tammikuu 08, 2025, 21:37:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - manux

1
Tilasin 11.12 ja jerkyt tuli eilen. Aivan törkeän hyvää tavaraa tuo habanerojerky mitä olen maistellut. Habanero-jolokia pussi odottaa vielä aukaisua :) Menee suosikkilistalle ja täytyy tilata hyvissä ajoin lisää ettei joudu kärsimään puutostaudista, jos seuraavallakin tilauksella menee näin kauan.
2
Lainaus käyttäjältä: jeQQ - toukokuu 20, 2011, 00:57:56 ap
Makee mönkkäri! Kasvihuone näyttää pirun hyvältä. Vähä käy kateeksi noita miljönäärejä mitähä! ;)


Näin tekee. Kehtaavatkin tulla tänne riehumaan :(
3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Huviretken chilimenu
helmikuu 22, 2011, 07:27:59 ap
Lainaus käyttäjältä: KebabManiac - tammikuu 27, 2011, 17:51:07 ip
LainausOtan osaa kärsimykseen ja kärsin tasan samaa itse. Oletko kenties Viikissä?


Napakymppi. No, El Karim on sentään suht lähellä.

On-topic (kokkaus): Eilinen Rajah'in valmiskastikkeella tekemäni currysäätö ei tykännyt ollenkaan pahaa pienestä säätämisestä pain100%:lla. Vinkkejä otetaan vastaan jos joku tietää hyvän vindaloo-valmiskaman (siis sellaista tahmamausteseosta ei valmiskastiketta), sellanen olis kiva kaapissa.


Suosittelen http://www.seasonedpioneers.co.uk/seasoning_detail.aspx?ID=488&name=Vindaloo%20Spice%20Blend

Tuo mesta tarjoaa todella laadukkaat mausteet. Ihan eri sfääreistä kuin etnokauppojen läpinäkyvissä pusseissa olevat väljähtyneet mausteseokset.
4
Parit klassikkochilit mitkä löytyivät tänään lähikaupasta. Järkyttävän kokoista tuoretta omenarocotoa ja paria erilaatuista aji amarilloa perusta pakastettuna("keltainen chili"). Ei harmita, seuraavaksi vois tehdä klassikon eli chilillä, lihalla, kasviksilla ja  juustolla täytetyt rocotot... omnomnom. Kiitos kalifornian meksikolaisille tästä kaupasta!


5
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
joulukuu 24, 2010, 13:51:58 ip
Kävin uusiksi syömässä dong bei hu:ssa ja tällä kertaa shredded beef:ia. Shredded beef setti on melko samanlainen maustamisen puolesta kuin kanakin, mutta beeffi on minun suuhun maukkaampi(ei niin kuiva kuin kana). Tulisuus on beeffissä tiukempi, koska lihat oli kaiken muun ihanuuden lisäksi pyöritelty chiliöljyssä. Edelleen 5/5 tähteä.
6
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
joulukuu 11, 2010, 15:43:20 ip
Lainaus käyttäjältä: Falconhaxx - lokakuu 09, 2010, 17:56:42 ip
Nonii, nyt on käyty Dong Bei Hu:ssa

Uppopaistettu kana chilin ja pippurin kera oli uskomattoman hyvää. Ja tulista. Tarjoilija oli mukava ja tarjosi koko seurueelle sakea (syytä en saanut selville). Viiden hengen ateria oli kuitenkin melko kallis, 170 euroa ja risat. Erikoisuutena oli tänään Hunanilainen ruokalista (Inferno taisi jo mainita), sillä ravintola on näköjään juuri palkannut uuden Hunanilaisen kokin. Pitihän sitä kokeilla, joten tilasimme ankkaa hunanilaisella tavalla. Erittäin maukasta, eikä yhtään tulista, mutta helvetin kuumaa. Vähän kyllä harmitti, olisin itse halunnut tilata "Chairman Mao's favourite braised pork"-nimisen erikoisuuden. :(

Arvosana: 10/10 (muuten 9/10, mutta kännissä kaikki vaikuttaa vielä paremmalta :D )


Kävinpä minäkin tuon annoksen kokeilemassa. Pyysinpä vielä extratulisena kaiken lisäksi. TODELLA maukasta ja sopivan tulista. Tosin setsuaninpippurit kyykytti ja niitä jäi syömättä :)

Paras kiinalainen mitä on kiinan ulkopuolella tullut vastaan ja todella autenttista ruokaa. Suosittelen 5/5 tähteä.
7
Mulle kyllä kelpaa se kauppuri5:en burgerin tulisuus sellaisenaankin. Mieluummin tuolleen pienellä poltteella superherkullista burgeria kuin oikeasti tulinen burgeri, joka ei maistuisi niin hyvälle. Ranskisten kaveriksi joku tulisempi dippi/soosi olisi Mahtava juttu(tm).
8
Saattaisinpa minäkin osallistua, jos miitinpoikasta on ilmassa. Pienellä varauksella tosin, jos säät on kovin hyvät niin voi olla, että frisbeegolf kiehtoo enemmän allekirjoittanutta kuin chillailu.
9
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Oulun raflat
toukokuu 31, 2010, 12:13:08 ip
Oulun parhaat (ravintola)burgerit löytyvät näemmä kauppuri 5:sta. Ihan tajuhyvää settiä ja tulisuutta saa kohtuudella mukaan. Ei tosin TappoTulista täällä(kään) tarjolla. Pihvit on ns. oikeata lihaa ja mehevää. Vertailukohtana esim. amarillon ja pannun burgerit ovat oleellisesti mauttomampia kuin kauppuri5:en mestariteokset.

http://www.kaenkky.com/?p=k&id=413&m=/Bar--Grill-Kauppuri-5-Oulu
10
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Oulun raflat
huhtikuu 22, 2010, 12:05:26 ip
Joutu käymään testaamassa tän paikan lounasbuffetin http://www.persianpalace.fi/Lounas.php

Hyvää ruokaa, todella mausteista, mutta tulisuutta ei ollut paljoa. Mieleen tuli intialaistyyppiset curryt. Paikan chilisoosi oli  oudon makuista ja makeaa,  ei pystynyt sanomaan mitä siihen on tungettu. Persianpalacessa tulee käytyä  toisenkin kerran, koska ruoka oli maittavaa.
11
En näkisi mitenkään mahdottomana vastaavaa tapahtumaa suomessakaan. East coast grillilläkin tuo tapahtuma alkoi yhdestä päivästä ja on kasvanut ajan kanssa...

Joku sopiva chilihullu ravintolanpitäjä kun tajuaisi kehitellä vähän terhakampaa ruokaa kera fataliin tai penan chilien... Instant hit :D Osa porukasta matkustaisi varmaan suomen toiselta puolelta asti syömään.
12
Pääsin käymään joissain piireissä legendaksikin muodostuneessa east coast grill:ssa ja vieläpä hell night iltana. Teemanahan oli harvest of pain ja supertulisilla tuoreilla chileillä maustettua lihapitoista ruokaa chilipäille. Mentiin sinne 6 hengen porukalla ja mukaan mahtui myös yksi kasvissyöjä, jolle löytyi listan ulkopuolelta herkullinen kasvismättö.


Iltaa aloiteltiin kanansiivillä, joiden tulisuus ja maukkaus yllätti osan porukasta. Omaan ja parin muun chilipään mielestä juurikin sopivan tulista pöperöä. Ilmeisesti tästä paikasta saa ihan normaaliltakin listalta nagaöljyllä maustettuja siipiä. Lisäksi saatiin rocotillo(c.chinense) margaritat, joissa oli todella vahva chinensen maku ja sopiva pieni polte. Muut liharuuat olivat tulista mutta ei liian, eli juuri sopivaa. Yksi loistokas ruoka oli kokonainen grillattu kana, jonka nahan alle oli tungettu kokonaisia chilejä. Kaverin ilmeet olivat aika hyvät ekan suupalan jälkeen... "P**kele, tänne on joku kätkenyt chilejä". Kokemattomammat osallistujat sanoivat, että liian tulista ruokaa, mutta niin hyvää, että pakko syödä vielä yksi suupala.

Tulisin annoshan hell night:ssa on pasta from hell, jonka allekirjoittanut tilasi. Tosin paikallinen vahvistus innostui kehumaan allekirjoittaneen chilinsyöntikykyä ja herjaamaan kokkien tasoa, joten pasta tilattiin "I challenge the chef" vahvuudella. Siinä vaiheessa aloin tajuamaan virheen, kun ruoka tuli pöytään ja tarjoilija kysyi, josko tuodaan samantien ämpäri siihen viereen.

Vaikein paikka syödessä oli 5 haarukallisen jälkeen, kun polte alkoi iskeä päälle. Siinä olikin semmoinen pitempi tauko missä mietin jääkö tähän vai ei. Poltteen alkaessa helpottamaan ei muuta kuin pastaa sisään, sisään... Puolivälissä annosta tuli seuraava paha paikka. Tässä kohtaa poltti jo mahassakin ja tuntui ettei tuota loppua saa koskaan naamariin. Myöhemmin annos kuitenkin oli kokonaisuudessaan lapioitu mahaan ja n. 5 minuuttia sen jälkeen annos löytyi ämpäristä ja mies kadulta happea vetämästä. Jonossa olleet eivät antaneet sympatiapisteitä vaan kuului kommentteja "that looks promising". Ilmeisesti amerikan ihmemaassa on myös chilipääkulttuuria.

Mitä tuosta sitten jäi käteen? t-paita ja tieto siitä että pasta-annos johon oli laitettu 5 nagaa, 5 fataliita ja miedommat chilit meni kokonaisuudessaan suusta alas. Kaiken järjen vastaisesti myös makuaisti katosi kahden päivän ajaksi. En maistanut enää muuta kuin pelkän makeuden ruuista.

Ihan varoituksen sanana tuosta pastasta jos käytte tuolla. Challenge the chef vahvuudella pasta on tulisempaa kuin esim. puolen kilon syöminen penan oransseja sudden deatheja. Siis ihan järetöntä kamaa. Itse kuvittelin, että annos menisi helposti alas, kun kotikasvatellut oranssit habanerot käyvät tällä hetkellä allekirjoittaneelle nallekarkeista. Työkaverin kasvattelemilla oransseilla kun tuli harjoiteltua hell night:ia varten... Erehdyin suuresti annosta tilatessa, ehdottomasti tulisin ruoka mitä missään on koskaan tullut vastaan ja en toista kertaa enää ainakaan challenge the chef vaikeusasteella tilaile pastaa tuolta :o

Ruuat tuossa paikassa olivat todella erinomaisia ja vaikka ruoka oli tulista niin lihoissa oli silti todella upeasti makuja. Ehdottomasti paras chiliruokakokemus mitä olen missään kohdannut!

Parit linkit
http://www.facebook.com/album.php?aid=117031&id=75496441871&ref=mf (harvest of pain kuvia)
http://www.eastcoastgrill.net/
http://www.youtube.com/watch?v=a9OVgLv_hww (1:40 kohdilta man versus food)

Ja allekirjoittanut annoksen puolivälissä kauhuissaan
13
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 24, 2009, 20:52:02 ip
Ei halpaa ja mautonta bulkkichiliä kannata edes leikillään verrata orgaanisesti tms. kasvatettuihin laatutuotteisiin. Toki, jos ei makueroa huomaa tai sitä arvosta, on turha maksaa enempää kuin se kaupan massatuotettu perustarjonta maksaa. Mitä hintaan tulee, näkisin asian näin: monessa kuppilassa tuopillinen hyvälaatuista (!) ohrapirtelöä maksaa tuon 7 egeä. Eikö laadukas paketillinen maailman tulisinta tunnettua chiliä ole oluttuopin arvoinen? Minusta on. Eikä noita todellakaan tule massakulutettua - rajansa silläkin, mitä pötsi sietää. ;)


Uskoisin aloittajan verranneen penan nagojen hintaa fataliin nagoihin. En pitäisi penan nagoja mauttomana bulkkina.

Eiköhän markkinataloudessa kulutus ja kysyntä asetu jollekin kaikkien kannalta järkevälle tasolle. Itse en näe niin isoa eroa laadussa, että maksaisin liki 10* kilohinnan pikkupaketista nagaa kaupasta verrattuna isompaan tilaukseen penalta. Toki en alkaisi 2kg nagaa ostamaan, ennemmin 500g nagaa ja loppu pakettiin muuta chiliä. Ainahan ne ylimääräiset chilit saa säilöttyä vaikkapa pakastamalla tai kuivaamalla.

Uskoisin, että kalliit pikkupaketit löytävät ostajansa isosta massasta, joka ostaa chiliä kerran kuussa tms. Silloin tuo hinta per ruoka ei ole mikään iso kysymys ja toisaalta ei ole toleranssia/tarvetta ostaa chiliä isompia määriä. Oma viimeinen tsilitilaus oli 8lbs rocotoa, eli omat kulutustottumukset eivät oikein mene yksiin pikkupakettien kanssa. Mulle tuo hinta on kynnyskysymys, koska on olemassa myös laadukas halvempi vaihtoehto. Mulla kuluu kilotolkulla joka kuukausi chiliä, jos sitä vain on tarjolla. 2007 kesänä taisi mennä 6kg penan chilejä 4vk aikana :)

Summa summarum, sekä niille isommille erille että pienille paketeille löytyy markkinansa vaikka liiketoimintamalli onkin erilainen. Turha on tuosta alkaa hirveästi tappelemaan kenen isin chilit ovat parhaita, jokainen ostaa sieltä mistä parhaaksi näkee tai sitten kasvattelee omat.
14
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Bio Bizz
marraskuu 02, 2008, 11:42:57 ap
Kyllä topmax toimii, JOS on tarpeeksi valoa ja muutenkin olot kohdallaan kasveilla. Ainakin omat hydrokasvit tuotti viikossa topmaxin antamisen jälkeen  ihan uskomattoman paljon enemmän kukkia kuin aikaisemmin. Turvekasveissa toimii hitaammin. Tosin millekään keinovalo/ikkunalautakasveille en topmaxia uhraisi...

Ja tässä omia kuvia, jos haluaa pällistellä mitä topmax sai parvekkeella aikaan:
http://picasaweb.google.fi/StartBish/Plantut
http://picasaweb.google.fi/StartBish/Parveke200708#5097766783277501938
15
Kaupoissa suomessa on mun mielestä ollut amarillo nimellä annuumia. Tuo annuumi ei ollut kovinkaan erikoinen.
16
Lainaus käyttäjältä: "Jay604"Selvennys vielä tuohon ensimmäiseen viestiini kun kysyin tuosta chilin "curetuksesta", tarkoitin lähinnä että mitkä ovat ne viimmeiset toimenpiteet juuri ennen sadonkorjuuta, jotkut täällä puhuvat esim. Ripenin käytöstä, mutta eikai sitä sentään käytetä aivan loppuun asti?


Jos haluat mahdollisimman tulisia ja maukkaita niin itse säätäisin näin
* Mahdollisimman paljon valoa(lue piha/kasvihuone)
* kun kypsyminen alkaa niin kasvi pitää laittaa "koville" -> nostetaan päivälämpöjä korkealle, yölämmöt saa olla viileät. Vaikkapa 35-40C päivälle, yölle 10-15C
* Kuivatetaan kasvia niin, että se riiputtaa lehtiä -> extra äkäisyyttä
* Laitetaan ihan loppuvaiheessa pelkälle vedelle tai vesi+ripen setille jotta maku paranee(ei lannotteiden makua)

Itse käytän mato+micro seosta hydrokasvatteluissa. Tripack on turhan vaivalloinen kun saman/paremman lopputuloksen saa vain kahdesta purkista kaatamalla. Topmax on oiva kukitusbuusteri, jos valoa riittää.
17
Lainaus käyttäjältä: "cola"Minä olen luullut että chilit tarvitsevat ainakin +15 astetta. Olen raahannut nyt jo chilit iltasin sisälle lasitetulta parvekkeelta tuon takia.


Tottuneet chilit kyllä pärjäävät yölämpöjen käydessä nollan lähelläkin. Jotkin vähän villimmät tai muuten kestävämmät chilit pärjäävät pakkasasteidenkin puolella. Oma raja millon alan raahaamaan chilejä takaisin sisälle on lämpöjen laskiessa alle 5C.  Harsojakin voi harkita laittavansa ulkohilien päälle yön ajaksi. Pari vuotta takaperin pellolla halla korjasi osan chileistä mutta kaikki harsojen alla olleet selvisivät. Mitä nyt isoimmasta puskasta latva otti vähän hittiä.
18
Ravintolat ja ruokapaikat / Oulun raflat
elokuu 31, 2008, 12:39:43 ip
Lainaus käyttäjältä: "dh"Kevättalvella (muistaakseni) tuli tuo intialainen testattua. Etukäteen jostain listasta katsottuna Vindaloo olisi pitänyt olla viiden tähden tulisuusluokkaa, mutta paikan päällä menussa se oli kuitenkin vain kolme  :? . Olisivatko sitten laimentaneet palautteen jälkeen. Noh, siihen aikaan se *** oli vielä ihan sopivan tulista.


Tähdet on suuntaa antavia, jos osaan neuvotella niin sen vindaloon saa 7 tähteen asti tulistettuna tilattua. Mun asteikolla toi 3 tähteä on lähes chilitön, 5 tähteä niin polttaa jo vähän. 7 tähteä on täyttä itseänsä ;)
19
Kodin mausteinen kokkaus / Suosittele tuotetta
heinäkuu 20, 2008, 21:52:05 ip
Bourbon+chipotle soosi. Ei kovin tulista, mutta maku on melkoisen oiva.
20
Voiiv.... Mullekin tuli estettä 10 viikon perjantaille ja lauantaille yllättäen. Joudun työkeikalle pois paikkakunnalta. Mutta mites seuraavan viikon perjantai kävis jengille. Löytyskö miittaajia(14.3) ?