset sekoittuvat keskenään.
Reseptiä voi muutella oman maun mukaan, eli esim. jos haluaa tulta lisää niin sitten kasvattaa chilijauheen osuutta (tai hankkii äkäisemmät jauheet) ja jos sokeria on omaan makuun liikaa niin vähennetään sen osuutta... jne jne, eiköhän idea tullut selväksi.
Resepti esim. seuraava: 1 osa ammoniumkloridia, 4 osaa tomusokeria, 4 osaa Sallisen lakritsijauhetta ja 1 osa Meiran 60 000 scovillen chilijauhetta.
Meiran chilijauhe on ehkä tylsä ja triviaali, mutta sitä saa käsiinsä helposti ja se on tosiaan oikeasti tulinen jauhe, kuten luvataan, ja hyvin hienojakoinen. Mutta toki vielä äkäisemmällä voisi saada enemmän poltetta vähemmällä sivumaulla.
Ainekset mitataan esim. ruokalusikkamitalla ja siitä ruokalusikkamitasta ripotellaan vaikka leivinpaperille, jota sitten "huljutellaan" niin että eri ainekset sekoittuvat keskenään.
Reseptiä voi muutella oman maun mukaan, eli esim. jos haluaa tulta lisää niin sitten kasvattaa chilijauheen osuutta (tai hankkii äkäisemmät jauheet) ja jos sokeria on omaan makuun liikaa niin vähennetään sen osuutta... jne jne, eiköhän idea tullut selväksi.