tammikuu 09, 2025, 12:10:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - nebulus

1
Mausteet / Vs: Puhdasta kapsaisiinia 10€/10g.
joulukuu 17, 2009, 13:16:23 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 11, 2009, 21:24:57 ip
Puffataan nyt toverin puolesta!

http://ea-mil.com/
http://www.sales.eliteargominternational.com/
http://www.argomlabs.com/


Kas vain! Taannoin oli olemassa elite argom- keskustelufoorumi, jossa annettiin neuvoja kemian puolen asioissa, myös räjähteiden valmistuksessa. Siksi hieman epäilyttää, kun ilmestyy elite argom-niminen firma, joka myy muiden ohella myös räjähteiden valmistamiseen käytettäviä kemikaaleja...
Seuraavaa Myyrmannia odotellessa...
2
Mausteet / Vs: Puhdasta kapsaisiinia 10€/10g.
marraskuu 18, 2009, 11:32:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Raimo el Muerte - marraskuu 17, 2009, 22:46:07 ip
oli muuten hämärin verkkokauppa mitä ikinä nähty....  ???

Kieltämättä valtava luottamus heräsi, kun huomasin, ettei nettisivuilla ollut mitään mainintaa puhelinnumerosta, josta voisi kysellä tarkemmin...
3
Mausteet / Puhdasta kapsaisiinia 10€/10g.
marraskuu 17, 2009, 12:47:03 ip
Kattelin, ettei tätä ole vielä foorumilla mainittuna... eli maketusaineet.com: issa näyttäisi olevan puhdasta kapsaisiinia kaupan eurolla gramma.

http://makeutusaineet.com/index.php?act=viewProd&productId=12

Hinta on suhteellisen paljon edullisempi kuin blairin vastaavalla tuotteella.
Hämmentää vain, kun ko. verkkokaupassa ovat kaikki tuotteet loppuunmyytyjä... pitänee seurailla tilanteen etenemistä.
4
Ostin ensimmäisen oikeasti tulisen chilituotteeni, Blairin Jersey Deathin, suunnilleen vuosi sitten. Koska pullosta annostelu ruokaan on kohtuullisen vaikeaa noin normaalia ravitsemuskäyttöä ajatellen, päätin turauttaa tuotteen jauheeksi. Eipä muuta kuin pullon sisältö entisen työpaikan pakastekuivuriin ja kuivuri pörisemään yön yli.
Tänä aamuna aukaisin kuivurin ja mukava tuulahdus pöllähti vastaan. :)
Kastikkeen paino oli laskenut noin 75-80%, eli scovilleja jauheesta irtoaa luokkaa 1500000. Maistamalla asian pystyi myös toteamaan.  ;D
Maku, mitä nyt ennen korvennusta ehtii havainnoimaan, on varsin mukava. Todennäköisesti blandaan tuosta osan paprikajauheella, jolloin sen voinee ottaa pöytämausteeksi.
5
Kodin mausteinen kokkaus / Chili & suklaa
marraskuu 21, 2008, 09:07:57 ap
Lainaus käyttäjältä: "wille"Kiukku-Chili-Salmiakki-Suklaa?  :wink:

Ääni tälle.
Teen itse suklaata, jossa on murskattuja turkinpippureita ja chipotle-jauhetta sekoitettuna tummaan suklaaseen. On muuten tosi jees!
6
Kodin mausteinen kokkaus / Re: Jerky itsetehtynä
lokakuu 31, 2008, 10:02:39 ap
Lainaus käyttäjältä: "Tepi"Onkohan kukaan testannut noilla opeilla jerkyn tekoa itse? Täytyy kullä heti sopivan sauman tullessa testata- hmmm, chipotle hrvi jerky ainakin kulostaa hyvältä  :P .

Minä olen pari settiä jerkyä tehnyt, ongelmana on heikko säilyvyys: jerky tuntuu ikään kuin haihtuvan ilmaan säilytysrasiasta alle parissa päivässä. :roll:
Pari pointtia tekemisestä:
-Kannattaa leikata myötäsyyhyn: lihasta tulee silloin enemmän jäystettävän oloista, poikkisyyhyn leikattu liha kun murenee todella helposti kuivaamisen jälkeen.
-Lihaa kannattaa marinoida vähintään yön yli ennen uuniin laittoa: jerky on parempaa, kun se on kauttaaltaan maustunutta. Myös rakenteesta saa mureamman kun käyttää happamampaa marinadia. (happona esim. viinietikka/balsamico/coca-cola/tabasco)
-Jos chilin lisää marinaadiin, sitä kannattaa käyttää reilusti. Polte siirtyy yllättävänkin maltillisesti marinadista lihoihin.
-Suolan määrää miettiessä kannattaa muistaa, että liha tiivistyy ehkä noin kolmasosaan kuivuessaan. Ylisuolaus on siten helppoa. Myös soijan maku korostuu lihan kuivuessa, kannattaakin siksi tehdä pieni koe-erä ensin.

Oma resepti:
-Puoli kiloa naudanlihaa noin kolmen millin siivuina, myötäsyyhyn leikattuna. Leikkaamista helpottaa, jos antaa lihan kohmettua pienen tovin pakkasessa.
-Marinadi: noin puoli pulloa tabascoa, cayenne-pippuria, paprikajauhetta, "nestesavua", Blair's Jersey deathia, soijakastiketta (korvaan suolalla ensi kerralla), mustapippuria, valkosipulijauhetta, pari desia coca-colaa. Noita aineksia maun mukaan, kaikki maut saavat mennä vähän "yli", kunhan ovat balanssissa keskenään... liha imee kuitenkin vain tietyn määrän marinadia, joten maut laimenevat lihassa.
-Laita lihat marinoitumaan yön yli.
-Taputtele ylimääräiset marinadit pois lihoista talouspaperilla aamulla.
-Laita lihat uuniin: kiertoilmatoiminto, jos sellainen on, kannattaa laittaa päälle. Lihat on nätti ripustaaa samaan tapaan ritilän ja tikkujen avulla kuin pastanjauhantaa-foorumin ohjeessa.
-Uunin lämpö 60-70 astetta, jätä vaikka puukauha luukun väliin, että kosteus pääsee poistumaan uunista. Kuivatusaika ohuilla siivuilla on noin 6 tuntia. Liha on sopivaa, kun se ritisee taivutellessa, muttei kuitenkaan rapsahda suoraan poikki. Makuasia toki, itselle sopivan lihan rakenteen voi päätellä närppimällä lihapaloja uunista kesken kuivauksen. ;)

Nuo sitten säilyvät huonosti, kuten alussa tuli todettua. Isommat erät säilyvät hieman pidempään, mutta tuo haihtumis-ilmiö vaikuttaa niihinkin. Ennen kaikkea olutta ei kannata säilyttää kuivalihojen lähellä.
7
Kodin mausteinen kokkaus / Chili suklaa
lokakuu 17, 2008, 13:21:45 ip
Eilen tuli kokeiltua seuraavaa:

Laitetaan 5 reilua (millilitra, ehkä kaksi) tippaa Blairin Jersey deathia sekä puolisen teelusikkaa cayennejauhetta 200g:aan sulatettua fazerin tummaa suklaata. Sekoitetaan hyvin ja jäähdytetään ohueksi levyksi levitettynä.
Yllättävän hyvää, blairista ei huomaa muuta kuin poltteen.
Ens kerralla sitten chipotle-jauheen kanssa. :)
8
Kodin mausteinen kokkaus / Hot jalapeno kinkkusiivut.
lokakuu 10, 2008, 10:19:26 ap
Maku oli tosiaan oikein hyvä, tulisuutta en itsekään havainnut. Vaimo kuitenkin sanoi, että havaitsee jotain poltetta... niinpä eilen, kun puolitoistavuotias tyttäreni halusi maistaa tuota kinkkua leivän päältä, annoin sitä hänelle alkuun vain pienen nokareen kokeeksi. Tuloksena oli, että isin piti antaa puolet leivästä tytölle, kun tykkäsi niin tuosta kinkusta. Ei taida siis kovin tulista olla....
9
Ravintolat ja ruokapaikat / Oulun raflat
syyskuu 15, 2008, 14:34:44 ip
Oottekos muuten käyneet Järvi-Grillillä Puolivälinkankaalla? Siellä saa ihan asiallista chilimajoneesia annoksen kuin annoksen sekaan... on ihan pitänyt ottaa tavaksi koukata puokkarin kautta baarista kotiutuessa.
10
Viikonloppuna oli Oulun Stockmannilla huiman tulisia habaneeroja kaupan. Edellisella kerralla sieltä ostetun haban pystyi syömään yhdeltä istumalta kanasoossin mausteena, mutta tällä kertaa poltetta oli hieman enemmän... tuntui suussa ikävämmälle kuin blair's :in jersey death. Heti lähti chiliöljy noista kehittymään.
11
Kodin mausteinen kokkaus / Chili suklaa
kesäkuu 25, 2008, 15:35:50 ip
Työkaverilla oli mukanaan Lindtin 70% kaakaota sisältävää tummaa chili-suklaata. Lindtin suklaasta tykkäävänä oli oikein mukavan makuista. Lämmön tunne toki oli hyvin lievä, mutta tuli kivasti vasta jälkimakuna suuhun.
12
Sadon säilöntä ja käsittely / Chilit öljyyn?
kesäkuu 05, 2008, 08:08:04 ap
Tuli tuosta mieleen: tein hieman peston kaltaista tuotetta chilistä, eli chili-öljytahnaa: Muutama tuore iso punainen chili (lajiketta en muista), pari kynnetöntä valkosipulia, suolaa ja paprikajauhetta tehosekoittimeen kylmäpuristetun rypsiöljyn kanssa. Ajoin tavaran karkeaksi tahnaksi ja laitoin pestyyn pilttipurkkiin. Purkki kattilaan vesihauteeseen keittymään puoleksi tunniksi (steriloinnin ja makujen uuttumisen aikaan saamiseksi).

Oli paljon makua ja riittävästi potkuakin mulle.