Laitan usein nachoja, erilaisilla täytteillä, millon mitäkin. Yleensä annos on isona kasana, vaikka täytteitä on välissäkin. Aikamoinen sotku siis. Texasin keittiötä harrastelevana opin vasta taannoin, että sielläpäin homma tehdään tyylikkäästi: jokaiselle nacholle annetaan oma "täyte". Tämä on de facto jos tilailee nachoja ravintolassa Texasissa.
Eli, tätähän pitää kokeilla itse. Valmiit nachot ovat helpoin tapa tottakai, mut itsetehdyissä on makua aivan erilailla.
Masa Harinaa, vettä ja ripaus suolaa sekaisin taikinaksi. Pyöritellään pingispallon kokoisiksi palloiksi ja prässillä, tai kaulimella, puristellaan kasa tortilloja.
Kaasugrillillä paistelin tortillat kypsiksi, eli pehmeiksi ja mehukkaiksi.
Leikkasin veitsellä tortillat neljään osaan ja rapeutin ne kuumassa öljyssä pari minuuttia per puoli.
Nachot ovat valmiita.
Seuraavaksi täyte. Tärkein pointti on - less is more, eli vain pikkaisen täytettä, jotta homma pysyy siistinä ja eleganttina. Uuniin 200 asteeseen kunnes juusto on sulanut kuplivaksi.
Laitoin cheddaria, tuoreita ja säilöttyjä jalapenosiivuja sekä "black refried beans", mitä en kyllä tiedä mitä on suomeksi?! Mustista pavuista tehtyä maustettua paputahnaa, anyway.
Harmi että muutamaa päivää aiemmin tekemäni chili con carne oli jo loppu, se olisi meinaan sopinut täytteeksi erittäin hyvin.
Vielä enemmän harmittaa, että näitä varten varaamani habanerot unohtuivat tyystin ja muistin koko homman vasta jälkeenpäin. Noh, jalapenot maistuivat oikein hyvin, mutta olisi muutama tulisempi habanero-nachokin varmaan maistunut...
Aivan sikahyvää ja hieman erilainen tapa, ainakin minulle, nauttia nachoja. Chilit ja chilikastikkeet sopivat tähän paremmin kuin nyrkki silmään, eli suosittelen kokeilemaan. Täytteiksi Texasin pojat suosittelevat myös Fajitas lihaa, BBQ lihaa ja dipeiksi kaikki normaalit, eli salsat kuten pico de gallo, hapankerma, guacamole jne.
Sterno
Eli, tätähän pitää kokeilla itse. Valmiit nachot ovat helpoin tapa tottakai, mut itsetehdyissä on makua aivan erilailla.
Masa Harinaa, vettä ja ripaus suolaa sekaisin taikinaksi. Pyöritellään pingispallon kokoisiksi palloiksi ja prässillä, tai kaulimella, puristellaan kasa tortilloja.
Kaasugrillillä paistelin tortillat kypsiksi, eli pehmeiksi ja mehukkaiksi.
Leikkasin veitsellä tortillat neljään osaan ja rapeutin ne kuumassa öljyssä pari minuuttia per puoli.
Nachot ovat valmiita.
Seuraavaksi täyte. Tärkein pointti on - less is more, eli vain pikkaisen täytettä, jotta homma pysyy siistinä ja eleganttina. Uuniin 200 asteeseen kunnes juusto on sulanut kuplivaksi.
Laitoin cheddaria, tuoreita ja säilöttyjä jalapenosiivuja sekä "black refried beans", mitä en kyllä tiedä mitä on suomeksi?! Mustista pavuista tehtyä maustettua paputahnaa, anyway.
Harmi että muutamaa päivää aiemmin tekemäni chili con carne oli jo loppu, se olisi meinaan sopinut täytteeksi erittäin hyvin.
Vielä enemmän harmittaa, että näitä varten varaamani habanerot unohtuivat tyystin ja muistin koko homman vasta jälkeenpäin. Noh, jalapenot maistuivat oikein hyvin, mutta olisi muutama tulisempi habanero-nachokin varmaan maistunut...
Aivan sikahyvää ja hieman erilainen tapa, ainakin minulle, nauttia nachoja. Chilit ja chilikastikkeet sopivat tähän paremmin kuin nyrkki silmään, eli suosittelen kokeilemaan. Täytteiksi Texasin pojat suosittelevat myös Fajitas lihaa, BBQ lihaa ja dipeiksi kaikki normaalit, eli salsat kuten pico de gallo, hapankerma, guacamole jne.
Sterno