tammikuu 09, 2025, 12:17:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - gochu

1
Kodin mausteinen kokkaus / Chiliviinoilla flambeeraaminen
heinäkuu 19, 2005, 16:01:18 ip
Kokeilin tuota ZiLin ehdotusta tunkemalla pieneen 60% vodkapulloon puolikkaan habaneroa ja kokonaisen hollantilaisen punaisen chilin. Toimii loistavasti!!! Eli suunnilleen saman verran marinoimatonta porsaan sisäfilettä, paprikaa, sipulia, ehkä vähän chiliä yms. ohueksi suikaloituna, öljyä wokkiin, hieman kyytiä lihalle ja kasvikset perään, sekä lopuksi reilu loraus habavodkaa ja koko komeus tuikataan tuleen. Toimii hyvin ulkosalla jossa saa kaasupolttimesta helposti liekin hyppäämään wokkiin ja liekeille riittää tilaa. Omaan makuun jäi vähän miedoksi mutta muulle perheelle sopivan voimakasta. Ei kaipaa sen enempiä marinadeja, jonkun wokkikastikkeen voisi ehkä lisätä.
2
Helsingin Hakaniemen kauppahallin vieressä sijaitsevasta Vi-Voan -liikkeestä sitä tapasi saada kuten monia muitakin korealaisia tuotteita. Ovat valitettavasti vähentäneet korealaisten tavaroiden valikoimaa, ja tulin juuri Koreasta joten tämän hetken tilannetta en ole vielä tarkistanut.

LainausSe on valmistettu soijapavuista ja paikallisesta chilistä fermentoinnin kautta ja maku on hyvin erityinen.

Ei kai perus kochujangiin tule muuta kuin chiliä ja sidosaineita? Sitähän sekoitetaan myös paputahnan kanssa jolloin saadaa mukava seos liharuokien kyytipojaksi, tai lisätään hieman etikkaa sashimi-dipin luomiseksi. Pelkkä kochujang on perusaines monissa korealaisissa ruoissa ja erinomainen dippi mille tahansa esim kurkulle, porkkanalle, keitetylle parsalle etc... Maku on todellakin erinomainen.

LainausKyseisen tuotteen korvaaminen esimerkiksi ruuanlaitossa muuttaa lopputulosta hyvinkin radikaalisti.

Totta puhut!