tammikuu 09, 2025, 23:14:00 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Sweet Pepper

1
Kodin mausteinen kokkaus / dippi sipseille...
syyskuu 06, 2007, 13:37:53 ip
Minä olen jonkun aikaa ollut koukussa Lidl:n Kania salsaan, joka myydään sellaisessa lasipullossa. Sitä on oltava aina kotona. Hyvää sellaisenaan dippailuun tai sitten maustamaan erilaisia soosseja.

Kävimme pari viikkoa sitten Ruotsissa ja paikallisessa Ica-marketissa eksyttiin taas texmex-hyllyjen ääreen... Ostoskoriin tulivat seuraavat purnukat:

http://kuvablogi.com/nayta/633715/

En ole ainakaan meidän kylän kaupoissa noita Santa Marian salsoja nähnyt. Testimielessä otin itselleni tuon keltaisen tomaatin. Purkin kyljessä lukee med/hot, mutta oli kyllä minun makuun mieto mediumiksikin, vaikka minä en kauhean vahvasta tykkääkään. Keltainen salsa olisi sopivaa grillatun broilerin kyytipojaksi sellaisenaan, sipsien dipiksi turhan mietomakuista ja väritöntä  8)

Tuo extra hot taas oli vahvemmasta mausta tykkäävän miehenikin mielestä vähän liika rajua, jälkipotku siis tyrmäsi. Kun purkin aukaisi, tuli siitä outo hapan haju, joka ilmeisesti johtuu mukana olevasta tequilasta. Myös maku oli "erikoinen", ei välttämättä kaikkein paras... :roll:

Tuo Ican oma medium purkki piti sisällään ihan hyvää perussalsaa. Sekin kuitenkin ehkä aavistuksen enemmän miedon puolella minun makuuni. Seuraavalla kerralla on testattavaksi otettava hottia!
2
Chililajikkeiden arvostelut / Sweet Banana Peppers
elokuu 17, 2007, 10:20:42 ap
Foorumin vihrein jäsen kyselee apuja...

Tilasin vuosi sitten Jenkeistä siemeniä ja nyt alkaa sato kypsyä. Lajikkeet ovat : Sweet Banana Peppers, Mild Jalopeno, Bulgarian Carrot Hot Pepper ja Chocolate Beauty.

Tuo viimeinen suklaajuttu on käsittääkseni ihan tavallinen paprika (?), ruskea väriltään. Näistä banskuista odottelin sellaisia mietoja pepperojena, joita voisi säilöä purkkiin. Banskut kasvoivatkin uljaisiin mittoihin, parhaimmilla on noin 15 cm pituutta ja kannasta 5 cm leveyttä. Banskuissa ei vain ole potkua, miedoilta paprikoilta lähinnä maistuvat. Jospa nuo Mild Jalopenot ovat sellaisia, joista haaveilin.

Suurin sato nyt kuitenkin kertyy banskuista. Ajattelin kokeilla säilömistä tältäkin foorumilta bongaamani ohjeen mukaan ( se mihin tulee omenaviinietikkaa ja hunajaa)...osan voisi ehkä kokeilla jonkin paprikapikkelsin ohjeen mukaisesti.

Täällä on kuva komistuksista:

http://kuvablogi.com/nayta/581916/

Kysymys siis kuuluu, onko kellään kokemusta edellämainituista lajikkeista ja mitkä ovat parhaat tavat säilöä niitä? Ja tulevaisuutta ajetellen: mikä olisi hyvä lajike pepperonisäilykkeseen. Itse pidän kaupan hyllyltä löytyvistä pepperoneista niistä vaaleamman vihreistä.

Ja anteeksi, jos sepustukseni tuli väärän otsikon alle  :oops: