tammikuu 08, 2025, 05:24:08 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Hesuvius

1
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / AHF?
tammikuu 31, 2010, 14:58:07 ip
Viherpeukun mentyä nurin (taisi tulla poliisin kanssa kahnausta) jouduin ostamaan lannoitteet muualta. Ostin pavunvarresta AHF (advanced hydroponics of finland, sama kuin A.H.Holland) 1-2-3 lannoitussetin, jota aluksi käytin ohjeen mukaan. Kun podit lakkasivat kasvamasta hain tietoa ko. lannoitesarjasta. Kävi ilmi että se on tarkoitettu etupäässä kannabiksen kasvatteluun. Osaisiko joku neuvoa millaisen sekoituksen laittaisi, NPK arvot ovat: Grow 25-6-42, Bloom 0-22-23, Micro 45-0-9. Ppm arvoja en ole löytänyt mistään.
Ohjeen mukaiset annostukset ovat:
taimet: grow 150, bloom 75, micro 75
Kukkivat 80-160-80
Lopuksi (mitähän sekin tarkoittaa) 0-300-100
määrät ovat ml per 100 litraa vettä.

Tällä hetkellä käytän grow 15 ml/10 l ja bloom 15 ml/10 l. microa en ollenkaan.
Kasvini ovat, tai siis niiden pitäisi olla kukkimassa ja kasvattelemassa podeja. Lajikkeita löytyy neljäätoista sorttia. Mitenhän tässä tekisi?
2
Ostin regentin 7500 ja 6700(kai) ilmapumput bubblerille ja se ääni oli mitä melkoisin. Mikrouunikin on hiljaisempi vaikka kaupassa vakuuteltiin että hiljainen on joo. On kai se silloin kun on 20 samanlaista pumppua ympärillä käynnissä. No, kokeilin nikkaroida äänieristys vaahtomuovista, sellaisesta mitä laitetaan iv-putkiin, sekä kipsilevystä kotelon ja voi sanoa ettei auttanut juuri yhtään. sitä matalataajuista hurinaa saa mitenkään hiljenemään. Laita mieluummin vettä kierrättävä pumppu, minä vaihdoin ne regent-paskat dolphinin 3w pumppuihin ja ovat ihan ok. Pientä lätinää pitää jos on ilmastusletku käytössä mutta jos pelkkä pumppu niin ei juuri mitään.

Mites muuten se bubblerin ilmanvaihto, sehän tarvii happea sinne vesisäiliöön että pumpusta on mitään apua. Mutta kansi pitäisi olla ettei tule levää ja leluja sinne. Millainen ritilä siinä pitäisi olla?
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ebbin rakenteluprojekti
marraskuu 01, 2009, 18:44:33 ip
Kylläpä noita juuria tuleekin.. Pitänee laittaa bubblerisaavit suurimmille yksilöille jonnekin nurkkaan omine lamppuineen ja jättää nuo ebbit bonsaiyksilöille. Tai sitten noita bilteman paljuja niin pitkälle kuin tilaa riittää. Täytyy kuitenkin harkita puolisotilannettakin eikä heti tunkea joka nurkkaa täyteen chilejä vaikka se muuten hyvä idea olisikin. Kiitti vinkeistä :)
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Tulisin kastike
lokakuu 24, 2009, 18:20:50 ip
Mega deathin polte on ihan mukava mutta se maku on ihan kauhea. Jotain palaneen kitkerää sössöä. Piti maistaa ihan toiseen kertaan kun ei eka yrittämällä uskonut miten pahaa se oli. Yäk. CaJohnin 10 on hyvää. Ei se tulisinta ole mutta hyvää.
5


Kasvu kiihtyy, isommat kasvavat puoli senttiä päivässä. Laitoin muutaman toiseen ebbiin ja lisäsin niille lannoitetta. Jätin kuvut päälle palovammoja välttääkseni koska chilit ovat pari kertaa jo kasvaneet lamppuun kiinni.

Pitänee kytätä sopivan kokoista pienlamppua yrteille. Mistähän värkkäisi lamuille heijastavat varjostimet ettei valotehoa menisi harakoille?

tietäneekö kukaan muuten hyvää freeware-kuvankäsittelyohjelmaa? windows ei suostu muuttamaan erottelua :P

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Ebbin rakenteluprojekti
lokakuu 14, 2009, 18:43:43 ip
Laitoin kotisivuilleni laskelman ja ensimmäiset kuvat ebbisysteemistäni. Pistäkää vaikka vinkkiä.
http://personal.inet.fi/koti/hesuvius
7
Onko chilin kasvattamiseen mahdollista käyttää liikaa aikaa, vaivaa, tilaa, rahaa ja/tai rakkautta vai onko mikä tahansa mitä ihminen tekee saadakseen maailmaan lisää chilejä täysin normaalia riippumatta toiminnan laajuudesta ja syvyydestä?
8
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Nagacho
syyskuu 21, 2009, 15:55:27 ip
Jos kokkaillaan Keith Floydin muistolle pitäisi mukana olla pullollinen punaviiniä (kokille). ;D
9
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chiliöljy
syyskuu 18, 2009, 13:18:02 ip
Lisäsin tuossa taannoin pullolliseen ketsuppia muutaman ruokalusikallisen chiliöljyäni. Tätä ennen ketsuppien lainaaminen oli ollut yleistä, siitä pullosta joka pöydällä sattui olemaan. Nykyisin lainaillaan edelleen, mutta sitä ennen kysytään kenen ko. ketsuppi on ;)
10
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Paholaisen hillo
syyskuu 18, 2009, 13:12:03 ip
laittelin tuossa modifioidun version vertailun vuoksi. (aika tulinen=>hyvä)
1 iso tomaatti tai 2 pientä
1 iso sipuli (tai 2 pientä)
1 paprika
1 kynnetön valkosipuli
2 naga morichia tai habaneroa
2-3 liivatelehteä
1/2 dl viinietikkaa
1-1,5 dl sokeria

silppua kaikki paitsi liivatteet ja keittele 15 min tai kunnes sipulit pehmenevät. lisää liotetut liivatteet. vot.
11
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: ammoniumkloridi...
syyskuu 13, 2009, 15:32:50 ip
Sanottakoon vielä että ei se salmiakki pala eikä räjähdä. Sitä voi joissain räjähdysaineissa käyttää lisäaineena mutta ei itse räjähtävänä aineena. Se mistä tuossa terroristikirjassa puhuttiin oli ammoniumnitraattia ja ammonium percloraattia mitkä ovat aivan eri aineita. Jos tekee sitä pommia kantsiikin keskittyä lannoitepuoleen ;)
12
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chiliöljy
syyskuu 12, 2009, 20:24:39 ip
Vesi on kiehunut pois silloin kun chilisilppu kattilassa erottuu tahnamaisesta selkeiksi hiutaleiksi. Tämän jälkeen jos jatkaa keittelyä chili alkaa paahtua ja tummua, Ei välttämättä paha jos tykkää paahtuneesta mutta tosi herkästi tulee pistävä palanut maku sitten kun veden haihtuminen ei enää jäähdytä soosia ja lämpötila alkaa kivuta.

Juu itse laitan noita yksikyntisiä valkosipuleita pari. Valkosipuli ei tosin itsenään paljo erotu kun on paahtunut öljyssä mutta antaa kivan umamin maun. Valkosipulia ei tosin voi olla koskaan liikaa jos minulta kysytään.
13
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chiliöljy
syyskuu 08, 2009, 19:22:00 ip
Chileissä olevaa vettä nimenomaan.. paprikoidenhan vesipitoisuus on suht korkea. Keittelyn tarkoituksena on "kuivattaa" chili säilyväksi. Näppituntuma olisi että puolisen tuntia pitänee keitellä ennen kuin voi soseuttaa, sitten n.vartin vielä, mutta aika riippuu täysin chilin määrästä ja lämpötilasta, joten kannattaa ennemmin katsoa miltä chilit näyttävät. Ei kannata päästää chilejä ihan korpuksi ennen soseuttamista, tahtoo jäädä karkeammaksi silloin.
14
Kodin mausteinen kokkaus / Chiliöljy
syyskuu 07, 2009, 23:06:32 ip
Tässä vuosien varrella olen huomannut miten erilaiset chilivalmisteet ovat menettäneet tehoaan. Tabasco ja cayennepippuri, aikoinaan tulisia, ovat joutuneet kapitalistien juonien kohteeksi. Niitä on pikku hiljaa laimennettu, jotta ihmiset käyttäisivät niitä enemmän. Nykyään cayennepippuri ei ole persiljaa kummempaa, tabascopullollinen menee jaffan korvikkeena ja texmex jalopenot eivät ole suolakurkkuja kummempia. Olen kuitenkin kehitellyt vastalääkkeen.

n.300g chiliä, lajike toleranssin mukaan
n. 1 1/2 dl öljyä, voi laittaa enemmän jos tahtoo
1-2 valkosipulia
1 rkl merisuolaa

Halkaise chilit, laita kaikki ainekset kattilaan. Keittele hiljaisella tulella kunnes suurin osa vedestä on kiehunut pois. Älä jätä valvomatta, chilit palavat herkästi pohjaan. Soseuta tehosekoittimella. Tässä vaiheessa öljy emulgoituu ja muuttuu tahmeaksi. keittele edelleen kunnes selkiintyy. Loppuvaiheessa suolaa alkaa kiteytyä kattilaan. Tämä on merkki siitä että kastikkeessa jäljellä oleva vesi on kyllästynyt suolalla. Kastike ei kuitenkaan ole myrkkysuolaista, öljyhän ei suolaannu, eikä tätä tärpättiä tarvitse paljoa laittaakaan. Öljyn määrällä voi säädellä kastikkeen tulisuutta.

Tällaisena soosina chiliä on helppo lisätä melkeinpä ruokaan kuin ruokaan. Myös cittarin kenialaisten habanerojen kitkerä sivumaku häviää ja pyöristyy mukavasti. Öljykastikkeessa ei myöskään ole habascojen sun muiden etikkaisuutta. Soosi säilyy periaatteessa ikuisesti, mutta parin kuukauden perästä aromit alkavat kärsiä. Vaan eipä tuo paria kuukautta yleensä kestä, ainakaan meikäläisellä.