lokakuu 06, 2024, 09:23:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jay604

1
Lainaus käyttäjältä: "Chilivaari"
Lainaus käyttäjältä: "Jay604"... jos joku haluaa laittaa infoa niin vinkit otetaan ilolla vastaan, vaikka varmasti hakua käyttämälläkin löytyy tietoa.

Haku on ihan hyvä, mutta keskitetty tietopaketti löytyy tuolta yläkulmasta Infernon palstoilta. Siellä on myös Habaneroista paljon asiaa:
http://www.saunalahti.fi/thietavu/Chili/L_chinense.htm


Kiitoksia vastauksista, tsekkailinkin jo noita siemensivuja ja muutama mielenkiintoinen habanero kasvi sieltä löytyikin missä oli se hakemani "erittäin tulinen" -merkintä :)

Selvennys vielä tuohon ensimmäiseen viestiini kun kysyin tuosta chilin "curetuksesta", tarkoitin lähinnä että mitkä ovat ne viimmeiset toimenpiteet juuri ennen sadonkorjuuta, jotkut täällä puhuvat esim. Ripenin käytöstä, mutta eikai sitä sentään käytetä aivan loppuun asti?

Tietty hedelmään jää jälkiä varmasti jokaisesta lannoitteesta mitä kasville on annettu kypsymisaikana, mutta maalaisjärjellä ajatellen luulisi että esim. pelkän veden antaminen hydroviljelyssä ja huuhtelu multakasveille olisi hyväksi ennen chilimaistajaisia, kuitenkin kasvin joka osassa tapahtuu jonkinlaista metabolisoitumista koko kasvin ajan. Eli siis olisiko tuo pelkkä vesi paras aivan loppuvaiheeseen?
2
Lainaus käyttäjältä: "Mursu"tere tuloa joukkoon.

Kiitoksia :)
Lainaus
noi mainitsemasi lannoitteet on foorumilla ollu suosittuja, ite ajattelin kokeilla iha ilman lannotusta, korkeintaan jotai merilevä uutetta.

Merileväuutetta en uskalla hydroon laittaa.. Ei ole kokemusta mutta tuntuu jotenkin siltä että ei tee välttämättä hyvää pidemmällä tähtäimellä jos hydrosorassa kasvattaa.., joku viisaampi voi tietysti valistaa jos on kokemusta tuosta. Mullassa tosin olen käyttänyt sitä aina, aika reilustikkin per kastelukerta. Toinen ihan ykköstuote on Superthrive, joskus -90 luvulla sitä ensimmäistä kertaa sain kun kaveri toi rapakon takaa muutaman purkin ja sen jälkeen olen sitä antanut melkein kaikille kasveilleni, suosittelen :)

Lainaus
ilmeisesti chili paras lopputulos saadaan aikaseks ku maltetaan antaa marjan roikkua puskassa ja annetaan valoa ja lämpöä. ja noita habojahan löytyy tsiljardeja eri malleja, kyl sielt tulisiakin löytyy.

edit: ja kyl vähä luulen että ulkokasvatus on enemmän epästabiilia kuin sisäkasvatus, joten vois ainakin olettaa et sisällä kontrolloidusti kasvatettu on"terveenpi" kuin luonnossa itekseen kasvanut. näin ainakin tuon hampun tehojen kanssa. kuulemma. enemän valoo ja lämpöö ni tulee jytympi chili. näin olen ymmärtänyt.


Tulisiakin? En noista lajikkeista pahemmin tiedä, mutta olen käsittänyt että habanero on SE tulisin chilikasvi.

Tuntuu että olen kuitenkin vähän näköjään pihalla noista habaneroista ja chileistä yleensäkkin jos habanerojakin on ilmeisesti todella paljon eri lajikkeita... mistähän näitä tulisimpia habanerochilin siemeniä mahtaisi saada?
3
Lainaus käyttäjältä: "Mursu"onneksi en enää kasva, ja aika hyvin pysyny elossa pelkällä kastelulla 8D nojoo, kattoo kui kauan noi mullan omat ravinteet riittää, ja jos toho passiivi hydroiluun ryhtyy ni tilaa sit viherpeukusta sitä ravinne hässäkkää. rainbown mullassa aika hyvästi ravinteita, kun ei tapa övereihin ihan pikkusiakaan.


Taitaa kuitenkin hydrossa olla niin että esim. GHE:n floraa käyttäessä, jos vaikka otetaan esimerkiksi tuo peukun pienempi farmi, en nyt muista oliko aqua vai water, luulisi että clihi pärjää aika pitkään sellaisella 5ml-5ml-5ml annoksella 10 litraan vettä, kunhan pitää huolen siitä ettei kuitenkaan saman veden kuukausitolkulla ampärissä kiertää..

vai mitä kokeneemmat sanovat? kun tutkailin tuota GHE:n taulukkoa, mikä on aika selvästi tehty n. 10-12 viikon elinkaaren omaaville kasveille, niin tuntuu että grow-micro-bloom 10ml - 20ml - 30ml taitaa olla vähän liikaa..?
4
Kuinka moni teistä kasvattelee habaneroja?

Olen vuosia sitten kokeillut joittenkin random -chilien kasvatusta, en tiennyt lajikkeiden nimiä edes. Tuohon tuli stoppi muuton yhteydessä ja lamput jäivät varastoon kun uudessa kämpässä ei oikein ollut tilaa keinovalokasveille, ja sen lisäksi asunnossa asusti ex-muijan kissa mikä tykkäsi tuhota niin paljon viherkasveja mitä kerkesi.

Nyt kun entinen avokki lähti uuden äijän matkaan, tilaa tuli kummasti lisää ja kissakin meni samalla ja olen tässä ajatellut chiliharrastuksen aloittamista uudelleen ja hieman enemmän tosissaan.

Eniten kiinostaa nuo vahvimmasta päästä olevat lajikkeet kuten habanero. Lajikkeista en tosin kovin paljoa tiedä, joten jos joku haluaa laittaa infoa niin vinkit otetaan ilolla vastaan, vaikka varmasti hakua käyttämälläkin löytyy tietoa.

Haluaisin tietää enemmän juuri habanero lajikkeista ja siitä että miten chilien kanssa yleensä tuo curetus hoidetaan sadonkorjuun jälkeen että saadaan paras mahdollinen lopputulos?

Kaverilla muutama vuosi sitten oli habaneroja komerossaan mutta vaikka ne kyllä ihan kiitettävän tulisia olivat. Popsin yhden kokonaisena kun yllytettiin, ja olo suussa oli sen jälkeen kuin alakerran herralla hehheh 8:D

Kaveri kuitenkin harmitteli sitä ettei teho oikein ollut lähellekkään sitä mitä luonnossa kasvatetuilla, ja en kyllä uskokkaan että keinovalolla aivan samaan päästään. Mutta yritetään tietysti niin lähelle kuin mahdollista. :)

Ei kaverikaan mikään expertti ollut chilikasvatuksessa, oli vaan, kuten minäkin, kyllästänyt suomen valikoimaan mitä tulee tulisiin kastikkeisiin. Tabasco on hyvää pizzan päälle ja joihinkin muihin ruuanlaittohommiin mutta pelkkää tulisuutta antavia kastikkeita ilman sitä etikanmakua ei oikein tunnu löytyvän. Ja jos löytyy niin eivät ole tarpeeksi tulisia.

Hänen kasvattamat habaneron siemenet oli otettu vissiin jonkin habanero -pippurin sisältä ja törkätty multaan.

Toinen juttu mikä tuli mieleen, kysymys lannoitteista teille jotka harrastatte hydrokasvatusta:

Olen itse tähän asti pelannut noitten GHE:n Flora -sarjan kanssa (grow-micro-bloom), mutta kun komeron sadon tuotteita suuhuni pistän niin tottakai lannoitteiden valinta on tärkeää. Mieluimin luomua kuin kemiallisia lannoitteita.

Te ketkä olette käyttäneet molempia, miten kuvailisitte eroja GHE:n Flora -sarjan ja Biobizz lannoitteiden kesken? Tarkoitan helppokäyttöisyyttä, annostelua ja sitä että menevätkö piloille helposti mikäli purkista A pääsee esim. annosteluruiskun mukana jäämiä purkkiin B?

Olen kuullut joidenkin sanovan että tuo biobizz on enemmän luomutuote ja että maku saattaisi olla parempi, GHE:n flora -sarjaa kohtaan olen jostain syystä kehittänyt sellaisen mielipiteen että se on aikalailla 100% kemiallinen seos, eli ennen sadonkorjuuta olisi syytä (niinkuin varmaan muillakin lannoitteilla) "lannoittaa" kasvia pelkällä vedellä jonkinaikaa. Siis hydrokasvatuksesta kun puhutaan.