tammikuu 06, 2025, 22:23:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - MikeO

1
Mausteet / Vs: LATINA-SARJAN TUOTTEET
maaliskuu 22, 2011, 20:39:57 ip
Lainaus käyttäjältä: jortikka71 - maaliskuu 22, 2011, 19:40:52 ip
Mitäköhän eroa on Salsa de Rocotolla ja Pasta de Rocotolla? Onko Pasta sileämpää kun Salsa..? ???


Erittäin hyvä kysymys. Tulin katselleeksi tuota Pasta De Rocoton aineslistaa vasta postaukseni jälkeen ja kysyin heti samaa itseltäni. Olen tietenkin oman Salsa-purkin pistänyt kiertämään, joten en pysty vertailemaan. Janne mahdollisesti pystyisi avittamaan tässä? :)
2
Mausteet / Vs: LATINA-SARJAN TUOTTEET
maaliskuu 22, 2011, 16:33:24 ip
Nuista en ole maistanut mitään, mutta La Latinan Salsa De Rocotoa olen ja on aivan perkuleen hyvä soosi. Harmi vaan ettei taida vieläkään saada mistään :(

Eli tommonen puteli: http://chilesinstockholm.blogspot.com/2010/12/la-latina-salsa-de-rocoto.html

3
Mausteet / Vs: Löyly chilikastike
joulukuu 01, 2010, 19:36:25 ip
Paras mittari on oma suu ;D Just heitin Löylyä kebsun päälle ja herramunjee et potkii. AAAAA... PUUUU... VA! Luokittelisin siis Löylyn kategoriaan: Riittävä.
4
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
joulukuu 01, 2010, 19:32:58 ip
Lainaus käyttäjältä: Janne - marraskuu 26, 2010, 16:11:57 ip
Näin on käynyt eikä toistaiseksi ole tukkurinkaan varastoissa...


Pistähän ilmoitusta (vaikka tänne) jos/kun saat taas soosia, pitää vetää jääkaappi täyteen :D
5
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
marraskuu 26, 2010, 13:36:48 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 10, 2010, 11:24:08 ap
Chilikaupasta löytyvä LaLatinan Salsa De Rocoto.


Tuote ilmeisesti loppu... ensimmäinen testipurkki hupeni ennätystahtia eikä lisää tietenkään sitten saa :'(
6
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: blairs chipotle on pahhaa
marraskuu 20, 2010, 18:59:27 ip
Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 19, 2010, 16:05:53 ip
juuuri näin etikkapaskaahan se on


Ei sen kyllä pitäisi olla, suurinpiirtein paras chilikastike koskaan, siis niinq normaalisti. Voi olla tosiaan, että on männy pilalle syystä tai kolmannesta.
7
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: blairs chipotle on pahhaa
marraskuu 19, 2010, 15:22:51 ip
Lainaus käyttäjältä: shibari - marraskuu 19, 2010, 14:52:15 ip
Vai onko kyse tästä Blair's Q Heat Chipotle Slam-kastikkeesta?



Tilasin tuota pari purkkia chilikaupasta taannoin ja en ole varma olinko unohtanut miltä sen piti maistua vai onko resepti vaihtunut vai mitä, mutta oli jotenkin hassun etikkaisen makuista.
8
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Pirkka chipotle yllätti
marraskuu 11, 2010, 15:51:08 ip
Olipas yllättävän pätevän makuista Pirkka-salsaksi, purkillinen meni yhdessä illassa nachoja dippaillessa. On kyllä silin syönti jäänyt vähälle kun tästäkin löysi selvän poltteen :-[
9
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Karppaus
lokakuu 26, 2010, 16:21:34 ip
Vähähiilarista täälläkin vedetään, tosin ei mitään nollalinjaa. Täydellisesti pois on jääneet valkoinen leipä + muut pullamössöt, peruna, pasta ja riisi. Ja tietenkin karamellit ja sokerilimut. Jos hiilaria vetää niin mieluummin aamulla, eli aamupalaksi ruisleipää tai kaurapuuroa. Lounaaksi salaattia (kanaa, fetaa, nam), eines-mätöt jää nykyään kylmästi hyllyyn. Niiden tuoteselosteita kun lukee niin ei uskoisi, että ne on ihmisruuaksi tarkoitettu. Duunin jälkeen sitten yleensä jotain lihaa + vihanneksia tai ruokaisa munakas. Pekonia en ole syönyt aikoihin, ei sitä rasvanmäärääkään tarvitse överiksi vetää. Ei ruuan tarvitse mautonta paskaa olla vaikka vähähiilarista dieettiä noudattaisikin.

Vielä kun pääsis pizzasta eroon, prkl. ;D
10
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
syyskuu 21, 2010, 12:04:32 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 10, 2010, 11:24:08 ap
Chilikaupasta löytyvä LaLatinan Salsa De Rocoto.

Älyttömän miellyttävä polte ja maku paikallaan. Toi korvasi ketsupin välittömästi. Pidettävä aina käden ulottuvilla. Pullo on myöskin eri kätevä!

Suosittelen.


Komppaan, varsin mukavan makuinen soosi ja passeli lämpö pöytämausteeksi. Kaikki soosit pitäisi tulla tämmöisessä pullossa!
11
Erikoisuudet / Vs: 1.5 kg possun ulkofilettä
syyskuu 14, 2010, 16:36:37 ip
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 28, 2010, 07:31:36 ap
Olen antanut itseni ymmärtää että tuo pinnan polttaminen umpeen on aivan huuhaata, sen lihan mehut ei pysy sen paremmin sisällä. Pinta on kuitenkin "umpeen paistettuna" maukkaampi ja kyllähän siitä siihen lihaan tulee makua pintaa syvemmälle. Pinnan umpeen paistaminen ei kylläkään ole väärin, siitä tulee hyvää makua.

Lihan mehukkuuden kannalta on tärkeätä oikea tapa kypsentää, lihasta riippuen nopeasti kuumalla tai hitaasti todella miedolla lämmöllä.


Tuo pinnan kiinni paistaminen on aika pirun sitkeä legenda kokkauksessa, mutta onhan se todettu huuhaaksi jo moneen otteeseen. Muistaakseni ainakin Heston Blumenthal todisteli tuota joko Kitchen Chemistry tai In Search of Perfection ohjelmassa, jota joskus tuli BBC Foodilta. Kyllähän sillä oikeasti haetaan ulkonäköä ja makua piffiin. Pirun tärkeää tuon mehukkuuden kannalta on myös, ettei paista lihaa kylmänä.
12
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Taffel chili wheels
elokuu 10, 2010, 17:33:07 ip
Pussillisen näitä vetäsin joskus kun näkyi kaupassa uutena. Lähes varma tietohan oli, että polttoa näistä ei löydy, mutta voivathan ne silti olla ihan hyvän makuisia. Nojaa... semmonen perus ummehtunut-cayanne maistuu, eipä tarvi toiste ostaa kun parempiakin raksuja löytyy.

Kyllähän tuo järjetön asiakkaan kusetus meinaa joskus pistää vihaksi, chili-sanan kun saa ilmeisesti liittää mihin tahansa einekseen kunhan tuote sisältää edes yhden atomin verran jotain chilin tapaista. >:(
13
Erikoisuudet / Vs: Reaktori
heinäkuu 19, 2010, 16:12:46 ip
Nagaa bongista? Morjens ;D Eiköhän tämäkin sen taas todista, että ideat ei lopu koskaan kesken, mutta järki joskus.
14
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Siivet
heinäkuu 01, 2010, 11:15:11 ap
Lainaus käyttäjältä: Raimo el Muerte - kesäkuu 30, 2010, 00:24:34 ap
Nyt kyllä rupes itekkii kiinnostaa täysin naturelle siivet. Ei sen takia että hornetit pahoja ois, mutta huomasin että niihinkin on tungettu jotaan hevonhelvetin E 621:stä. Aromivahventeista nimenomaan nuo E 620 - E 625 ovat melkoisia myrkkyjä, jopa riippuvuutta aiheuttavia... en tykkää  >:(



E621 aka natriumglutamaatti, jota esiintyy mm. lihassa ihan luonnostaankin. Paljonhan tuota on tutkittu, mutta normaaleina pitoisuuksina ei ole mitään haittaa havaittu. Eli ei se nyt mitään myrkkyä sentään ole ;)
15
Erikoisuudet / Vs: Ruoat joita ET tekisi toiste
toukokuu 14, 2010, 09:38:03 ap
Lainaus käyttäjältä: Pahavaatt - toukokuu 14, 2010, 01:13:09 ap
miksi se on mennyt ihan reisille.


Lainaus käyttäjältä: Pahavaatt - toukokuu 14, 2010, 01:13:09 ap
...otan kämpälle palaamisen kunniaksi huikan temppuliemipullosta.


Vastasit omaan kysymykseesi ;)
16
Erikoisuudet / Vs: Ruoat joita ET tekisi toiste
toukokuu 12, 2010, 16:02:27 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - toukokuu 12, 2010, 13:44:08 ip
Siellä oli murotaikinaa..


Joo nämä "ei ole X:ää, korvaanpa Y:llä" jutut on erittäin tuttuja, mutta ihan noin rankkaa reseptin uudistamista en ole lähtenyt (vielä) kokeilemaan ;D

Yleensä näihin päätyy sitä kautta, että unohtaa ostaa jotain kaupasta. Kuten mozzarellaa nacho-lautasta varten, päätin korvata emmentalilla ja eihän se toiminut. Yllätyin itsekin vähän koska kyllähän emmental nyt useimpiin ruokiin mahtuu ellei jopa sovi. Kerran unohdin hiivan, mutta pizzaa oli pakko tehdä. Eihän siitä pohjasta nyt kovin hyvää tullut... aika kesyjä juttuja kuitenkin. ;)
17
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 12, 2010, 00:22:06 ap
Kuulostaa aivan totaalisen upealta jutulta juuri esim. hissin "maustamiseen" seuraavia asiakkaita varten! Millä tuota kaasukammioefektiä saisi vielä paremmaksi?  ;D


Eiköhän siinä jonkinmoiset kemiallisen sodankäynnin tunnusmerkistöt alkaisi täyttymään kun kyytipojaksi nappaisi tuosta viereisestä ketjusta tutut naga-hernekeitot. Pelottaa jo ajatuskin.

...tosin ei itselläni ole nuo sipulipussikeitot aiheuttaneet mitään ylimääräistä tai epänormaalia ilman karkailua.
18
Jos ette ole kokeilleet tuota perinteistä sipulipussi-reseptiä ranskankermalla niin suosittelen, siinä jää kermaviilit kakkoseksi!

Lainaus käyttäjältä: koshui - toukokuu 04, 2010, 21:50:52 ip
Extra pojot juuri puhdistetusta hellasta. On parempi mieli kun ottaa kuvia ;)


Haha! Kyllä tuo hella on jo toista viikkoa ollut puhdas, johtuen toki siitä, että kokkaukset on jäänyt vähän vähemmälle viimeaikoina ;)

Ai ai, menisipä työpäivä nopeasti niin pääsisi herkuttelemaan. Joutunee tosin eilisestä setistä vähän himmaamaan, alkoi tämmöisellä isohkolla pakilla siunatullakin tekemään tiukkaa toisen kierroksen kanssa. Pitää ostaa vyö, että voi löysätä ;D
19
"Kyl määki ku kaikki muutki" eli chilinen burgeri a'la mä.

Sipuliset chipotleherkkupihvit:

400 grammaa jauhettua lihaa
200 grammaa ranskankermaa
1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
1 kananmuna
Reilusti paahdettua valkosipulia
Reilusti chipotlerouhetta
Paprika-jolokiajauhetta

Lisäksi:

Cheddar-siivuja
Fataliin Naga Morich säilykettä rohkeuden mukaan
Salaatit & soosit

Pistä sipulikeitto, paahdettu valkosipuli sekä rouheet & jauheet pehmenemään ranskankermaan. Kun on pehmeää mätä sekaan lihat, muna ja vatkaa tasaiseksi massaksi, anna maustua hetki.



Taputtele ohuehkoja, noin 1,5 sentin paksuisia pihvejä ja paista pannulla chiliöljyssä ja/tai voissa. Näin ohuita pihvejä on mielestäni turha alkaa uunin kautta käyttään, mutta kukin tamppaa tyylillään.



Kun kaksi pihviä on sopivasti paistunut aseta ensimmäisen päälle siivu cheddaria sekä oman maun mukaan Fataliin Naga Morichia, aseta toinen pihvi päälle ja anna olla pannulla hetki jotta juusto sulaa. Kasaa hampurilainen oman mielesi mukaan. Itse käytin kuorina pullamössön sijaan Primulan Rouheciapoja, kastikkeina ihan tavan valkosipulikastike sekä Chipotle Slamilla ja Mega Deathillä tuunattua ketsuppia.

Tässä vaiheessa nälkä alkoi aiheuttamaan akuuttia kiirettä, focus vähän hakusessa:



Reilusti vihertävää, punasipulia sekä tiukahkoa ketsuppia:



Valmis tuote:



Kuvaajalla pitää kiirettä, hetkeä myöhemmin ei olisi ollut enää mitään kuvattavaa jäljellä:



On muuten hy-RRRRRÖÖÖYYHHH-vää, anteeksi :P Jälkihuomiona voisin sanoa, että kannattaa syödä välineillä. Paahdetut rouheciapot toimivat kyllä loistavasti kuorina, mutta olivat sen verran täyttä tavaraa, että kermaisen pehmeät pihvit kärsivät ankean kohtalon. Burgerin syöminen käsin muuttui hyvin nopeasti hyvin vaikeaksi. Lämpöäkin oli mukavasti ja varsinkin pihvien chipotle löi ihanasti läpi maussa. Ei ollut tarkoituskaan mitään överiä lähteä kasaamaan vaan rehdisti chilille maistuvaa herkkuburgeria. Sanoisin, että onnistui. 8)
20
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilipähkinät 2.0
huhtikuu 30, 2010, 17:24:50 ip
Jäi tuosta edellisestä satsista tulisuus loppuen lopuksi sitten sen verran kätöseen, että päätin tehdä uuden ja samalla hifistellä nuo mausteet kohdilleen. Pistänpä reseptin tähän ihan itseänikin varten muistiin, eli:

Munanvalkuainen
Samanmoinen määrä öljyä kuin on munaa (kanan)
3tl chilikaupan grillihabaa
2tl paprika-jolokiajauhetta
2tl bbq-jauhetta (euro shopper)
1tl jauhelihamaustetta
Mahdollisesti ripaus merisuolaa, ei pakollinen

Satsilla päällystää 400 grammaan asti cashew-pähkinöitä.

Koko hässäkkä vatkataan paksuhkoksi tahnaksi, heitetään pähkinät sekaan ja sekoitellaan huolella. Kipataan koko komeus pellille ja tasoitellaan ohueksi levyksi, hunajaa lirutellaan ohuena nauhana päälle, enempi parempi. Koko setti pölytetään vielä tulisimmalla jauheella mitä kaapista löytyy ja lyödään 150 asteiseen uuniin suunnilleen 30 minuutiksi. Käännellään (kevyesti) kerran puolessavälissä.

Parhaita pähkinöitä ikinä ;D