tammikuu 25, 2025, 02:25:48 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - PunkyFish

1
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Maailmaa muuttuu
maaliskuu 22, 2009, 20:37:34 ip
Onhan näissä eroa mitä perheet syövät "perjantain"  kunniaksi, joillaan on herkkua valmiit lihapullat ranskalaisilla ja joillain taas on padassa muhinut tomaattinen lihapata, jossa on kyytipoikana pari habaneroa. Meillä on mm. tyttären ristiäisissä tarjottu 16 v. sitten habaneroilla kyyditettyä fajitasta ja sitä pyytää edelleen suvun vanhat ja nuoret  ;D
2
Kodin mausteinen kokkaus / Stockmannista chilejä!
syyskuu 23, 2007, 01:12:16 ap
Lainaus käyttäjältä: "Midnight Walker"Miksi pakastaa kaupasta ostettuja chilejä? Eihän niitä kuitenkaan niin massiivisia määriä osta, etteikö saisi tuhottua tuoreena.


Tämä ostaa mahti satsin kerralla ja tuuppaan ne pakkaseen odottelemaan käyttöä. On nimittäin käynyt niinkin, että kun on ollut bileet tulossa ja tarvetta habaneroille, niin niitä ei olekaan ollut kaupan..Lisäksi olne roudannut matkoilta kuivattuja habiksia kaappiin ensi avuksi.
LIenee sanomattakin selvää, etten ole kasvattaja.
3
Ravintolat ja ruokapaikat / Helsingin raflat
kesäkuu 08, 2007, 22:38:43 ip
vahvuus muuten vaihtelee, kun kokki heittelee soosin jatkoksi chilimössöä paljan silmin lusikalla eli joka kerta saattaa tulla erivahvuus vaikka tiettyä vahvuutta pyytääkin. Kokemusta on vuosien ajan:)

Siteeratten itseäni (ah mä:); niin kokki duunailee niitä annoksia silmätuntumalla joka päivä, joskus itkee tulisella ja joskus on vaan pakko pyytää lisää mahtia:D

Nythän bamboo taitaa olla kiinni kesäkuun, ainakin näin sanoi yksi henkilkökunanasta kun Kuala Lumpurin matkallka on:D

Mä muuten suosittelen tätä mestaa ihan tonnilla!
4
Kodin mausteinen kokkaus / kuivattujen chilien käyttö
toukokuu 16, 2007, 13:59:37 ip
Ah, mutta nagoja varten pitääkin varmaan hankkia avaruuspuku selviäkseen  edes jotenkuten tyylikkäästi kokoprosessista :D  Näin olen ainakin antanut itseni ymmärtää lukiessani ko. chilistä...
5
Lontoossa aikoinaan makumatkalla Nigerialaisessa ravintolassa.
Otin sopan kuivatulla turskalla (luullen stock fishin olevan pakastekalaa, no selvishän sekin juttu tolla reissulla), turska ei ollut mun makuun ollenkaan ja se liemi oli niin tulista, että kävi samat kuin tän ketjun kirjoittalla, noin niinkuin fyysisissä oireissa:D
6
Ravintolat ja ruokapaikat / Helsingin raflat
toukokuu 16, 2007, 13:49:12 ip
Tämä liputtaa kanssa Bamboo Centerin curryille isoin käsin, koska alkulähtökohta on jo normisuulle "tulinen" ( eli chiliin tottumattomalla vesi valuu silmistä jo miedon kohdalla, nähty on).  Lisätulisuutta ruokaan saa tilaten määrittämällä chilin määrä eli vaikka näin: "currykana 5:llä chilillä, kiitos" .. :D
vahvuus muuten vaihtelee, kun kokki heittelee soosin jatkoksi chilimössöä paljan silmin lusikalla eli joka kerta saattaa tulla erivahvuus vaikka tiettyä vahvuutta pyytääkin. Kokemusta on vuosien ajan:)

Toinen paikka missä saa kanssa ihan tujua kamaa, on Mt. Everest Lapinlahdenkadulla lounasaikaan. Salaattien luona on iso kupponen chilisoosia ja sitä kun mätkäsee muutaman lusikallisen lautaselle odottamaan lounasruokaa niin saa siihenkin lounaaseen ihan kivasti potkua. Iltaruokailulla pitäkin sitten jo painottaa tarkkaan, että tahtoo ruokansa t o d e l l a  t u l i s e n a   ja näin voi  onnistua saamaan sopivan tujua ruokaa....

Meidän perheessä on kautta aikain ollut ongelmana tarpeeksi tulisen ruuan saaminen tyttärelle, joka nyt on 14v. Aina on tullut Kung Po:t sun muut  varoituksella tulisuudesta  (ja ne mitään tulisia edes ole) ja kokkia myöten on tultu seuraamaan lapsen ruokailua . Nyt alkaa jo helpottamaan, kun tyyppi on jo sentään ihmisen kokoinen ja tarjoilijoilla on luotto teinin chilinsietokykyyn. Tytärhän on nimittäin konkari tässä chilin syönnissä: aloitti vauvaikäisena habanerolla, piti muutaman vuoden tauon ja aloitti taas n. 6 vuoden iässä habaneroilla. Oi miten on ihanaa olla ylpeä äiti!

 :lol: [/b]
7
Kodin mausteinen kokkaus / kuivattujen chilien käyttö
toukokuu 16, 2007, 13:28:17 ip
Lainaus käyttäjältä: "herra 47"joo mutta kun sormin murskaa niin on parempi muistaa kayttää hanskoja tai pestä todella huolellisesti kädet ettei myöhemmin ilmene outoja poltteita  :D (koettu on) (se kyllä on niin helppoa vaan ottaa käteen pikku kuiva chili ja murentaa...)


ÄÄäh, hanskat on mamisten juttuja  :lol:  Ja kyllä ne kourat muistaa pestä, kun on muutaman kerran tuupannut sormet silmään. On kanssa kokemusta :oops:
8
Kodin mausteinen kokkaus / kuivattujen chilien käyttö
toukokuu 16, 2007, 13:22:13 ip
Onnistuu muuten ihan sorminkin murskaamalla suoraan ruokaan. Menee kuivatut habanerot siinä missä miedommatkin merkit.
Morttelikaan huono ole...
9
Kodin mausteinen kokkaus / Chilin terveydelliset hyodyt
toukokuu 16, 2007, 13:12:10 ip
Chilihän muuten jeesaa vatsahaavapotilaitakin, kiihdyttäen verenkiertoa paikallisesti .
Aika hauskaa kylläkin, kun yleinen käsitys on että se lisää vatsahaavan riskiä.