tammikuu 09, 2025, 12:02:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Burneri

1
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kasvatatko gojia?
toukokuu 24, 2011, 10:41:39 ap
Omatkin gojit ovat nyt alkaneet osoittaa elonmerkkejä ja talvehtineiden kasvien selviytymisprosentti on tällä hetkellä noin 60, mutta toivottavasti kasvaa vielä hieman tuosta.

Parhaiten kasvussa on taimi, jota pidettiin loppukesään asti ruukussa kasvihuoneessa ja laitettiin lopuksi kukkapenkkiin talvehtimaan:



Tänä vuonna ei vielä ilmeisesti ole marjoja odotettavissa, mutta ehkäpä jo sitten ensi vuonna  :)

2
Lainaus käyttäjältä: Filago - huhtikuu 02, 2010, 14:45:49 ip

Liian kuumaa ja kuivaa Pubeille, veikkaisin. Näyttävät siirtyneen autiomaa-moodiin ;). Jos Viet Pubesi ensin suihkuun, kastelet kerrankin kunnolla, ja annat rauhassa imeä vettä viileässä pimeässä tilassa (esim. se suihkun lattia yön yli). Sitten siirrät heidät lampun reunamalle, mielellään jonkun isomman kasvin varjoon. Ehkä jopa ikkunalle luonnonvaloon, ja sekin länsi tai itä. Viileät yölämpötilat ovat plussaa. Enemmän vettä, vähemmän lannoitusta. Valoa ilman kuumuutta. Ja suihkuttelua.
Vanhat lehdet eivät välttämättä enää juuri suoristu, mutta niitä ei kannata rynnätä leikkaamaan pois ennenkuin uutta kasvua on saatu aikaan, tuokin lehtivihreä mitä niihin vaivalla koottu on kasville tarpeen uudessa kaunissa kasvussa.

Filago, joka on kasvattanut vasta rajallista määrää Pubeja, mutta ainakin omat tuntuvat viihtyvät hiukan erilaisissa olosuhteissa kuin muut... Pubet on karskeja, mutta eri tavalla karskeja kuin muut. Korjatkaa kokeneemmat.


Kiitos infosta!

Siirrän pubet ikkunalaudalle viileämpään paikkaan, vesikuurille ja rajoitan samalla suoraa valoa niille. Toivottavasti ne alkaisivat virota - ovat nimittäin ensimmäiset pubet, mitä olen ikinä kasvattanut ja satoakin haluaisin saada :)

Ilmoittelen sitten vähän ajan päästä miten tässä kävi.
3
Lainaus käyttäjältä: Rigsu - maaliskuu 31, 2010, 13:27:16 ip

Näyttääpä kummalta ??? onko sulla ollut jauhiaisia vieraana? Ne voi aiheuttaa tuota lehtien epämuotoisuutta. siis pieniä valkoisia lentäviä "kärpäsiä" jotka elelevät ryppäinä lehtien alapinnalla. Hankkiudu niistä eroon, jos niitä on... Puutarha-aerosoli toimi kerrasta. Kannattaa myös laittaa kasvit karanteeniin, ettei muut saa tartuntaa.

Jos taas ötiköitä ei näy, en todellakaan osaa vastata. Viisaammat jatkakoot.


Sehän tässä onkin kun ei mitään ötököitä näy ja pubet ovat tosiaan eläneet vierivieressä muiden lajien kanssa, joten luulisi, että jos jokin tauti olisi liikkeellä, niin sitä näkyisi myös muissa kasveissa. Mutta kun ei ???

Itse olen ajatellut vielä seuraavaksi yrittää multien vaihtamista tai jotain muuta vastaavaa. Ehkä kasvien leikkaamista "tikuiksi" toiveena, että uudet versot olisivat normaaleja. Paha vaan kun kaikki on ihan puhdasta arvailua.

Ei kai liika tai liian vähäinen valokaan voi tuollaista aiheuttaa? Kasvit ovat olleet loisteputkien alla noin 15-16 h päivässä.
4
Nyt kaipaisin kokeneemmilta kasvattajilta apua pubescensieni kanssa - itse olen ihan umpikujassa.

Ongelma näkyy selvimmin kuvasta:




Eli pubet kasvattavat tuollaisia pieniä koppuraisia ja kovia lehtiä, jotka ovat kaiken lisäksi osin epämuodotuneita. Kaiken lisäksi kasvu on t o d e l l a hidasta. Lehdet tuntuvat muuttuvan korpuiksi  ???

Kummalliseksi tämän kaiken tekee se, että annuumit, chinenset ja baccat ovat kasvaneet pubejeni kanssa täysin identtisissä oloissa ja samoilla lannoitteilla, mutta ne ovat kaikki elinvoimaisia ja kauniita kasveja.

Missähän olen mennyt pubejen kanssa vikaan? Anyone? Please!
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
maaliskuu 18, 2010, 16:10:40 ip
Talvehtinut Bolivian Rainbow alkaa osoittaa merkkejä kevään tulosta:





6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
maaliskuu 06, 2010, 19:34:23 ip
Tuolla osto ja myynti -puolella olevasta Goji-marjakeskustelusta innostuneena tässä muutama kuva nykyisistä taimista:






Siemenet otin kaupan kuivatuista marjoista ja idätin niitä märällä talouspaperilla. Itävyysprosentti oli yllättävän hyvä, varmaan noin 80-90%. Nyt elättelen toiveita runsaista marjasadoista parin-kolmen vuoden kuluttua  ;D
7
Otanpa kantaa lecasoraankin. Viime kaudella (ensimmäinen) kokeilin myös lecasoraa ruukuissa tai paremminkin mullan seassa, mutta tänä vuonna sekin jäi ja ongelmia ei ole ollut. Toisaalta ruukuissani olevaa multaa ei tampattu mitenkään tiukkaan, vaan yritin pitää sen nimenomaa ilmavana. Tomivaksi metodiksi omalla kohdallani osoittautui annostella multa ruukkuihin suoraan säkistä (eli melko kuivana) ja kastella se sitten alakautta ruukun pohjareikien myötävaikutuksella.
8
Lainaus käyttäjältä: Kiksi - helmikuu 11, 2010, 21:52:39 ip
Jos Helsingin seudulla on joku kimppatilausta järjestämässä, niin olisin kiinnostunut. =)


Kannattaa laittaa itse tilaus pystyyn  ;)

Ainakin mun tapauksessa kysyntää tuntui olevan.
9
Otanpa itsekin kantaa tuohon "multakysymykseen".

Eli viime vuonna kokeilin kaikenmaailman taimimultia, kaktusmultia, kestomultia, you name it. Chilit tuntuivat kasvavan ihan mukavasti kunhan muisti lannoittaa sopivasti.

Tänä vuonna päätin luottaa halvimpaan lähikaupasta löytyneeseen säkkiin (Pirkka kukkamulta 10l, 2 euroa). Siementen idätyksen hoidin kostealla talouspaperilla ja itäneet siemenet siirsin pieniin idätyskippoihin. Myöhemmin sitten nykyisiin noin 1l kippoihin. Kasvualustana on siis alusta asti ollut tuo Pirkka kukkamulta ja lannoittamisen olen aloittanut vasta muutama päivä sitten.

Tässä kuva tuloksista:



Kuvan kasvit ovat noin 6-8 viikon ikäisiä. Olen tyytyväinen  ;D

... ja luotan tulevaisuudessakin ihan perus kukkamultaan.
10
Kiitos tiedoista.

Onkohan kellään sitten tarkempaa infoa siitä, miten kauan (montako sukupolvea) lajikkeen vakiintuminen kestää? F4-siemeniä olen nähnyt jossain myytävän, mutta F5, F6, F7, jne. ei ole tullut vastaan. Voisiko olettaa, että jo viides sukupolvi olisi jokseenkin vakiintunut?

Lisäksi (kylläpäs nyt kyselyttää), miksi jo ensimmäinen sukupolvi ei ole ns. vakiintunut? Asiasta sen enempää tietämättä kuvittelisin, että geneettinen materiaali ei muutu ensimmäisen risteytyksen jälkeen vai onko kyse jostain mutaation varianssin minimoinnista?

Siis kun laitetaan yhteen XX ja YY, niin saadaan XY. Toinen sukupolvi olisi sitten jo "sukurutsaa" eli XY on itsepölyttyvä muiden lajien tapaan, eikä uutta geneettistä materiaalia tule enää kuvioihin. Vai olenko ihan hakoteillä?  ??? (juu, en ole biologi)
11
Minulla olisi muutama risteyttämiseen/jalostamiseen liittyvä kysymys - toivottavasti jollain on sopivia vastauksia.

Eli ostin Fataliilta "Bonnet Bell F3" siemeniä, kyseessä on siis chinense-annuum risteytys, mutta mitä ihmettä tuo F3 tarkoittaa? Onko kyseessä kolmas sukupolvi kyseistä kasvia vai mitä? Jos kerään kauden loputtua tuon kasvin tuottamia siemeniä, niin ovatko ne F4? Muuttuuko kasvi jotenkin eri sukupolvissa vai miksi tuo merkintä on käytössä? Milloin siitä voisi "periaatteessa" luopua ja puhua vain Bonnet Bellistä?

Huh, tulipas kysymyksiä  ;D
12
Ajattelinpa laittaa tähän hieman lisäinfoa muille mahdollisesti asiasta kiinnostuneille tai vastaavia kimppatilauksia sun muita ajatteleville. Nyt kun tilauskin saapui, niin kyseessä oleva liike vaikuttaa ihan toimivalle (tämä oli ensimmäinen omakohtainen tilaus tästä paikasta).

Siis, kyse oli liikkeestä nimeltä 3 Counties Hydroponics www.3ch.co.uk

Valikoimaa heillä tuntuu olevan vaikka muille jakaa; muun muassa erilaisten lannoitteiden kirjo on melkoinen. Toimituskulut Suomeen maksavat sen verran, että ihan yksittäisiä tuotteita en lähtisi tilaamaan, mutta positiivisena puolena on, että painavankin tilauksen kohdalla maksu pysyy samana.

Itselläni tilauksen kulku oli seuraava:

- tilaus sisään ja maksu Visalla (varmennettu, Verified by Visa) 24.1 (su)
- ilmoitus tilauksen lähetyksestä ja seurantanumerot sähköpostilla (tuli kahdessa eri paketissa) 27.1 (ke)
- UPS kyseli sopivasta toimitusajasta puhelimitse 2.2 (ti) ja muutaman tunnin kuluttua kuriiri toi paketit ovelle

--> kaiken kaikkiaan varsin positiivinen kokemus  :)

Jos jollain jotain kysyttävää, niin vastaan ihan mielelläni.
13
Lainaus
Niin muuten sinulta saamani chililajike 'Peruvian White' otti kultamitalipaikan ensimmäisenä itäneenä siemenenä!


Aika hyvin! Eikös tuo Peruvian White ole aavistuksen kuuluisa vaikeasta itävyydestä. Itse olen saanut niitä pari itämään ja molemmat nousivat todella tiukka kypärä päässä, jonka irrottamiseen joutui käyttämään väkivaltaa.
14
Kaikki mennyt, kiitokset osallistujille  :)


Vielä jäljellä:

0 litraa Growta
0 litraa Bloomia
15
Itselleni on tälle kaudelle tulossa ~80 kasvia multa-/turvekasvatukseen ja olin ajatellut kokeilla niissä Biobizz:n tuotteita. Hintoja tutkiessani totesin, että kalliiksi tulee - siis todella kalliiksi: peruslannoitteiden hinnat pyörivät noin 15 eurossa per litra.

Päädyin sitten etsimään edullisempia vaihtoehtoja ja vastaani tuli seuraava Brittein saarilla sijaitseva liike:



Tuossa litrahinta tulisi olemaan noin 6,1 euroa litralta, mikä kuulostaa jo kohtuulliselle. Itselläni ei vain ole tarvetta ihan noin suurelle määrälle, joten tuli mieleeni kysyä, että olisiko täällä ottajia lopuille?

Eli olen itse ottamassa viisi (5) litraa molempia, joten yli jäisi viisi litraa sekä Growta että Bloomia halukkaalle/halukkaille.

Sen verran vedän varsinaisena tilaajana kotiin päin, että pitäisin itse nuo alkuperäiset pöntöt ja oman osuutensa voi tulla noutamaan sopivaan aikaan ja sopivan tyhjän pöntön/pullon kanssa Tampereen Hervannasta. Kaikki rahallinen kustannus menisi täysin suhteessa otettuun lannoitemäärään.

Siis, jos joku tai jotkut haluaisiviat tulla mukaan, niin laittakaapa privaa tai vastatkaa tähän ketjuun.


EDIT:

Laskin tarkemmat (aavistuksen pyöristetyt) kustannukset irtotavaralle noudettuna:

Grow 6,00 €/l
Bloom 7,00 €/l
16
Tänään saapui ja lähtee seuraavalle heti maanantaina.

Oli kyllä melkoinen paketti  ;D Kiitokset minun puolestani kaikille aikaisemmille osallistujille.

Onnistuin lajikkeiden runsaudesta huolimatta lisäämaan vielä kolme uutta mukaan ja täydentämään muutamia vähiin päässeitä.
17
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: cherqui
syyskuu 08, 2009, 01:08:32 ap
Tässäpä kuva vielä hieman raa´asta Cherquista. (siemenet saatu Kärsältä)

Ensimmäisten kypsien hedelmien polte oli ainakin omaan makuuni olematon, mutta muuten maku oli kuitenkin varsin miellyttävä, täyteläinen ja hieman makeahko. Myöhemmin kypsyneissä podeissa oli sitten jo aavistuksen lämpöäkin havaittavissa. Todella isoiksi kasvavat hedelmät painavat kohtuullisen paljon ja itse olen joutunut tukemaan kasvin oksia keskimääräistä enemmän.

Cherquit sopivat minustakin hyvin salaatteihein, wokkeihin ja muuhun vastaavaan käyttöön. Itse popsin yhden ihan vain välipalaksi  ;D

18
No, kaipa se on sitten mentävä riskillä  8)

Tosiaan kasvihuoneesta ei kahta samaa lajia löydy ja erilaiset pörriäiset tuntuivat viihtyvän hyvin chilien kukissa, joten ristiinpölyttyminen lienee ainakin joidenkin podien kohdalla lähes varmaa. Saapas nähdä millaisia mutantteja ensi kesänä kasvaa  ;D
19
Ensimmäistä kautta chilejä kasvattelen, ja nyt sadon kypsyessä nousi mieleen tuo ristiinpölyttymisen riski. Olisi kova halu ottaa runsaasti siemeniä ensi kautta varten, mutta kun tilanne kasvihuoneessa on kuvan mukainen, niin onko se järkevää? Tarkoitan, että onko suuri todennäköisyys sille, että siemenistä kasvaa jotain ihan muuta kuin olisi tarkoitus tai vaihtoehtoisesti ne eivät idä lainkaan?

Tilanne kasvihuoneessa noin pari viikkoa sitten: