tammikuu 10, 2025, 15:53:58 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Valtteri

1
Edistyneempi chilinkasvatus / Re: Tervehdys
maaliskuu 15, 2005, 23:38:48 ip
Lainaus käyttäjältä: "SarkkaS"


Kuivatappa niitä Apasseja ja te jauhetta/hiutaletta. Lisäile esim. Speghetteria Carbonaran (valmispussimömmö) sekaan ja huomaan lihan maun ja yskittävän poltteen lisäys. Pastaruokiin oikein loistava lisä, keittoihin myös. Lihakeitto varsinkin näin kovien pakkasten aikaan maistuu aivan erikoisen hyvältä, kun nakkaa päälle loppuvaiheessa Apassia hieman.



-Sale


Muuten hyvä, mutta en syö lihaa  :)  kanaa toki jonkin verran ja kalaa harvoin. Mutta eiköhän tuo itämaisiin ruokiin käy ihan hyvin  :twisted:  Täytyy vaan opetella käyttämään, ja kiinnittää erityistä huomiota annostukseen, kun aloittaa kokeiluita. Se ei ole  mukavaa jos ruuasta tulee sellaista, että itkien täytyy syödä. Innolla odotan tulevia aterioita.
2
Edistyneempi chilinkasvatus / Tervehdys
maaliskuu 15, 2005, 23:11:48 ip
En kokenut aiheelliseksi pistää uutta topiccia, mutta minäkin olen uusi tyyppi täällä forumilla. Puoli vuotta olen forumia lukenut ja ensimmäisen chilin kasvatin viime kesänä parvekkeella, joku prisman amppelichili. loppukesällä sitten maistoin ensimmäistä kertaa 'kunnollista' chiliä, jonka olin itse kasvattanut. Tuloksena hirveät tuskat, näkö lähti ja hikeä valui jopa korvakäytävistä.
Muutama kuukausi meni asiaa hautoessa, talvi tuli ja päätin laittaa sisälle keinovalojen alle kaksi chiliä kasvamaan. Lajike on apache f1, suoraan bauhausin hyllystä siemeninä.
Nyt ollaan sitten siinä vaiheessa että kaverin kanssa on ekat maistiaiset otettu ja punaisia palkoja pukkaa oikein huolella. Vaikka olenkin ihan noviisi chilipää, niin uskallan sanoa, että hyvää chiliä se tuokin on. Odotan Enemmän kuin innolla kesää, jolloin pääsen koristamaan parvekkeen useilla chilipensailla  :P  ja laajemmalla lajikekirjolla.