tammikuu 09, 2025, 22:47:56 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Misu

1
Viime syksyn sato oli aika tuottoisa ja lykkäsin ylijääneet chilit pakkaseen säilytykseen. Nyt on sitten vielä muutama pusillinen pakaste-habaneroja, apacheja yms. jäissä ja talven yli säilyneet chili-puskat pukkaavat jo tuoretta hedelmää.   :D

Osaisiko joku sanoa onnistuuko pakastettujen chilien kuivatus siinä missä tuoreidenkin, vai onnistuuko ollenkaan? Uunissa ehkä hieman vaikeaa ainakin kuivata, kun on kaasu-uuni. Jauhetta olisi haboista tarkoitus tehdä, nyt kun on pikkuinen silppuri käytössä.

Entä voiko pakastetuista chileistä tehdä tuoreen lailla esim. etikkaista kastiketta tabasco-tyylisesti? (ensin sulatus?) Tietty myös kiinnostaa liukeneeko pakastettu chili normaalisti alkoholiin, jos tekisi lisää haba-vodkaa..  :wink:
2
Itselläni myös löytyy kyseistä soossia kaapista vielä puolen purkin verran.
Omani hain jostain Hakaniemen/Kallion/Sörnäisten etnisestä kaupasta.

Jos Helsingistä kaipailette hyviä kastikkeita niin kannattaa köpötellä
Hakaniemen metroasemalta Hämeentietä Sörkkaan päin. Siinä
on matkan varrella monta hyvää etnistä kauppaa, josta löytyy jos
jonkinmoisia kastikkeita, kuivattuja chilejä, jauheita yms.

Tämän tuliliemen taisin löytää jo toisesta tai kolmennesta kaupasta
Hämeentieltä Hakiksen torilta päin kävellen, tien oikealta puolelta..