heinäkuu 05, 2024, 10:24:52 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Morbe

1
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
toukokuu 30, 2011, 22:48:28 ip
Välikysymys aiheesta jota on käsitelty paljonkin mutta ihan suoraa vastausta en löytänyt. Eli miten tärkeää bubblereissa on se, että ilmapumppu on päällä koko valojakson ajan? Itselläni on sen verran tehokas pumppu hapettamassa muutamaa 20 litran ämpäribubbleria, että ilmakivenkin läpi ilmaa tulee niin voimalla, että vesi kiertää ämpärissä paljonkin ja vedenpinta rikkoutuu. Jos siitä ei ole chileille haittaa, niin olis metelin ja sähkönkulutuksen takia kiva pitää sitä valojaksonkin aikana jotenkin ajastettuna.
2
Lainaus käyttäjältä: bulldozer - helmikuu 08, 2010, 12:17:40 ip

Onko kohtalotovereita, miten olette toimineet tai miten aiotte toimia?



Itellä jäi kanssa etukäteen maksettu joku 30e arvonen ilmapumpputilaus sisälle. Sitä en jää katumaan kun en ikinä tykännyt viherpeukun lussupumpuista, saipahan motivaation tilata jenkeistä asti kunnon whitewaterin. Mutta sen verran vituttaa poliisien mielivalta tässä touhussa että jos valtiolta olisi mahdollista saada rahat takaisin niin voisi kyllä nostaa vaikka ihan kunnon älämölön. Mutta sellaista haluaisin udella että nyt kun viherpeukku meni niin onko suomesta mistään mahdollista ostaa enää noita GHE:n lannotteita vai pitääkö ne hankkia ulkomailta? Niistä on niin hyvät kokemukset etten haluaisi millään vaihtaa.
3
Anteeksi etukäteen jos näitä on jo paljon kirjoiteltu, mutta ei ole kohdalle osunut yhtään kirjoitusta siitä miten levä tai hapeton vesi ovat ihmisten chilien kasvatusta haitanneet. Ilmapumppujen tärkeydestä ja levän vaaroista  sitten löytyykin juttua vaikka miten paljon.

Kasvattelen chilejäni noissa nähtävästi suhteellisen yleisissä sissiämpäribubblereissa, ilmaa puskee viherpeukun resun ilmapumput ilmakivillä. Halusin kuitenkin kokeeksi jättää yhden chilin täysin ilman hapetusta, ilmaa ei mene mistään ja ämpärikin on niin tiivis kuin ämpäri nyt voi olla :P Litkuja vaihtelen kaikkiin kolmen viikon välein, enkä huomaa mitään eroa happea saavien ja tuon yhden välillä. Kaikki kasvavat ja tuottavat iloisen näköisesti ja nopeasti, ja ovat selvinneet jo monta kuukautta.

Muutaman chilin taas jätin läpinäkyvään isompaan noin 40 litran säiliöön mihin kyllä pumppaan ilmaa, mutta en maalannut tai peittänyt säiliön seiniä mitenkään. Kuten arvata saattaa, säiliön seinät ovat aivan levän peitossa, niin paljon että siitä tuskin menee edes valo kunnolla läpi :D Myös vesi on vihreää, mutta juuret ovat puhtaan valkoiset. Nämäkin chilit (chinensejä) pärjäävät yhtä hyvin kuin muut (melkein metrin pituisia ja todella leveitä), ja ovat n. 4kk ikäisiä.

Näiden kokeiden perusteella voisi hyvin jättää pois pumput ja levän hävittämisen kokonaan, niin olisikin kiva kuulla omakohtaisia kokemuksia ko. aiheista (ovatko kärsineet, selvinneet vai näkyvätkö oireet vasta myöhemmin). Sen verran vielä, että levächinenset ovat kukintavaiheessa tällä hetkellä, paljon terveitä ja pysyviä kukkia, ja ilmaa saamaton chili tuottaa jo hyvän makuista palkoa. Valoina 2x400w natikat.

Kiitän
4
Ilon päivät! Yksi tosta uudesta satsista itää \o/
5
Ei ne oo sinne jäämässä, se oli vaan tommonen taimenkasvatushäkkyrä. Ja olen sen verran usein vaihdellu vesiä ettei oo ollu probleemeja
6
Reilu kuukausi tarkoittaa nyt 5 viikkoa, ja ne chileistäni mitkä saavat tällä hetkellä kunnolla valoa (kasvihuone vasta työn alla), ovat kyllä siinä reilusti yli 40cm, lähellä sitä puolta metriä, mm. ramirot, Bolivian rainbow ja Malawi Birds eye, ja yksi Aji hanabero on jo melkein siellä 60 cm:ssä. Ne on kasvaneet semmosessa ikeasta ostetussa tupperware tyylisessä purkissa mihin sahasin kanteen kahdeksan reikää ja laitoin chilit niihin verkkoruukuissa ja vettä ihan piripintaan (niin että kivivillakuutiot kokonaan veden alla, ja annoin siitä sitten pinnan laskea itsekseen). Valo on ilmeisesti aika täydellinen, semmonen 80w violetti kasvilamppu, koska auringonvalolla tai muilla lampuilla kasvavat ovat paljon lyhyempiä vielä. Ja mato/micro lannotteena.

Vähän nyt sivusi aiheesta, täytyy näemmä vaan odotella, laitoin nyt kumminkin uuden satsin canarioita itämään kun oli pari siementä jäänyt yli, sittenhän näkee mistä kiikasti. Täytynee vaan odotella vielä.

Kiitos vastauksista!
7
Ostin tässä reilu kuukausi sitten n. 18 eri chililajia, ja laitoin itämään kivivillaan kaikki samaan minikasvihuoneeseen, 3 siementä ja 3 kuutiota per laji. Lämpötila pysyi melko tasaisesti siinä 26-29 koko ajan, ja melkein kaikki chilit itivät ensimmäisen viikon sisällä, paitsi canariot ja Turbo pubet, joista ei yksikään ole itänyt vieläkään, vaikka muut kasvit hipovat jo puolta metriä.

Noi 2 lajia on ainoat C. pubescens ryhmään kuuluvista siitä satsista. Eli onkos noiden itämisaika oikeasti vaan järjettömän pitkä vai tarvitsiskos ne erilaiset olosuhteet. Vai onko vaan käynyt paska mäsis ettei yksikään siemen ole noista lajeista ollut itämiskelpoinen. Fataliin siemenistä oon kyllä kuullut pelkkää positiivista palautetta tähän mennessä.
8
Edistyneempi chilinkasvatus / PH:n raju nousu
huhtikuu 22, 2008, 00:00:14 ap
Kiitos neuvoista, täytyy yrittää.
9
Edistyneempi chilinkasvatus / PH:n raju nousu
huhtikuu 21, 2008, 00:19:18 ap
Erittäin vekkulia niin :) En oo mitannu vuorokauden ajalla muuten kun sillon kun ekan kerran liotin sen reilun 24h kivivilloja vedessä minkä ph oli siinä vähän reilu 5,5, ja sinä aikana se nousi yhden kymmenesosan vaan.

Ja kuten sanoin niin pistän noi nyt toistaseksi käsikäyttöseen drip systeemiin missä ne saa enemmän tilaa, ja alan samalla väsäämään ihan kunnon hydroaltaita lopulliseen kasvatukseen.

Ainut poikkeavuus normaaleihin chilinkasvatusolosuhteisiin on tämän idättämis/tietokone -huoneeni lämpötila. Päivällä pelkkä auringonvalo, tietokoneen lämpö + loisteputki lämmittää huoneen reippaasti 35:een asteeseen jo tähän aikaan keväästä, joten voi kuvitella millaista eläminen täällä on keskellä kesää  :D  Pari kertaa siis chilienkin lämpötila on päässyt nousemaan sinne 35-40 hetkellisesti, mutta olen suurimman osan ajasta saanut ne pidettyä siinä vajaassa 30 asteessa.

En tiedä voiko tuo vaikuttaa, ei ollut biologia vahvin aine missään oppilaitoksessa, enkä ole tarpeeksi syvällisesti vielä vesiviljelyyn perehtynyt.
10
Edistyneempi chilinkasvatus / PH:n raju nousu
huhtikuu 20, 2008, 23:19:01 ip
Ph downia käytän, ja annan sotkujen olla muutaman tunnin säilössä ennen kun kastelen, ja tarkastan aina ennen kastelua ettei ole ph muuttunu. Just alkanu laittaa laihaa mato/micro yhdistelmää mutta toi ongelma ilmaantu heti kun ekat nous ennen kun olin mitään lannottanu. Ja vaikka tota downia lisää tonne boxiin suoraan ja saa sillä oikeet niin ei kauaa mee kun taas kiipeilee ph sinne kaheksan maille  :(
11
Edistyneempi chilinkasvatus / PH:n raju nousu
huhtikuu 20, 2008, 22:04:24 ip
on se aika suljettu, siinä on neljä tommosta pikkurillin kokosta tuuletusaukkoa katossa, mutta olin jo aiemmin siirtänyt yhden kuution kokeeksi viilipurkin pohjalle ikkunalaudalle ja purkin pohjalle vettä, ja silti nousee yhtä rajusti. En tajua miten vika voisi villassa olla koska alkukäsittelyn aikana ph ei muuttunut miksikään, ja ennen kuin chilit itivät se pysyi hyvinkin tasaisena.
Ajattelin kohta siirtää suurimmat taimet käsikäyttöiseen drip-kasteluun ja katsoa miten ph siinä käyttäytyy.
12
Edistyneempi chilinkasvatus / PH:n raju nousu
huhtikuu 20, 2008, 10:28:59 ap
Kasvit on siis tommosessa ihan normaalissa minikasvihuoneessa, joka on loisteputken alla ikkunalaudalla. Kuten jo kirjotin, Ph nousee päivän sisällä alle kuudesta reiluun kahdeksaan, eli 2,5 hyvinki nopeesti. Vesijohtovesi täällä on normaalisti siinä 7,2. Ja mitannu olen tolla viherpeukun elektronisella mittarilla.
13
Edistyneempi chilinkasvatus / PH:n raju nousu
huhtikuu 19, 2008, 17:31:28 ip
Osaisikos joku sanoa miksi veden Ph nousee todella nopeasti kun sen on laittanut minikasvihuoneeseen (chilit ovat juuri saanet ensimmäiset lehdet, taimet 1-7cm pituisia).
Kun veden ph:n säätää ja jättää säilöön useaksikin päiväksi, ph pysyy samana, mutta kun sen on laittanut chileille niin yhdessä päivässä ph nousee sieltä vajaasta kuudesta reilusti yli kahdeksaan  :shock:
Kivivillassa kasvattelen, ja sen käsittelin fataliin sivujen ohjeiden mukaan ennen kylvämistä.
Jos jollain kokemusta tai tietoa niin arvostaisin paljon jonkinlaista apua.