tammikuu 08, 2025, 22:00:50 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Niko

1
Edistyneempi chilinkasvatus / kimppatilaus...jostain
lokakuu 24, 2005, 19:29:13 ip
Moro !

Jos kimppatilaus lähtee HotSauceWorldiin, niin minä olen mukana ! Tätä on nimittäin pakko saada lisää:  http://www.hotsauceworld.com/hsw1917ph.html Olen tietysti mukana muualtakin tilatessa jos sieltä löytyy tuota  :shock:

Ja pk-seudulta minäkin.

Niko

Edit: nyt vasta hokasin päivämäärät, olenko jo myöhässä, vai missä mennään ?
2
Tämä oli niin herkkua kun yhden pullon söin, että lisää on pakko saada:  http://www.asskickin.com/product69.html  Samaa sarjaa löytyy myös Cayenne ja Jalapeno.

Niko
3
On se Tom Yum -mikänytolikaan nuudeli tulisempaa kuin moni muu, mutta kyllä siihenkin saa maustepullosta lurauttaa lisää chiliä - muuten maistuu liikaa sitruuna  ;)

Paljon sopivampi annoskokokin kuin perusmalleissa ! Minä laitan sen yleensä niin että lämmitän vedenkeittimessä veden jonka kaadan sitten kattilaan nuudelihässäkän päälle, pari minuuttia odottelua ja valmista tuli. Lisukkeeksi milloin mitäkin, tai sitten ihan vaan sellaisenaan.

Niko
4
Annuum 20
Baccatum 10
Chinense 8
Pubescens 4
Frutescens 2
Cardenasii 2

Tutkailin tilankäyttöä ennen isompien ruukkujen ostoa ja noin 15 yksilöllä pitää pienentää plantaasia...
5
Ja lisäksi ne näyttävät tanssivan joitain hurjia rituaalimenoja ?  :shock:

Hyvää pääsiäistä!

6
Edistyneempi chilinkasvatus / ei mitään itua..
helmikuu 28, 2005, 17:56:25 ip
Homeesta unohtui mainita. Noita purkkeja oli aluksi ehkä parikymmentä. Noin viikon idättämisen jälkeen yksi purkki homehtui pinnasta kauttaaltaan. Hävitin sen purkin. Muissa purkeissa ei ole esiintynyt hometta. Hieman kyllä ihmettelin kun yksi purkki homehtui kokonaan ja muissa ei mitään...

Niko
7
Edistyneempi chilinkasvatus / ei mitään itua..
helmikuu 28, 2005, 17:09:04 ip
Laitanpa minäkin omat ensikertalaisen kokemukseni tähän topicciin.

Multana minulla on ollut kaktusmultaa. Purkkeina jogurttipurkit, joissa päällä rei´itetty muovikelmu. Purkit ovat olleet patterin päällä, välissä sanomalehtipaperia, jolloin lämpö purkeilla on ollut noin 27-30C. (Tätä systeemiä ei luonnollisesti kannata käyttää sähköpatterin kanssa...) Tuuletin purkkeja poistamalla päivittäin kelmun noin tunnin ajaksi, samalla katsoin tarviiko kastella. Itäminen tapahtui ensimmäisillä lajeilla 4 päivässä. Nyt kun on kulunut 13 päivää on 7 lajia itänyt (noin 70% ko. lajien siemenistä itänyt). 5 nopeimman lajin edustajia on jo eroteltu omiin purkkeihinsa.  Saman lajin chilitkin on saattanut itää viikkoa myöhemmin kuin saman lajin ensimmäiset yksilöt.

Kaktusmullan huonona puolena olen huomannut että se tiivistyy kasteltaessa melkoisesti, liekö liikaakiin hitaimmille lajeille ? Se jää nähtäväksi, 4 lajia ei ole itänyt vielä.

Niko
8
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Tuota taytynee kokeilla, jos se vaikka olisi parempaa kuin tavalliset amerikkalaiset sinapit, jotka on aivan kamalia. Mista ihmeesta ostit sita, jos hinta oli alle taalan?

Olin myos kaymassa Floridassa viime viikolla ja hotellialueella kaikki oli torkyhintaista. Seuraavalla kerralla on pakko saada auto alle, etta paasee kauemmas turistirysista.


Asustelin Coral Springsissa, eli vähän sivussa suurimmista rysistä. Kauppa josta tuon ostin oli WinnDixie tjsp. En ole kyllä varma, mutta se taitaa olla joku ketju ? Niiltä luulisi löytyvän muistakin toimipisteistä. Pullossa on tämmönen nettiosoite, mutta ainakaan minä en saa sitä nyt auki:  www.ochoriosja.com

Auto kannattaa tuolla toki olla. Suomipojalle autonvuokraus melkein ilmaista, vaan liikennemäärä yms. vähemmän rentouttavaa  :shock:

Niko
9
Kävin viime viikolla Floridassa, ja yllättäen sieltä tuli kuskattua pari pulloa chilikastikkeita tuliaisena  :D  Hinnat kastikkeilla vajaan 2 desin pulloissa tavallisessa ruokakaupassa 0,4 - 0,99 ameriikan senttiä !!!

Otsikossa esiintyvä soosi on väriltään hurjan keltaista. Keltainen väri ei tässä tapauksessa johdu pelkästä siinä käytetyn chilin väristä... Kastike sisältää SINAPPIA. Jopa siinä määrin että se maistuukin sinapille sen verran että chilipää voi tällä melko paksurakenteisella kastikkeella korvata tavallisen sinapin kokonaan ! Törkeän hyvää esim. ranskanperuna+makkara satsissa, jos nyt normaalisti tykkää sellaiseen sinappia laittaa  :D

Listaanpa tähän vielä käytetyt aineet: fresh scotch bonnet peppers, water, salt, mustard, garlic, onion, starch, vinegar.

Suosittelen ostamaan jos tulee eteen jossain !

Niko
10
Lainaus käyttäjältä: "Poppamies Tuliliemi"Niko, nyt saat kyllä kertoa missä pääsit tuotetta maistelemaan...

Kiinnostava idea kyllä tollanen Maya-patukka, kertokaa te tuotetta testanneet nyt havaintoja koosta, väristä, mausta, saatavuudesta, hinnasta jne, jne. Voisi vaikka sijoittaa osan opintotuestaan tuollaiseen herkkupötköön, mikäli kelvollista on.


Töissä pääsin sitä maistamaan. Jonkun vaimo on töissä Fazerilla, ja oli laittanut "pari" patukkaa mukaan töihin maistettavaksi  :)  Eiköhän se ihan tavallisiin kauppoihinkin ilmesty !

Tarkemmin en ala sitä analysoimaan, kun en yleensä erityisemmin pidä suklaasta, vaan syön mieluummin salmiakkia... Ihan terävän oloinen maku kuitenkin. Voimakkaampi maku mitä odotin siinä olevan.

Niko
11
Se on kyllä aika hyvää, noin niinku suklaaksi  :wink:
12
Ei, en ole noista kastikkeista muita maistanut, kuin Pure Habaneroa. Sen olen jo huomannut, että kastikkeen nimestä ei todellakaan voi kovin hyvin päätellä millaista se on ! Luultavasti myös Pain In The Ass lupailee vaan  :roll:

Niko
13
Lainaus käyttäjältä: "svalli"Eraassa pullossa mainostettiin etta se olisi tulisuudeltaan Beyond Hell, en siis uskaltanut ostaa sitakaan.
T: Sari


Tuo kuvaus tuntuu kyllä liioittelulle. Onhan se jonkun verran tulista, mutta Beyond Hell... ei toki.

Nyt pitäisi kyllä äkkiä keksiä joku kauppa joka postittaa soosia jollain muulla menetelmällä kuin UPS:lla. Olen jo muutaman viikon joutunut pihistelemään Pure Habaneroa, ettei se loppuisi ihan vielä... Törkeän hyvää  :)

Niko
14
Etsin internetistä (kun en omista Sudenpentujen käsikirjaa  :oops:  )  chilikaakaon reseptiä. Olisivatkohan reippaat Sudenpentumme lainanneet idean reseptiinsä (jonka Tuppisuu -intiaanit sittemmin "pöllivät" Sudenpentu-järjestön ensimmäisellä eräretkellä) muinaisilta Aztec- tahi Maya -intiaaneilta  :?:

http://www.andreas.com/faq-hotcocoa.html

Kaakaomukit esiin, miehet! Pian on tarjolla kuumaa juomaa. -Tahvo Tavinperä

Niko
15
Tänään ilmestyneessä Akussa oli kanssa "Tulinen tarina"  :D  Mutta ei siitä sen enempää, en tahdo olla spoileri !

Niko
16
Lainaus käyttäjältä: "Jesse"Hei! Mainitsit tuossa tuon Lea&Perrins chili&garlic kastikkeen
on erittäin hyvää muttei mitään tulista tiedätkö mistä sitä saa ostettua ? Olen vain ravintoloissa sitä nautiskellut :P


Myyrmannin Citymarketista olen tuota ostanut.

Niko
17
Kuvaus pullon kyljestä:

Bikers don't sweat the small stuff. But, hand on to your SKULLCAPS! This Habanero Hot Sauce will start you up and keep you GOING!

USE WITH CAUTION!!!!!!!!!!!!!!!!

Sweat and Hiccups are common side effects.

Ingredients: Habanero Peppers, Carrots, Onions, Distilled Vinegar, Garlic, LIme Juice, Salt and Vegtable Gum.


Jos tilaat merten takaa kastiketta sen vuoksi ettei lähikaupasta löydy riittävän voimakasta, niin tämän kastikkeen voit jättää väliin. Ei ole sen tulisempaa kuin Tabasco tai Lea&Perrins kastikkeet. Ehkä voi lisätä reilummin ennen kuin alkaa maistua etikalle, mutta... Hieman ihmetyttää tuollaiset tuotekuvaukset ? Tabascon korvikkeeksi ok, mutta ainakaan itse en tilaa toiste rapakon takaa.

Niko

Edit: Ajattelin vielä lisätä, että pahanmakuinen tämä kastike ei toki ole. Lea&Perrinsin Garlic -soosin kaltainen maku, ehkä vähemmän maistuu valkosipuli. Hajutestissä voi juuri ja juuri huomata sen sisältävän porkkanaa.
18
Tilasin tässä muutama viikko sitten Ameriikasta muutamaa erilaista chilikastiketta Inferno- sivuston löytämisen innoittamana. Tähän asti olin pärjäillyt Citymarketista saatavilla Spice Up! ja Sambal Oelek -sooseilla, sekä satunnaisesti lähikaupasta löytyvillä tuoreilla thaimaalasilla chileillä.

Yksi tilaamistani kastikkeista oli otsikossa mainittu Pure Habanero -kastike.  http://216.71.49.127/product69.html
http://www.southwestspecialtyfood.com

Erinomainen kastike. Lisään sitä valmiiseen ruokaan, koska samassa taloudessa ruokailee perinteisemmin maustetun ruoan ystävä. Tulisuus on sellainen että hikikarpalot puskee naamalle, vaan maku on silti sellainen pehmeänlainen, ei niin terävä, kuten esim. tuossa Spice Up!:ssa. Oikein miellyttävä maku !! Lisää tulisuutta halutessa, lisää vaan kastiketta ja ruoan maku ei huku kastikkeen muihin "yrtteihin".

Vertailukohtana vaikkapa samassa tilauksessa saapunut Blairin Sudden Death -kastike, jossa tulisuutta hivenen enemmän, mutta siinä taitaa olla muita mausteita aika runsaasti, koskapa maistan siinä samantapaisen "yrttisen" maun kuin muinoin Intiasta saamani tummanpunainen chilirouhe.

T: Niko