huhtikuu 11, 2025, 07:08:12 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Sunnikka

1
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Karppaus
marraskuu 16, 2010, 09:51:08 ap
Ottakaa päivittäiseen ruokavalioon mukaan protskupitoisia välipaloja, niin eipä nälkä pääse ainakaan salakavalasti hiipimään päälle :) Kun vielä olin työmaailmassa mukana, niin aamupalaksi vedin ensin kotona jotain hedelmää ja sitten työpaikalla (työmatka kesti lähemmäs tunnin) rasvatonta maitorahkaa. Sen saatoin maustaa esim. ananaspaloilla ja makeutusjauheella -kesäisin tuoreet mansikat oli ihan ässiä tämän kanssa. Kun kello sitten läheni yhtätoista ja sermin molemmin puolin vaikeroitiin nälkää, niin mulla oli vielä hyvä tahti työssä päällä!

Hyviä proteiininlähteitä ovat maitorahkan lisäksi mm. tonnikala, kana, raejuusto, pavut, kananmuna, kevyt fetajuusto... Ja näistähän saa jo monenlaisia välipaloja tai täyttäviä lounaita. Varsinkin kananmuna on oikea proteiinipommi!
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Karppaus
marraskuu 13, 2010, 22:20:45 ip
Lainaus käyttäjältä: Fire - lokakuu 31, 2010, 14:58:05 ip
Lisäsin pähkinää, onkohan se sallittua? Kai se on.


Pähkinäthän just kans sisältävät terveellisiä rasvoja, kunhan niitä ei ala mättämään ihan simona :P Itse kans olen enemmän tai vähemmän karpannut muutaman kuukauden, mutta koskapa on tullut lähes viikottain repsahduksia nyt kun on ollut ties mitä kissanristiäistä niin kilojakaan ei ole pudonnut kuin kolme. Mutta leipää ei kyllä kaipaa yhtään! Makeaa hiukan, sipsejä vähän enemmän. Mutta tämän isänpäiväviikonlopun jälkeen koittaa jälleen arki (ennen joulua) jolloin koitan taas ottaa kunnolla itseäni niskasta kiinni.

Perunaa ei niinkään enää mieli tee, kun pääsi eroon siitä pinttymästä jonka mukaan lihan kaverina sitä pitäisi olla. Mutta kun piffin kylkeen heittää salaattia ja uunikasviksia tai kukkakaalimuusia (nammm) niin johan unohtui moiset pottu-unelmat.

Ihan nollalinjaa en silti aio vetää, vaan taidan viikoittain antaa itselleni luvan syödä jotakin ruokaa, jossa on käytetty joko pastaa tai riisiä. Tummana versiona tietenkin.

Tuli muuten eilen tehtyä ihana täytetty munakas;
sekoita kolmen munan rakenne rikki lasissa ja kaada se voilla(!!!) voidellulle kuumalle pannulle. Alenna lieden lämpötilaa niin, että munakas lähinnä hyytyy kypsäksi. Ripottele munakkaan päälle mustapippuria ja juustoraastetta (joko Emmentalia tai Mozzarellaa) ja anna juuston sulaa. Nakkaa sitten päälle kinkkusuikaleita, puolikas tomaatti kuutioina ja Pirkan paprika"salaattia", eli paprikasuikaleita viinietikassa. Lorauta päälle vähän ketsuppia/salsaa ja tietty chiliä. Vähän vielä juustoraastetta päälle ja taittele munakas kiinni. Nauti.
3
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
syyskuu 16, 2010, 12:46:30 ip
Ehdottakaas hei nyt joku hyvä rafla Tampereelta, joka ei olisi pikaruokamainen mutta että josta sais hyvää ja mausteista/hottia ruokaa :) Amarillo on ihan ok, mutta ehkä liian monesti siellä käynyt.. Tammelan Pancho Villassakin ruoka ihan jees, mutta paikan tunnelma & sisustus on persiistä eikä oikein sovi tilaisuuteen.

Koittanut olen kyyliä googlen kautta vaikka mitä, mutta mielellään kuulisi jotain hyviä vinkkejä kun ainahan paikat saavat itseään mainostaa parhaalla ruoalla ja ties millä. Esim. millaisia ovat Swagath, Nanda Devi?
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Lapset ja chili
syyskuu 12, 2010, 15:42:56 ip
Itellä ei vielä muksuja ole, mutta tänäänpä tapahtui;

Pidin kakkukahvittelut, joten tuossa päivällä tuli isä vaimonsa ja 11v pikkuveljeni kanssa kyläilemään. Ihastelivat chilipuskia ja pikkuveikkakin minulta kyseli kaikenlaista (tällä hetkellä vain Lemon Droppia ja Habanero Orangea). Selitin tulisuusasteita ja poitsu tuntui ymmärtävän ihan hyvin.

Kun porukat tekivät lähtöä, avokki kävi leikkelemässä isälle muutaman Lemob Drop -chilin mukaan kun iskä halusi kokeilla ruoanlaitossa mokomaa. Isä sitten meni ja antoi pikkuveikalle yhden chilin käteen ja käänsi selkänsä, ja kohta pojalla oli enää kanta jäljellä sormissa. Oli suoriltaan napsaissut kokonaisen (5cm) chilin suuhunsa ja pureskellut sekä nielaissut.

Juttelin juuri isän vaimon kanssa eteisessä, kun pikkuveli työntyi ohitseni chilinkanta kädessä ja huohottaen. Poskethan siinä pojalla olivat jo punaiset ja hikikarpalot alkoivat syntyä otsalle. Onneksi oli maitoa ja piimää jääkaapissa (isän vaimo olisi jo juottanut vettä ellemme olisi avokin kanssa ehtineet ensin), niiden avuilla pikkuveikka sitten kesti poltteen yllättävän hyvin!

Isän vaimo oli jo paniikissa, vaikka selitimme ettei kukaan ole vielä kapsaisiinin yliannostukseen kuollut ja että oireet kyllä menisivät ajan kanssa ohi, mutta että mahaa voi kyllä alkaa vääntää. Loppupelissä pikkuveljen kasvot olivat punaiset ja silmät kiilsivät, mutta naamallapa oli vaan leveä hymy. "Ei tunnu enää melki yhtään", totesi vain ja jo naureskeli asialle.

Tuli hiukan syyllinen olo, kun isän vaimo säntäili hätääntyneenä poikansa ympärillä, mutta onneksi sentään isä ymmärsi ettei tilanne ole hengenvaarallinen..

Mutta kyllä nyt pikkuveli sai propsit, oli sitten tietämättömyyttä tai uhkarohkeutta!
5
Kodin mausteinen kokkaus / Hunaja-BBQ-kastike wingseille
heinäkuu 03, 2010, 20:38:59 ip
Tällaista kokeilin kokoelmasta "Top Secret Recepies", kyseessä on jonkinmoinen muunnelma KFC:n soosista. Kokeilin vähän "sinne päin" menetelmällä, ja tulipa muuten aika hyvää :) Ko. kastikkeella voipi sitten kuorruttaa valmiita wingsejä, ja mikä jottei possuakin.

KFC Hunaja-BBQ-kastike Wingseille (tästä tulee sen verran jotta yhden paketin liekkisiipiä saa juuri sudittua/silattua)

noin 1-1,5 dl Heinz-ketsuppia
noin 2-3 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
noin 2 rkl tummaa siirappia
noin 2 rkl juoksevaa hunajaa
maun mukaan:
aromisuolaa
chilijauhetta
(zibulajauhetta, voi jättää poiskin)

Sekoita ainekset yhteen ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele kokoon noin kymmenisen minuuttia tai kauemminkin jos vain ehtii/viitsii/haluaa.

Tulos on makea, tulinen (chilijauhe peräisin omista puskista tietty) ja hivenen kirpeä. Määrät on noin-mittoja, koskapa en pahemmin tehdessä mittaillut. Mutta jokainen voi muokkailla tästä maistelemalla ja kokeilemalla haluamaansa.

MUOKS: unohtui vielä että jos kaapista löytyy nestemäistä savuaromia niin läträtkääpä myös mukaan!
6
Meillä myös isäntä toi tätä kaupasta pyytämäni Paprika-chili-levitteen sijaan (kun sitä ei ollut), joten tätä tuli kokeiltua siis vahingossa :) Mutta oli todella positiivinen kokemus ja erittäin maukasta! Chilin kevyt polte tuntuu ja samoin se paahdettu sivumaku. Tykkäsin ja tätä ostan tulevaisuudessakin.
7
Meilläkin habapurilaista maistettiin -pakko myöntää, että paras tulos Hesen "tulisista" hampurilaisista. En olisi odottanut edes tämäntasoista poltetta.
Tosin! Vaikka habaneron maku maistuikin, niin mielestäni tämä oli pilattu jalapenoilla. Niistähän se suurin osa tulisuudesta varmasti oli lähtöisin. Olisivat vaikka laittaneet lisää habapyrettä ja jalapenojen tilalle vaikka suolakurkkuja, mistä olisi sitten tullut sitä raikkautta.
8
Kodin mausteinen kokkaus / Herrrkullinen makkarapasta
joulukuu 19, 2008, 14:28:13 ip
Kokkailin tuossa pari päivää sitten ekaa kertaa makkarapastaa ja tuli aika namia;

1 lenkkimakkara paloina
1 tlk tomaattimurskaa (valkosipulimaustettua)
0,5 pss vihannessuikaleita (pakaste)
0,5 pss silputtua sipulia pakasteesta (olin laiska!)
oliiviöljyä (tässä kohtaa Jamie Oliver olisi ihan "lövely")
3 rkl ketsuppia
1 tl basilikaa
1 tl mustapippuria myllystä
0,5 tl yrttisuolaa
3 tuoretta tai kuivattua aji benitoa

Lorauta (extra virgin) oliiviöljyä pannulle ja ruskistele siinä lenkkimakkara ja sipulisilppu. Kaada päälle tomaattimurska ja lisää sitten ketsuppi, mausteet ja chilit. Kuumenna ja lisää vasta sitten vihannessuikaleet. Vihanneksista ei tule mössöä jos niitä ei paistele alusta asti. Tässä vaiheessa lisäsin vielä oliiviöljyä ihan maun takia. Anna hautua ja makujen tasaantua. Tarjoa pastan kanssa sekoitettuna.

Tämän kanssa voisi käyttää jotain vahvemminkin maustettua makkaraa, esimerkiksi meetvurstia tjsp chorizoa. Lisäksi olisin halunnut käyttää tuoreita yrttejä, mutta ku en jaksanu kauppaan.
9
Erikoisuudet / Paprikainen habalihawokki
lokakuu 07, 2008, 20:41:30 ip
Joopa, tiedän että kasvikset olisi hyvä ostaa erikseen ja paloitella itse ja tulee parempaa läpäläpälää, mutta kun ei ehi niin ei ehi ;) Eli saatte antaa mulle anteeksi WOK-vihannespussin käytön.

Mutta tämä on omasta päästäni;

400 g nasun suikaleita
1 punainen paprika
1 pss WOK-vihanneksia (käytin Findusin perinteistä sekoitusta, muutkin käy varmaan)
3-4 rkl ruokaöljyä
1-2 tl habatahnaa (tai tuoretta habista pieneksi muussattuna)
1/2 dl thai sweet chili -kastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1 rkl soijakastiketta
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
maizenaa

Alkuun kannattaa heti suikaloida paprika suhtkoht ohuiksi suikaleiksi. Sitten pannu levylle kuumenemaan.

Kun mukavasti lämmennyt, niin lisää siihen paprika- ja inkiväärijauhe sekä habatahna. Pyörittele vähän ympäriinsä ja heitä lihat messiin. Ruskista pintapuolelta ja lisää sitten paprika ja sulatetut vihannekset. Pyörittele taas hetken aikaa jotta paprikakin vähän pehmenee.

Mausta thai sweet chili-kastikkeella, soijakastikkeella sekä hunajalla. Anna hautua ja sakeuta kastike kokoon maizenalla.

Toki chilin määrää voi muutella ja lisäillä muitakin mausteita halunsa mukaan, mutta tästä ohjeesta tuli oikein maukas ruoka :) Haba imeytyy lihoihin, jotka sit lämmittää kivasti kurkkua ja kuitenkin hunaja puolestaan taittaa sitä tulisuutta. Ja habiksen oma herkullinen maku löytyy myös maistellessa.

---edit;
muistin jopa että ruiskin pari tl sitruunamehuakin tuonne. En tosin tiedä oliko siitä mitään iloa/hyötyä kun ei tainnut ainakaan maistua.
10
Muut harrastukset ja elämä / Mitä pelailette
syyskuu 07, 2008, 16:28:52 ip
Spore on kyllä niin yliaddiktoiva peli ettei ole tosikaan. Ainoa ärsyttävä piirre on se, että pelimode vaihtuu kesken parhaan pelaamisen yksinpelistä heimopeliksi, eli enää ei pidetäkään huolta vain omasta navasta vaan täytyy ohjailla koko heimoa..  :?
11
Kyllähän ton hampparin söi, mutta en voisi tuliseksi sanoa. Ehkä hiukan mausteisempi kuin mitä normaalisuomalaiseen makuun tehdyt "tuliset" tuotteet.

Arvosanaksi hesen purilaisista 7/10, mutta en ehkä enää toista ostaisi. Kyllä Pancho Villan Hot hot-hamppari vie edelleen kaikista maistamistani voiton :)
12
Muut harrastukset ja elämä / Habanero-chan
syyskuu 07, 2008, 12:48:06 ip
Heeeeeeee :P~
Habanero-tan kawaii!
13
Erikoisuudet / Currywurst
elokuu 22, 2008, 21:37:04 ip
Lainaus käyttäjältä: "SapeMies"
--^ Tuota ketsuppia oon joskus nähny stokkan delissä, mut TON kanssa tulee parhaat ja oikeimman currypötköt...


Äkkisilmäykseltä toi näyttää vaan currylla maustetulta ketsupilta, mikä on aika nopsaan itsetehtävissä ;)
14
Valitettavasti totta, tosin tämä tapahtui ollessani ala-asteella.. :)

APOH pitää neulomisesta ja virkkuusta mutta väittää muille muuta.
15
Kodin mausteinen kokkaus / Suosittele tuotetta
elokuu 16, 2008, 10:19:52 ap
Lainaus käyttäjältä: "Xbow"
Lainaus käyttäjältä: "Janne"Mitäs maksoi?

4 euroo 65 senttiä 125ml puteli.


Törmättiin äijän kanssa myös Mama Africas-pulloihin Turun kauppahallissa.. Oli Hapsua ja muitakin, 3€/pullo. Oliskohan Tampereen kauppahallissa kanssa vastaavia "ethnic"-myyjiä..

Joka tapauksessa ovat tod. hyviä! :) Varsinkin Red Chili (6/10 tulisuusaste).. Tulee kyllä meidän taloudessa korvaamaan tabascot sunmuut usein käytettävät pöytämaustechilit.
16
Erikoisuudet / Currywurst
elokuu 07, 2008, 11:04:58 ap
Lainaus käyttäjältä: "Stoppari"Kuullostaa mahtavalta...Miten paljon tuota curryä pitää olla...noin mitta? Entäs nuo bratvurstit, jos ne roiskitaan sekaan, kuuluuko ne olla kokonaisina makkaroina? Sori tyhmä kysymys :roll: En ole ko. annosta nähnyt, mutta kerran kävin Plevnassa, ja makkarapannun söin...nam!


Njoo, oikeaoppisesti wurstin pitäisi olla kokonainen.. Mutta tämä nyt on tällainen "suomalaisten" väännös ;) Ja kyllähän joissakin saksalaisissa nakkikiskoissakin tarjotaan nakki palasteltuna!
Ja kuten ohjeessa jo sanoin määristä, currya menee aivan keleesti. Siis jos itse käytin puolet maustepullosta.. Ja wurstin siis palastelin mukaan hautumaan.

Asian vierestä; kävin Lidlissä ja löysin sieltä myös jonkinsortin chilillä maustettuja wursteja. Chili ei niinkään puskenut läpi maistettaessa, mutta oli muuten tosi hyvää ja mausteista. Niinpä illalla sitten tein näin;

1. Nakkaa wursti mikroon lämpiämään.
2. Ota pitkulainen sämpylä kätöseen. Halutessasi voit myös lämmittää senkin samaan aikaan mikrossa.
3. Viillä sämpylä PÄÄLTÄPÄIN hiukan auki niin, että saat kuuman wurstin mahdutettua väliin.
4. Laita päälle vähän suolakurkkusalaattia, reilusti ketsuppia sekä currymaustetta (voit myös erikseen sekoittaa ketsuppiin ensin currya, ehkä vähän siistimpää kuin roiskia jauhetta ympäri pöytää).
5. Nauti. Oli hyvvää! Ja parempaa ja mausteisempaa kuin tavallinen suomalainen nakkisämpylä tai 'meerikkalainen hotdoggi :)
17
Eikä :D Tota chilipaprua pitäis ostaa mökille..!
18
Erikoisuudet / Currywurst
heinäkuu 01, 2008, 14:54:21 ip
Olen aina tykännyt Plevnan (Tampereella sijaitseva panimoravintola) currywurst-annoksista, joten väsäsinpä tällaisen (mitat ovat "noin" määreellä);

1 purkki tomaattimurskaa
0,5dl tomaattipyreetä
1 dl-1,5dl ketsuppia
1 dl vettä
1-2 tl omenaviinietikkaa
15-20 kpl viherpippureita
järjetön määrä curryjauhetta (currytahnaa olisin käyttänyt myös jos olisin tajunnut ostaa. Jauhetta meni varmaan puoli maustepulloa...)
1 pkt bratwurst-makkaraa (käytin pirkan vastaavaa, oli ihan asiallista)

1. Soseuta tomaattimurska hienoksi sauvasekoittimella tai teharissa.
2. Kaada tomaattisose kattilaan, kuumenna ja lisää tomaattipyre, ketsuppi ja vesi. Sekoita tasaisesti.
3. Lisää viherpippurit, curry ja omenaviinietikka. Roiski mukaan wursti.
4. Hauduta niin kauan kuin viitsit, koko ajan maku paranee. Lisäile maun mukaan currya ja miksei jotain chiliäkin :)

Tarjoa paistinperunoiden kera. :P

--EDIT:
Tuolla hauduttamisella on näköjään kaksi puolta; jos hauduttaa vain vähän aikaa, wurstit säilyttävät napakkuutensa ja napsahtavat mukavasti suussa :P Mutta jos hauduttaa pitempään, niin wurstit imevät itseensä enemmän kastikkeen makuja..
Ja kannattaa käyttää sitä tulisempaa curryjauhetta, ei välttämättä täten tarvi edes chiliä erikseen tuomaan kivaa poltetta.

--EDIT2:
Joo toi annoskoko on siis jotain 1xPlevnan iso annos.. ;) Mutta sellaisia annoksia ei ihan koko ajan jaksa vetää, joten tästä ohjeesta saa jonkun 3-4 "normaalia kotiolon" annosta.
19
Show us your garden! / hello everyone
kesäkuu 17, 2008, 21:18:56 ip
Sounds good starting kit :P *drool* When you have time upload some photos so we can see! How long have you been living in Finland, btw (we're almost neighbours! :D) ?
20
Valmisruoat / Habanero Kabanossi
kesäkuu 16, 2008, 09:26:09 ap
Oli viime viikolla HK:n tuote-esittelijä paikallisessa marketissa ja toitotteli just mm. tuota habanossia.. "kyllä on tulista isonkin miehen suuhun ja yksi suosituimmista tuotteista tänä kesänä" Aijaa.

Hiukan teki mieli mennä aukomaan päätään... Perhana että ketuttaa -.-