Näköjään Locosin listalla on tuota mole-kastiketta. Täytyykin lähiaikoina käydä porukalla testaamassa, niin voin laittaa kommenttia muistuttaako niitä moleja, mitä itse tai muu porukasta on testannut. Hieman varauksella suhtauduin näihin ravintoloihin, jotka itseensä liittävät jonkinlaisen meksikolaisen sanan...
Yleensäkin voin sanoa, että vaikka meksikolainen ruoka on kuuluisaksi tullut juuri chiliensä käytöstä, niin se oikea meksikolainen ruoka on niin paljon muutakin. Pääasia ei ole siinä, että syödessä polttaa ihan julmetusti vaan että on valittu oikean tyyppinen chili juuri tiettyyn ruokaan ja makuja yhdistelemällä saadaan ruoasta juuri sellaista, mitä sen pitää ollakin. Ja tähän voin lisätä, että ainakaan ne molet mitä itse olen syönyt, eivät ole tulisia, vaan chilin maun (siis monien chilien maun) aistii ikään kuin ryhtiä antamassa muulle kokonaisuudelle.
Yleensäkin voin sanoa, että vaikka meksikolainen ruoka on kuuluisaksi tullut juuri chiliensä käytöstä, niin se oikea meksikolainen ruoka on niin paljon muutakin. Pääasia ei ole siinä, että syödessä polttaa ihan julmetusti vaan että on valittu oikean tyyppinen chili juuri tiettyyn ruokaan ja makuja yhdistelemällä saadaan ruoasta juuri sellaista, mitä sen pitää ollakin. Ja tähän voin lisätä, että ainakaan ne molet mitä itse olen syönyt, eivät ole tulisia, vaan chilin maun (siis monien chilien maun) aistii ikään kuin ryhtiä antamassa muulle kokonaisuudelle.