Keräillääs tänne kebabkastikkeiden reseptit, niin löytyy helpommin kuin tuosta kebabliha ketjusta.
Lähinnä mieleen tulee kolme erityyppistä kastiketta:
1. Lämmin (yleensä tomaattipohjainen) kastike
2. Kylmä (yleensä öljypohjainen) kastike
3. Jughurttikastike
-------------------------------------------------------------------------
2. Kategoriaan kuuluva (siirretty tuolta kebabliha ketjusta)
1-2 sipulia
1 paprika
0,5dl Chilitomaattimurskaa
5 kynttä valkosipulia
1 dl Jaffaa
1 rkl sinappia
loraus etikkaa
1rkl Basilikaa
0,5 rkl Oregano
0,5rkl mustapippuria
2 tuoretta habaneroa
(suolaa)
(sokeria)
4 dl öljyä (rypsi)
Tehosekoittimeen kaikki muut paitsi öljy. Sekoita aineet keskenään.
Lisää öljy ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä kunnes kaikki öljy on lisätty.
Maistele lopuksi ja laita pulloon.
Kastike säilyy pari viikkoa jääkaapissa, ja kannattaa ravistaa pulloa ennen käyttöä.
Lähinnä mieleen tulee kolme erityyppistä kastiketta:
1. Lämmin (yleensä tomaattipohjainen) kastike
2. Kylmä (yleensä öljypohjainen) kastike
3. Jughurttikastike
-------------------------------------------------------------------------
2. Kategoriaan kuuluva (siirretty tuolta kebabliha ketjusta)
1-2 sipulia
1 paprika
0,5dl Chilitomaattimurskaa
5 kynttä valkosipulia
1 dl Jaffaa
1 rkl sinappia
loraus etikkaa
1rkl Basilikaa
0,5 rkl Oregano
0,5rkl mustapippuria
2 tuoretta habaneroa
(suolaa)
(sokeria)
4 dl öljyä (rypsi)
Tehosekoittimeen kaikki muut paitsi öljy. Sekoita aineet keskenään.
Lisää öljy ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä kunnes kaikki öljy on lisätty.
Maistele lopuksi ja laita pulloon.
Kastike säilyy pari viikkoa jääkaapissa, ja kannattaa ravistaa pulloa ennen käyttöä.