tammikuu 09, 2025, 22:20:19 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Zim

1
En valitettavasti osaa itsekään sanoa tuohon mitään, mutta koekuuntelussa kannattaa muistaa, että liikkeissä on usein sen verran taustamelua, että kohtuu meluisa tuuletinkin saattaa kuulostaa hiljaiselta.

-Z
2
Tyylikkäitä videoita. Valoja on ilmeisesti pidetty kuvaamisen aikana päällä ympäri vuorokauden. Mitä kameraa ja ohjelmaa käytit kuvien ottamisessa?

Joskus yritin itsekin hieman samaa mutta homma meni metsään kun kamera tai ohjelma muutti automaattisesti valkotasapainon arvoja ja lopputuloksessa oli melkoisia värivaihteluita.

-Z
3
Hankin pullollisen tuota red jalapeno sauce kastiketta ja täytyy sanoa, että olen hieman pettynyt siihen. Ei se pahaa ole mutta jotenkin siitä jää sellainen maku, että valmistuksessa olisi käytetty hieman turhan paljon suolaa.

Joka tapauksessa kyllä se tulee käytettyä mutta toista pulloa en varmaankaan hanki. Yellow viipaleista kokemukset olivat paljon paremmat. Vielä kun pääsisi kokeilemaan Habanero siivujakin.

-Z
4
Edistyneempi chilinkasvatus / Kookoskuitu kasvualustana
lokakuu 09, 2005, 13:01:05 ip
Mistä tuota "Floramato" litkua saa? Vilkaisin nopeasti Viherpeukun sivuilta, eikä sieltä ainakaan ko. tuotetta löytynyt. Oletan, että Fatalii tarkoittaa kuitenkin tätä ainetta: http://hydrobox.fr/catalog/popup_image.php?pID=816

-Z
5
Kävin tänään Leppävaaran Prismassa ja pahus, joku oli ostanut kaikki viipaloidut habanerot pois. "Yellow Chili" viipaleita oli tosin vielä. Kuka tunnustaa ostaneensa viimeiset habat? ;-)

-Z
6
Ihan näppärän näköinen systeemi. Pari asiaa jäi kuitenkin kaivertamaan mieltä..

1) Eikö tuo lecasora pyri kellumaan tai siis soran pinta nousemaan silloin kun lasket altaan pohjalle 10 cm vettä?
2) Pitääkö laite minkäänlaista lorinaa tai muuta ääntä silloin kun ylempi astia tyhjenee?

-Z
7
Kodin mausteinen kokkaus / 357 Mad Dog Hot Sauce - USA
helmikuu 04, 2005, 22:32:02 ip
Minä hankin tuota jenkkilästä. Suomessa on ole nähnyt myynnissä mitään vastaavaa.

Kaveri hankki samalla Demon Ichor:a,  2000000 scoville unitin soossia. Yllättävää kyllä tulisuuseron huomaa selvästi verrattuna Mad Dogiin. Järkyttävää tavaraa..

-Z
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilijauhetta ulkomailta
tammikuu 19, 2005, 23:24:06 ip
Perussääntö on, että tulli ei peri tullimaksuja sun muita jos tullilaskun suuruus on alle 10€. Tuolta löytyy tullun selostus asiasta -> http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/03_Tavaran_tilaaminen_ulkomailta/02_Tuonti_EUn_veroalueen_ulkopuolelta/index.jsp Kyseessä ei siis ole mikään mutu-juttu.

-Z
9
Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta.. Ilmeisesti noita ötököitä ei kannata kuitenkaan kotiinsa sisätiloihin hankkia. Ensi vuonna voisi ainakin kasvihuoneeseen hankkia kirvantorjuntareservejä.

Onko sinulla muuten käsitystä siitä, kuolevatko noi petosääsket kokonaan pois mikäli kasvihuoneessa ei ole kirvoja silloin kun sääskiä sinne laittaa?
10
Tästä lähtien pitääkin sitten poimia chilit pois roikkumasta kasveista heti kun ne vaihtavat väriä. Ilmeisesti muutaman päivän kypsyttäminen huoneenlämmössä tämän jälkeen kuitenkin vaikuttaa chilien makuun. Kuten sanoit, toisiin enemmän positiivisesti ja toisii vähemmän..
11
Muutama pensas sekalaisia chilejä tuottaa jo mukavasti satoa ja kypsymistä odotellessa tuli mieleen pari seikkaa jälkikypsyttämisestä. Käytännössä on jo tullut todettua sen verran, että chilit todellakin kypsyvät vielä melko pitkään sen jälkeen kun ne on leikattu irti pensaasta.

Mikäli chilit leikkaa irti pensaasta heti kun hedelmän väri vaihtuu alkaa pensas nopeasti kukkimaan uudestaan ja mahdollisesti tuottaa toisen sadon. Satoisuuden kannalta olisi siis hyvä jos pensas pääseen "eroon" hedelmistään mahdollisimman pian. Viime kesänä olin kuitenkin havaitsevinani, että hedelmistä tuli tulisempia, mikäli ne saivat roikkua pensaassa vielä jonkin aikaa värinvaihdoksen jälkeen.

Varsinainen kysymys onkin se, että lisääntyykö hedelmien tulisuus vielä jälkikypsyttämisen yhteydessä vai jääkö kapsaisiinin määrä sille tasolle, jolla se on kun hedelmä irrotetaan kasvista?
12
Itse olen ollut tyytyväinen Kekkilän Puutarhaturpeeseen. Olen sekoittanut siihen hieman jotakin hiekkapitoista multaa kuten kaktusmultaa tai jotakin vanhoja mullanjämiä. Hyvää puutarhaturpeessa on myös se, että se maksaa 3,4€/85L.

Turpeesta olen huomannut sen, että kun kastelen kasvit pääasiassa ruukun aluslautaselle, turve imee veden varsin tehokkaasti. Kastelussa kannattaa siis olla maltillinen, sillä turpeen saa kastelemalla erittäin märäksi.

-Z
13
Osaisiko joku mainita jonkun kalium pitoisen ravinneaineen nimeltä? Vilkuilin joskus lannoitepurkkien etikettejä enkä onnistunut ainakaan silloisesta valikoimasta löytämään mitään erityisesti kaliumia sisältävää ainetta.

-Z
14
Totta, ei 20 kg loppujenlopuksi kovin paljoa olekaan. Kaikista isoimpia ruukkuja en hyllyyn laitakkaan, koska enimmäkseen käytän saviruukkuja ja jo pelkät isommat ruukut painavat melkoisesti. Toisaalta eipä ikkunalaudallekkaan uskalla aivan loputtomasti painoa laittaa, ettei tipahda koko lauta alas :)

Jos omasta hyllystään haluaa erityisen vahvan, niin lienee parasta valita joku autotallikäyttöön tehty metallihylly tai sitten rakentaa hyllykkö itse riittävän järeästä materiaalista. Puusta itse tehtäessä kannattaa miettiä hyllyn rakennetta, jos haluaa rakentaa hyllystään sekä säädettävän että reilusti painoa kestävän.
15
Jep, säädettävyys on hyllyssä selvä etu. Chilihylly on parhaimmillaan sen verran pitkäikäinen, että sen kautta ehtii kiertämään monenkokoisia kasveja ja siksi hyllylevyjen väliä saattaa jossakin vaiheessa joutua muuttamaan.

Oma hyllyni on Lundia kopio jonka hyllylevyn koko on noin 50x80cm. Yhdelle hyllylle luvataan kantavuutta noin 20kg. Korkeutta virityksellä on reilut kaksi metriä ja hyllytasoja löytyy 4. Omasta mielestäni ihan hyvä ratkaisu.
16
Itse veikkaisin, että syy lehtien pudotteluun on valon vähyys. Eli lisää valoa, niin kasvit pysyvät tuuheampina.

-Z
17
Kunkin hyllylevyn väliin jätettävää korkeutta mietittäessä kannattaa huomioida, että jos itse kasvin korkeus on esim. 50cm saattaa ruukku lisätä korkeutta vielä 20cm verran.

Muista myös se, että kun hyllytasot pinoaa täyteen kasveja ja ruukkuja tulee jokaiselle tasolle aika paljon painoa. Eli valitse tukeva hylly, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

-Z
18
Te jotka olette tehneet kasvihuoneenne muovista, oletteko käyttäneet siinä ns. kasvihuonemuovia vai perinteistä kirkasta rakennusmuovia?

Itse kuulun myös niihin, jotka pohdiskelevat kasvihuoneen rakentamista. Koska lasia ei ole tarjolla mitenkään erityisen edullisesti olen päätymässä muovista rakennettavaan kasvariin.
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Infernon kielikysymys
tammikuu 14, 2004, 22:16:15 ip
Minä ainakin pitäisin foorumin suomenkielisenä koska monelle kirjoittamisen kynnys saattaisi nousta aika korkeaksi jos chileistä pitäisi keskustella englanniksi. Jos joku nyt erityisesti haluaa, niin voihan foorumiin siitä huolimatta aloittaa englanninkielisen threadin (vai..?). Mutta jos kaksikielisyyttä halutaan, niin noita lajeista kertovia sivuja voisi ehkä kääntää.

Mikäli tälläiseen käännöstyöhön päätetään ryhtyä lupaan auttaa projektissa.

-Z
20
Varsinaisia kokemuksia ei juuri tästä asiasta ole, vaikka molemmat aiheet sinänsä kiinnostavatkin. Lähinnä jos spekuloidaan aiheilla noin yleensä niin veikkaisin viinin maun jäävän aika tehokkaasti chilin jalkoihin. Onhan varsinkin tulisimmilla chileillä sen verran voimakas vaikutus, että huomio viinin nautiskelusta siirtyy aivan muualle.

Uskoisin, että jonkinlainen hyvä yhdistelmä on kuitenkin olemassa ja itse veikkaisin, että se on jotakin tyyliin, voimakas viini (siis täyteläinen) ja miedohko chili. Tai sitten voimakkaan viinin kanssa jotakin chilillä maustettua liharuokaa. Esimerkkiviiniksi ehdottaisin jotakin täyteläistä tai keskitäyteläistä shiraz rypäleestä valmistettua tuotetta.

Pitääkin itse kokeilla jossakin vaiheessa kun melkein nälkä pääsi yllättämään tätä kirjoittaessa  :)