tammikuu 08, 2025, 22:31:43 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - JuAn

1
Nyt on maistettu Jalapeno soossia ja Muertea. Molemmissa tuo lime tuo mieleen kovasti Nando's soossit mitä täältäkin saa paremmista kaupoista. Limeä on vaan vähemmän, liekkiä reilusti enemmän. Muerte on näistä parempaa mielestäni.
2
LainausJa kaupan päälle tuli vielä PepperKingiltä Säilykepurkki tulista lihamössöä. Shocked aika epämääräisen näköistä mutta sellaista "mättöruokaa" josta en itse kauheasti perusta.. Mutta kaunis ele kuitenkin!


Sain tänään tilaukseni PK:lta ja tuli myös extra tölkki ROTWURSTIA tulisuudeltaan 3/10. Kun en tiennyt pitääkö moinen paistaa vai ei niin heitin pannulle. Maku oli varsin mielenkiintoinen yhdistelmä mustaamakkaraa, säilyke lihapullia ja reilusti liekkiä. Toi 3/10 on erittäin alakanttiin vedetty, mielestäni reilusti tulisempaa kuin 5/10 saanut Blairin Jalapeno-soossi.
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Idätys?
elokuu 10, 2007, 16:15:18 ip
Jos heittää vesilasiin niin onko parempi että vesi on puhdistettua esim akkuvettä tms. vai hanavettä? Hanaveden kloori on kai pahaksi kasveille, mutta onko akkuvesi "myrkkyä" siemenille?
4
Tilailin itse tänään myös sitä sun tätä pepperkingistä ja löysin samalla hämmästyksekseni tuon "piece of collecting" osion.

http://www.pepper-king.com/shop/product_info.php?cPath=134_135&products_id=1011

Häh?!?
5
Ostin kaupasta vermikuliittiä ja perliittiä. Tein mullan pussien ohjeen mukaisesti : 20% vermikuliittiä, 20 % perliittiä ja loput multaa. Nyt on alkanut mietityttämään vaikuttaako nuo 40% "hötöä" lannoittamiseen jotenkin vai voiko jatkaa samaan tapaan kuin pelkällä mullalla?
6
Kodin mausteinen kokkaus / Chipotle tabaa Helsingistä !
joulukuu 09, 2005, 05:18:46 ap
Vieläkö chilpotle tabaa saa behnfordsilta? Pääsi loppumaan omani...
7
LainausBehnfords vaikutti ihan mukavalta putiikilta, lisäplussaa kauppa saa todella kauniista myyjäneitosesta

-Jassulla se on aina mielessä  :lol:

Kävin myös tänään hakemassa pullon Chipotlea. En oikein tiennyt pitikö asioida suomeksi vai englanniksi, kun edellinen asiakas ja myyjät keskenään puhuivat englantia... mutta suomella pulloni sain.

On muuten ihan omaa hommaansa tämä Chipotle. Ensimmäisellä lusikallisella mieleeni tuli lapsuuden käynnit navetassa ja sen haju. Sitten erottui jo ehkä vähän HP-sauce tyyppinen maku ja sieltä takaa se Tabascon maku. Varmasti hyvä marinointi kastike lihan kanssa!

Edit: Kovin on kyllä kallista tavaraa. Tabasco Country-storessa pullo maksoi 2,65$ ~ 2,20€, joten Behnfords ottaa mukavan siivun välistä. Minkäs teet kun on liikkeellä tämän suhteen monopoliasema.
8
Tuo monimetallipolttimon sininen valo ei ole sen mukavampi kuin spnan oranssi. Loisteputkien päivänvaloputkien spektri on suunnilleen saman väristä silmälle. Huoneesta tulee todella kolkon ja kylmän tuntuinen pelkällä sinertävällä valolla. Tästä syystä käsittääkseni yleensä loisteputket ovatkin "warm white"-putkia. Saman kaltaiseen valoon pääset jos laitat vierekkäin monimetallin ja spnan. Kasvisikin varmasti tykkää!  8) Lompakkosi taas ei... Ja oma kokemukseni monimetallipolttimon käyttämisestä spnan sytkäreillä ja kuristimilla on että TOIMII!
9
Anoppi toi Budapestista kuivattuja "tuliaisia" :twisted:. Kellään mitään hajua mitä nämä ovat?




Keltanen ja punanen pallo myytiiin samalla nimellä "hot". En tiedä onko keltainen raaka punainen vai eri lajia. Tulisuutta keltaisessa ei ole olleskaan mutta punasen pallon jälkeen piti syödä 30 min jätskiä. Punanen on 1,5 cm halkasijan pallo keltanen 1 cm paksu ja 2 cm levee.

Punanen pitkulainen myytiin nimellä "extra hot". 12 cm pitkä 1 cm leveä.

Lähtisköhän näistä siemenet itämään?
10
Pääsi waterfarmi levääntymään pahemman kerran ja haisu oli sen verran kaamea, että oksennusta pidätellen päätin niitata kasvin. Tiskasin fairylla kaikki osat mutta haju senkun pysyy. Millä olette putsanneet farmejanne kun olette lopettaneet kasvatuksen ja alottamassa uutta?
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / JuAn päiväkirja
heinäkuu 19, 2005, 12:44:34 ip
Enää on jäljellä Ancho. :( Pistin tabascon ja early jalapenon risut roskiin. Täysin selvä liikakastelu tabascolla. Multa oli litimärkää ja haisi fisulle. Jalapenon kanssa homma ei ollut ihan noin itsestään selvä, mutta luultavasti sama homma.  Ihmeen vähän chilit olivat kasvattaneet juuria altakasteluruukun vesitilaan. Jäinkin miettimään, että onko noissa altakasteluruukuissa mitään järkeä. No... oppiihan sitä näinkin. Täytyy miettiä milloin sitä aloittaisi toisen yrityksen. Jo nyt, vai vasta vuoden vaihteessa?
12
Ravintolat ja ruokapaikat / Helsingin raflat
heinäkuu 13, 2005, 18:00:54 ip
Kukaan kokeillut Käpylässä olevasta El Karim nimisestä paikasta kebabpizzaa tulisena? Varmasti tulisinta pizzaa, mitä olen pizzeriasta ikinä saanut.  :twisted:
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Chilien Maailma 2005
heinäkuu 11, 2005, 01:18:47 ap
Onpa kivat sivut sulla!
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / JuAn päiväkirja
heinäkuu 11, 2005, 01:15:05 ap
Jeps. Ihmettelin firman ja hanurin yhdistämistä mutta kai tuo mielipiteestä käy  :lol: .

Lehdet ovat niin nahistuneita, että irtoavat jos niitä liikuttaa.

Näyttää kyl siltä, että Tabasco päättää päivänsä tässä pian (Jalapeno teki sen jo). Nyt jännätään seuraako Ancho perässä.

Ja tarkennusta tuonne aiempaan viestiin : kaadoin veden siis altakasteluruukkuun, eikä se mittatikun mukaan imeytynyt mihinkään  :arrow:  ylikastelu, vaikka en sitä edelleenkään suostu uskomaan tuon kokoiselta kasvilta näin pitkän "kuivan" jakson jälkeen .  :?
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / JuAn päiväkirja
heinäkuu 10, 2005, 19:16:43 ip
Multa ei ollut "korppu" kuivaa vaan vielä kosteaa ennen kuin annoin sille vettä. Taitaa siis olla ylikastelua TAAS, vaikken kyllä tahdo sitä uskoa.

ps. miks tuossa on linkki viherpeukkuun?  :D
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / JuAn päiväkirja
heinäkuu 10, 2005, 15:41:39 ip
:?:

Tämä ei voi johtua ylikastelusta. Tabasco on ollut koko hellejakson ulkona ja tuon kokoinen kasvi varmasti kuluttaa päivän aikana reilusti vettä. En ole kastellut sitä 3 viikkoon ylikastelun pelossa (aiemmin multa oli todella märkää). Nyt kun annoin sille vettä se ei sitä imenyt. Ötököitä en näe. Nyt sitä ollaan kyllä viherpeukku keskellä kämmentä!?!
17
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilien jälkikypsyttäminen
heinäkuu 07, 2005, 18:02:17 ip
Eikös kaupan "tuorechilit" ja tuontihedelmät kypsy juuri matkan aikana? Kyllähän se ero on huima kun vertaa itsekasvatetun ja kaupan chilien/hedelmien makua.  Itse kyllä annan chilien kypsyä valmiiksi asti.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / JuAn päiväkirja
heinäkuu 05, 2005, 15:48:01 ip
Taitaa olla viimeinen kuva Early Jalapenosta :cry:

Imaisin altakasteluruukusta vedet pois, otin leca-sorat pois mullan pinnalta, suihkutin raidilla ja nypin kaikki marjat pois. Vaan eipä auttanut.

Tabasco sen sijaan antoi nyt ensimmäisen kypsän marjan :P

Suorastaan yllättävän pieniä nämä tabascon marjat. Hyvän kuvan koosta saa kun ajattelee burana-pilleriä.

Hetihän tuo täytyi syödä. Hyvin intensiivinen polte. Kurkussa suorastaan tuntuu kipua kun nieleskelee. Nenä vuotaa ja mahassa pyörii.  :twisted:  Näihän sen pitää ollakin vai mitä... Kyllä se perus tabasco-soossi aavistuksen maistuu sille mille pitääkin. Tämä tabascon poltehan oli arvioitu numerolla 9. Jos vertaa vaikka jalapenoon, niin tätä todella saa syödä huomattavasti vähemmän saadakseen samoja poltteita.

Ancho mulatokin alkaa jälleen tuottamaan marjoja  :)


Ällistyttävää, että tämä päiväkirja on saanut jo yli 2000 osumaa! En olisi ikinä uskonut kun ensimmäisiä viestejä tänne postailin. Kiitos mielenkiinnosta!
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / JuAn päiväkirja
kesäkuu 21, 2005, 18:14:31 ip
Jalapenon kunto huononee jatkuvasti. :(

En oikein keksi muuta kuin liikakastelun, mikä sekin vaikuttaa epätodennäköiseltä. Tyhjensin siis altakasteluruukun vesitilan ja kaavin lecasoran mullan päältä, jotta saataisiin multa kuivemmaksi. Mietin, että pitäiskö vielä leikata kaikki marjat ja kukan alut pois, jotta kasvi keskittyisi pelkästään kasvuun? Osassa marjoista on mustia laikkuja siellä mistä niiden luulisi alkavan punoittamaan, mikä taas on täysin uutta. Edelleenkään en löytänyt mitään ötköitä mullasta tai lehdistä. APUA!
20
Edistyneempi chilinkasvatus / Vesiviljelystä kysymyksiä
kesäkuu 21, 2005, 17:21:07 ip
Voisko joku EC-mittarin omaava mittailla miten tuo liuos tosiaan veden kuluessa väkevöityy? Kasvihan kuluttaa ravinteita, joten eikö myös pelkkä pH-up helpota tilannetta?