Viime syksyn sato oli aika tuottoisa ja lykkäsin ylijääneet chilit pakkaseen säilytykseen. Nyt on sitten vielä muutama pusillinen pakaste-habaneroja, apacheja yms. jäissä ja talven yli säilyneet chili-puskat pukkaavat jo tuoretta hedelmää.
Osaisiko joku sanoa onnistuuko pakastettujen chilien kuivatus siinä missä tuoreidenkin, vai onnistuuko ollenkaan? Uunissa ehkä hieman vaikeaa ainakin kuivata, kun on kaasu-uuni. Jauhetta olisi haboista tarkoitus tehdä, nyt kun on pikkuinen silppuri käytössä.
Entä voiko pakastetuista chileistä tehdä tuoreen lailla esim. etikkaista kastiketta tabasco-tyylisesti? (ensin sulatus?) Tietty myös kiinnostaa liukeneeko pakastettu chili normaalisti alkoholiin, jos tekisi lisää haba-vodkaa.. :wink:
Osaisiko joku sanoa onnistuuko pakastettujen chilien kuivatus siinä missä tuoreidenkin, vai onnistuuko ollenkaan? Uunissa ehkä hieman vaikeaa ainakin kuivata, kun on kaasu-uuni. Jauhetta olisi haboista tarkoitus tehdä, nyt kun on pikkuinen silppuri käytössä.
Entä voiko pakastetuista chileistä tehdä tuoreen lailla esim. etikkaista kastiketta tabasco-tyylisesti? (ensin sulatus?) Tietty myös kiinnostaa liukeneeko pakastettu chili normaalisti alkoholiin, jos tekisi lisää haba-vodkaa.. :wink: