tammikuu 05, 2025, 00:08:49 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Sterno

1
Kodin mausteinen kokkaus / Nachos, Texasin tyyliin
toukokuu 26, 2011, 22:43:16 ip
Laitan usein nachoja, erilaisilla täytteillä, millon mitäkin. Yleensä annos on isona kasana, vaikka täytteitä on välissäkin.  Aikamoinen sotku siis. Texasin keittiötä harrastelevana opin vasta taannoin, että sielläpäin homma tehdään tyylikkäästi: jokaiselle nacholle annetaan oma "täyte". Tämä on de facto jos tilailee nachoja ravintolassa Texasissa.

Eli, tätähän pitää kokeilla itse.  Valmiit nachot ovat helpoin tapa tottakai, mut itsetehdyissä on makua aivan erilailla.

Masa Harinaa, vettä ja ripaus suolaa sekaisin taikinaksi.  Pyöritellään pingispallon kokoisiksi palloiksi ja prässillä, tai kaulimella, puristellaan kasa tortilloja.




Kaasugrillillä paistelin tortillat kypsiksi, eli pehmeiksi ja mehukkaiksi.




Leikkasin veitsellä tortillat neljään osaan ja rapeutin ne kuumassa öljyssä pari minuuttia per puoli.




Nachot ovat valmiita.




Seuraavaksi täyte. Tärkein pointti on - less is more, eli vain pikkaisen täytettä, jotta homma pysyy siistinä ja eleganttina. Uuniin 200 asteeseen kunnes juusto on sulanut kuplivaksi.





Laitoin cheddaria, tuoreita ja säilöttyjä jalapenosiivuja sekä "black refried beans", mitä en kyllä tiedä mitä on suomeksi?! Mustista pavuista tehtyä maustettua paputahnaa, anyway.




Harmi että muutamaa päivää aiemmin tekemäni chili con carne oli jo loppu, se olisi meinaan sopinut täytteeksi erittäin hyvin.




Vielä enemmän harmittaa, että näitä varten varaamani habanerot unohtuivat tyystin ja muistin koko homman vasta jälkeenpäin. Noh, jalapenot maistuivat oikein hyvin, mutta olisi muutama tulisempi habanero-nachokin varmaan maistunut...




Aivan sikahyvää ja hieman erilainen tapa, ainakin minulle, nauttia nachoja.  Chilit ja chilikastikkeet sopivat tähän paremmin kuin nyrkki silmään, eli suosittelen kokeilemaan.  Täytteiksi Texasin pojat suosittelevat myös Fajitas lihaa, BBQ lihaa ja dipeiksi kaikki normaalit, eli salsat kuten pico de gallo, hapankerma, guacamole jne.

Sterno
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Iso Jytky!
huhtikuu 26, 2011, 22:18:42 ip
Kiitos kommenteista!

Lainaus käyttäjältä: hessi - huhtikuu 24, 2011, 10:52:04 ap
Nuo chilimausteet vaihdan kyllä esim.tuoreeseen ja savurocotoon


Jauhelihan maustan mielläni jauheilla, mutta olihan tuossa täytteenä kymmenisen tuoretta jalapenoa :)

Tarkoitus oli tosin laittaa tuoreita habaneroja, mutta kun seurassa oli ns. "normaaleja ihmisiä", tein tuon tällä kertaa vain jalluilla. Ei ollut kyllä huono valinta, sillä aromit olivat aivan loistavat.

Sterno
3
Kodin mausteinen kokkaus / Iso Jytky!
huhtikuu 24, 2011, 00:43:39 ap
Tein äsken pääsiäisen kunniaksi Fattyn, eli Bacon Bombin. Enpä tiedä mikä tuo olisi suomeksi, mutta Iso Jytky sopinee nimeksi aika hyvin, meinaan sen verran tuhtia kamaa on nyt kyseessä.

Maustoin kilon sika-nautajauhelihaa suolalla, pippurilla, cayennellä, BBQ rubilla ja juustokuminalla. Painelin lihan leikkuulaudan kokoiseksi levyksi.




Täytteeksi kuullotettua sipulia ja noin 10 tuoretta jalapenoa silputtuna. Mieli olisi tehnyt laittaa habaneroa, mutta jääköön ensikertaan.




Lisäksi vielä reilusti juustoraastetta ja tuoretta korianteria. Sen jälkeen kääritään liha rullalle.




Punotaan muutama paketti pekonia mukavaksi "matoksi" johon liharulla kääräistään.




Rubi pintaan ja savustimeen 110 asteen lämpöön n. 1,5 tunniksi. Muutama klapi omenapuuta savua antamaan.




45min jälkeen tsekkaus sekä BBQ kastikkeen ja hunajan sekoitusta pintaan.




Pari kanan drumstickiäkin oli eksynyt joukkoon. Heillekin soossia antamaan makua ja kiiltoa.




Valmis.




Hetki vetäytymistä ja katsotaan miltä näyttää.




Nautitaan vaikkapa paikallisen kaalisalaatin ja BBQ kastikkeen kera.




Aika tuhtia kamaa tuo Iso Jytky, pari siivua riitti täyttämään ison miehen. Täytteeksi tuohon voi siis laittaa ihan mitä tahansa.  Jalapeno-juusto-sipuli tuli vedettyä ihan stetsonista ja maukas täytehän tuo oli.

Hauskaa pääsiäistä,
Sterno
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Hyviä salsareseptejä
huhtikuu 11, 2011, 17:53:49 ip
Toimiva salsa varsinkin Meksikolaisen ruoan kanssa on perinteinen Pico de Gallo, eli Salsa Fresca.  Maistuu herkulliselta ja on mukavan raikas. Tämä ei ole juokseva kastikemainen salsa, vaan tässä on enemmän "crunchia".

Tarvitaan:

- 6-8 aromaattista ja maukasta tuoretta tomaattia
- 1-2 normikokoista sipulia
- pieni nippu tuoretta korianteria
- 2 tuoretta vihreää jalapeñoa tai enemmän
- 1 limetti
- ripaus suolaa
- muutama rouhaus mustapippuria myllystä

Poista tomaateista ja jalapeñoista siemenet.  Leikkaa terävällä veitsellä tomaatit, sipulit ja jalapeñot samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi/silpuksi.  Hienonna korianteri veitsellä hienoksi silpuksi. Laita silputut ainekset kulhoon, purista sekaan yhden limetin mehu, mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin vetäytymään ainakin tunniksi, mielellään pariksi.

Minulle tuo maistuu juuri tuollaisenaan. Herkullista vaikka fajitaksien kanssa. Nuo tomaattien ja sipulien määrät olen vetänyt stetsonista, mutta about tuonnpäin kun sen tekee niin hyvä tulee.  Omaan suuhuni tuo maistuu ihan parhaalta juuri jallujen kanssa, vaikka olen tuon tehnyt haboillakin, eikä sekään pahaa ollut.

Ilman tuoretta korianteria ja limettiä en tuota kuitenkaan lähtisi tekemään, kun niistä se oleellisin maku tulee.

Tuossa kuva miltä tuo näyttää valmiina.



Sterno
5
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Homemade Beef Jerky
huhtikuu 09, 2011, 00:52:53 ap
NAM!  Näyttää herkulliselta. Tuotahan pitää itsekin kokeilla!!

Sterno
6
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Buffalo Wings
huhtikuu 06, 2011, 15:02:49 ip
Linker, ainesosat ovat: etikkaa, suolaa ja cayenne chiliä.
 
Tuosta kun klikkaa ja siitä vielä kuvaa, pääsee zoomaamaan suoraan etikettiä.

Sterno
7
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Buffalo Wings
huhtikuu 06, 2011, 14:10:16 ip
Jep, hyvä pointti.  Kannattaa kyllä investoida jos meinaa useamminkin uppopaistella.

Eipä tuollainen rasvakeitin kovin suuri investointi edes ole. Itse maksoin nyt tuosta  AEG:stä amazon.de:ssä 35e, kun edellinen keitin päästi savut irti.

Sterno
8
Kodin mausteinen kokkaus / Buffalo Wings
huhtikuu 03, 2011, 23:53:07 ip
Morjens taas pitkästä aikaa.

Hommasin uuden rasvakeittimen ja tein Hot Wingsejä perinteistä Buffalo Wings tyyliä seuraten.

Kokeilin ensin maustamalla siivet ripauksella suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta ja paprikajauhetta. Rasvakeittimeen porisemaan reiluksi kymmeneksi minuutiksi. Muutaman kokeilun jälkeen totesin, että aivan turhaa maustaa siipiä ennen uppopaistoa. Tuoreet siivet ilman mausteita suoraan kuumaan rasvaan vaan.




Valmista näyttäisi olevan. Rapeampaa kanaa en muista aikoihin nähneeni! Slurps!




Hommasin gallonan putelin Louisiana Hot Saucea.




Pannuun reilusti voita ja voin sulattua saman verran hot soossia sekaan sekä ripaus valkosipulijauhoa, joka antaa soossille mukavasti täyteläisyyttä.  Tässä vaiheessa masokistit voivat lisätä nagajauhoa yms, jos tuntuu siltä.




Voisula-hot sauce seos kulhoon, siivet mukaan, lautanen päälle ja kunnon ravistus perinteistä Buffalo Wing tyyliä noudattaen.




Hyvää ihan paljaaltaan, mutta lähes orgastisen makunautinnon tuo Blue Cheese Dip, eli sinihomejuusto-dippi!



Amerikan malliin selleritikkuja viereen dipattavaksi. Ihan jees raikasta ja hyvää, mutta Hot Wingsin dippaus suoraan Blue Cheese Dippiin maistui aivan taivaalliselta! Käsittämätön makujen harmonia!



En yleensä hirveästi mittaile, mutta tein about tällaisen dipin:

- 150gr majoneesia
- 150gr Creme Fraischeä
- 150gr Roquefort sinihomejuustoa
- 1 valkosipulin kynsi, murskattuna ja hienoksi silputtuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- n. 2 rkl hienoksi silputtua tuoretta persiljaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Sinihomejuusto kulhoon, haarukalla murensin kohtuu hienoksi ja pikkuhiljaa lisäilin muut ainekset. Sekoittele kaikki mukavaksi soseeksi ja tunniksi tai kahdeksi jääkaappiin asettumaan ennen tarjoilua.

Suosittelen lämpimästi. Aivan käsittämättömän hyvää!

Terkkuja,
Sterno
9
Mexicolaiset osaavat tämän homman.  Sopivasti tulinen aamiainen herättää mukavasti ja maistuu ainakin meikäläisen suuhun erinomaisesti.  Voisin kuvitella, että krapula-aamuille tämä voisi sopia kuin nenä päähän....  :D

Olen tämän muuallekin raapustanut, mutta laitetaan tännekin, eli "Ox Eyes"  tai "Eggs in Hell" - tulisessa tomaattikastikkeessa hyydytetyt munat tortillojen kanssa.




Tarvittavat einekset:

- 2-3 rkl kasvisöljyä
- 2 Jalapeñoa tai muuta tulista chiliä, itse suosin habaneroja
- puolikas sipuli hienonnenttuna
- puolikas vihreä paprika hienonnettuna
- 1 tölkki (400gr)  tomaattimurskaa / paseerattua tomaattia
- loraus vettä
- suolaa
- 2-4 kananmunaa
- 2-4 vehnätortillaa, lämmitettynä

Kuumenna öljy miedossa lämmössä syvässä kattilassa tai pannussa. Lisää sekaan chilit, sipulit ja paprika. Paistele kunnes ovat pehmeitä ja sipulit kullan keltaisia.

Lisää tölkkitomaatit sekä sen verran vettä, että kastikketta on ainakin n. 3-4cm verran. Lisää suolaa maun mukaan. Anna kastikkeen porista muutama minuutti sekoitellen sitä aina välillä.

Riko munat varovasti kastikkeeseen, jotta ne voivat hyytyä siinä 4-5min kannen alla. Samaan aikaan lämmitä tortillat kuumassa uunissa.

Tarjoile nostamalla isolla lastalla tai soppalusikalla hyydytetyt munat tortillan päälle ja kaada reilusti kastiketta munien ympärille.

Nauti kuuman kahvin kanssa. Jumalaisen hyvää!!

Sterno
10
Kodin mausteinen kokkaus / Jamaican Jerk Chicken
elokuu 31, 2010, 22:04:53 ip
Tulipa tehtyä viimein Jamaikalaista Jerk kanaa.  Olen kaikenmoista barbeque juttua väännellyt, mutta tämä ylitti odotukseni täysin.  Harvoin olen niin ihania tuoksuja ja aromeja haistellut ja maistellut grillistäni.



Maustoin Jerk marinadin vielä näillä ihanilla itse kasvattamillani Red Savina chileillä.



Tulista ja herkullista, niinkuin Jerkin kuuluu ollakin.

Kirjoitin oman reseptivariaationi tuonne blogiini, tosin englanniksi.

http://www.sternosbbq.com/2010/08/jamaican-jerk-chicken.html

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. 

Terkkuja,
Sterno
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sternon kausi 09/10
maaliskuu 26, 2010, 23:27:11 ip
Hieman updeittiä rintamalta.  Tilanne näytti jo tosi huonolta, kun kasvilamppu hajosi reilut kuukausi sitten ja jotain mikroskooppisen pieniä itikoitakin löytyi tuhansia lehtien alta ja mullasta.  Onneksi ilmat ovat nyt niin lämpimät, että sain siirrettyä chilini ulos puutarhaan.

Satoa on jonkin verran tulossa.

Pikkuinen kypsyvä habanero.




Jalapenot ovat valmiita syötäviksi.







Jättimäinen Ancho pasilla on jo nyrkin kokoinen.




Cayennet kypsyvät nätisti.







Lemon Drop raakileita.







Puskallinen kypsää Cayenneä.




Sterno
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sternon päiväkirja
tammikuu 17, 2010, 17:59:31 ip
Kuukausi taas vierähtänyt. Lähes kaikki chilit kukkivat täysillä enkä ole mitenkään ehtinyt noin 32 kasvista nyppiä kaikkia kukkia pois, eli pikku podin tynkää rupesi noista annuumeista pukkaamaan.

Jallu Grande.




Cayenne.




Ancho.




Black Scorpion Tonguen kukat ovat nättejä, eli kuva vielä siitä.




Sterno
13
Hydroponic growing / Vs: DIY Water Farm
joulukuu 24, 2009, 02:05:58 ap
Can't wait to see your updates!

I'm seriously thinking of going hydroponic here too, so ... see ya later :)

Sterno
14
Hydroponic growing / Vs: DIY Water Farm
joulukuu 24, 2009, 01:51:29 ap
Wow, looks just awesome!

I hate so see this kind of pics ... I'm just a soil guy...  ;D

Greetings,
Sterno
15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Hyvää Joulua!
joulukuu 24, 2009, 00:33:16 ap
Hauskaa joulua!!  ;D



Sterno
16
Joo, kai noita pitäisi nyppiä pois, kun vaan raaskisi.  Käytännössä kaikki annuumit rupesivat nyt kukkimaan. Parista kasvista olen noita nyppinyt ja pariin isompaan jätin kukat kokeeksi.

Tässä Cayenne, joka puhkesi kukkaan tänä aamuna.




Chinenset, erityisesti Habanerot taasen eivät juurikaan kasva korkeutta, kukista ei tietokaan, mutta kasvin varressa tapahtuu paljon. Tämäkin yksilö on max 10cm korkea.




Kellarihuoneessani alkaa olemaan sademetsän fiilis :)




Sterno

PS. Voisiko joku moderaattoreista viskata tämän ketjun tuonne kasvatuspäiväkirjat puolelle?
17
Jep, no tää on niin tätä kun aloittaa uuden harrastuksen tietämättä asiasta yhtään mitään ja yrittää löytää tietoa käymällä läpi foorumeiden tuhansia ketjuja :)

Noh, tekemällä oppii, eli kyllä tämä tästä näyttäisi lähtevän eteenpäin taas.

1,5kk siemenien kylvöstä ja nyt näyttää jo tältä.




Ensimmäistä kukkaa alkaa pukkaa, tässä Cayenne.




Ja tässä jallun nuppu.



En tiedä onko tämä normaali aika aloittaa kukkiminen vai johtuuko tuo tuosta kellastumis-shokista, eli nyt kun yhtäkkiä saavat taas ravintoa, rupesi uusia lehtiä ja noita nuppuja tulemaan aivan hulluna!

Muutaman chilin siirsin myös isompaan ruukkuun ja uuteen multaan. Uskomatonta millainen kasvupyrähdys siitäkin lähti. Todellakin tykkääväät isommasta ruukusta poloiset.

Sterno

18
Selvisipä syy miksi muutama kasvi kellastui pahasti.  Lannoitteiden puute!

Olin jostain lukenut, että joka toisella kerralla lannoitteita ja joka toisella pelkkää vettä.  Tuo ei minun tapauksessani toiminut, etenkin kun chilit kasvavat kaktus- ja istutusmullan sekoituksessa.  Eli ilmeisesti aika matalalannoitteista maata.

Olin ilmeisesti kastellut myös hieman liian niukasti ylikastelun pelossa ja noita Biobizzejäkin oli aina vaan minimimäärä vedessä.

Joka kerta vaan runsaasti Biobizzejä kasteluveteen ja chilit kasvavat taas hienosti.

Sterno
19
Little update.

Put some more seeds in to these jiffy pellets few days ago.  Wow, never seen such quick and high growth before. The highest ones are Starfish.




I'm amazed how fast the annuums grow. Less than a month and the Ancho looks like this.




Hight record goes to De Cayenne.




Chinense, like this Red Savina, stays low, but plenty of healthy looking leaves.




One month old Habanero isn't high either, but leaves looks healthy.




Close up from the same habanero from a lower angle. Small but sturdy lil' chili...



Cheers,
Sterno
20
Minulla ovat  3-4 viikon ikäiset taimet 400W monimetallin alla klo 07-23.  Olen huomannut, että klo 21 aikoihin alkavat lehdet jo lerpsahdella ja kasvit näyttävät väsyneiltä.  Aamuisin toki lehdet jököttävät terhakkaasti pystyssä.

Eli tuntuisi siltä, että saavat hieman liian pitkään valoa.  Taidan siis lyhentää tuota valo-aikaa parilla tunnilla ainakin.

Sterno